Pazar “Oyunculuk yaşam biçimim”

“Oyunculuk yaşam biçimim”

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Meryem” dizisiyle ekrana dönen Sema Öztürk oyunculuk yaparak yaşlanmak istediğini söylüyor. “Hayatı gözüm kapalı geçmek istemiyorum” diyen Öztürk oyunculuğu da yaşam biçimi olarak görüyor

“Oyunculuk yaşam biçimim”

Sema Öztürk’ü Kanal D’de başlayan “Meryem” dizisinde seyretmeye başladık. Sunuculuk, tiyatro, sinema deneyimleri olan oyuncuyu şu an dizisi haricinde Suat Ateşdağlı’nın Gökçe Kırgız’la yaptığı şarkı “Son Rötuş”un klibinde de izleyebilirsiniz. Adahan Otel’de buluştuğumuz Öztürk bu konuda “Hepsi farklı lezzeti olan işler” diyor: “Sunuculuk ciddi, matematiksel zekanı kullanabileceğin, kendin gibi olabileceğin bir iş. Canlı yayın heyecanı çok güzel. Tiyatroda seyircinin gözünün içine bakıyorsun, çok gerçek, bambaşka bir aura oluyor. Sinemada yaptığın iş kalıcı oluyor. Dizileri ise çok önemsiyorum, bir haftada sinema kalitesinde işler çekiliyor. Türk sinema sektörü buradan ilerleyebilir.”

Haberin Devamı

Tülin’i oynuyorsunuz “Meryem”de. Sizi heyecanlandıran ne oldu?

İyi kurgulanmış bir hikaye. Tülin’in üvey oğluyla arasında bir savaş var. Aralarında savaşın çıkacak olması, o gerginlik, duygu yoğunluğu hoşuma gitti. Hep anne-oğul oynamak istedim, üvey de olsa oynayabileceğim bu sefer...

Anne rolü istiyordunuz yani...

Çok istiyordum. Anneyi çok güzel oynarım aslında. Gerçekten o ruh halindeyim de; Yengeç burcuyum, evcimen, anaç bir yapım var. Bu, fırsattı bu anlamda benim için.

Sizi daha çok seksi, iddialı kadın rollerinde seyretmeye alışkın seyirci.

Evet, maalesef. 14 yaşından beri spor yapan, kendine bakan biriyim. Fitim, sağlıklıyım, hayata bağlıyım, öyle gözüküyor genelde dışarıdan herhalde.

Feminen bir enerjiniz var. Siz de seksi buluyor musunuz kendinizi?

Haberin Devamı

Ben öyle görmüyorum ama arkadaşlarım diyor “Eşofmanla bile seksisin” diye. İnsanların olmak istediği bir şey sanırım, ben tam tersine kapatıyorum. Ruhumda minik bir erkek çocuk var. Maskülen giyinmeyi de çok severim, yakışır. Ama o maskülen bile çok maskülen durmuyor bende.

“Rol için 100 kilo ya da kel olmam gerekiyorsa olurum”

Ters köşe bir rol istiyorsunuz. Peki sınırlarınızı ne kadar zorlarsınız öyle bir durumda?

“Friends” gibi bir dizide oynamayı çok isterim mesela. Biz bedenimizi işimizde kullanıyoruz, ruh katıyoruz üstüne. Ben oyuncuyum, bedenim oynadığım karaktere ait. Ne gerekiyorsa olurum. 100 kilo olmam gerekiyorsa, kel olmam gerekiyorsa olurum. Keşke gelse. Benim için de renkli bir şey. Yeni yaratımlar, yeni üreteceğim Sema’lar, yeniden ecel terleri döküp yeni bir karakter tanıyıp onun için üretme duygusu, bunlar çok zevkli. O zevkten mahrum olmak istemiyorum, öyle roller gelsin istiyorum.

Kendinize koyduğunuz hedefleriniz neler?

Eskiden daha fazla hırslarım vardı, şimdi beni mutlu eden şeyleri yapmaya çalışıyorum. Ama oyunculuk gerçekten benim yaşam biçimim. Setten gelip defteri kapatıp devam etmiyorum. İzlediğim filmler, okuduğum kitaplar, arkadaşlıklarım, sohbetlerim farkında olmadan öyle gelişiyor. Oyunculuk yaparak yaşlanmak isterim.

Haberin Devamı

Şu an hayatınızda nasıl bir dönemindesiniz?

Her gün büyüyor, yeni şeyler öğreniyoruz ve ben bunları gözüm kapalı geçmek istemiyorum. Sevginin, arkadaşlığın, doğanın, müziğin, her şeyin tadını alarak devam ediyorum hayatıma. Geçmiş geçmişte kaldı, gelecek de yok. Şu an öyle bakıyorum. Daha uzun ve lezzetli yaşıyormuşum, daha hazmederek yaşıyormuşum gibi hissediyorum. İnsan ruh evrimini sürekli yeniliyor, ben de yeniliyorum.

Nasıl dinlendirirsiniz ruhunuzu?

Orman ve deniz kenarı bana çok iyi geliyor. Doğa ve deniz insanıyım. Toprağa değdiğim anda bütün enerjimin temizlendiğini hissederim.

Sesinizin de güzel olduğunu duymuştum...

Evet, şarkı söylerim. Müziği çok seviyorum, müziksiz uyuyamam mesela... Evimde de piyanom, gitarım, mikrofon ve ses sistemim var. Arkadaşlarım gelir, çalar, şarkılar söyleriz. Piyano çalmaya da başladım birazcık.

“Doğru insanla evliliğe çok hazırım”

Evlilik ve annelik konularıyla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?

Bir kez evleneyim, güzel, huzurlu olsun. Çocuğum iyi bir aile ortamında büyüsün istiyorum. Sezgilerim çok güçlü. Doğru insan olduğunu hissedersem hiç düşünmem. Aşık olduğum ve mutlu olacağım adamla evlenirim.

Haberin Devamı

Hayatınızda böyle biri var mı?

Şu an hayatımda aşk yok, olsun istiyorum. Mutlu olduğunuzda daha dinamik, hayata bağlı oluyorsunuz. Gözünüz başka türlü, sıcacık bakıyor. Eskiden biraz korkaktım bu konuda ama şu an hazırım doğru insan olduğunda.

Hiç yaşlanmıyorsunuz sanki...

Anne-babama borçluyum, güzel bir gen almışım. Vücut yapısının etkisi de var. Sağlıklı beslenmeye çalışıyor, pis bir gıda alıp vücudumu kirletmek istemiyorum. Paketlenmiş gıda tüketmemeye çalışıyorum, içki içmiyorum, yürüyüş, pilates yapıyorum. Ruhum da genç, onun da etkisi var.

“Adrenalin seviyorum, skydiving yapmak istiyorum”

Biraz maceracı bir kişiliğim var spor konusunda. Adrenalin seviyorum. Uçaktan atlamayı, skydiving yapmayı çok istiyorum. Hiç çekinmem, korkum yok. Belki çocuğum olmadığı için böyle hissediyorum ama benim çocuğum da herhalde çok aktif olurdu.