Pazar Pazar kahvesi

Pazar kahvesi

30.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de artık her geçen gün daha iyisini tatmaya başladığımız kahveyi ister bu konuda uzmanlaşmış mekanlarda içebilir, ister iyi bir makine ve kahve ile evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Pazar kahvesi

Egzotik kahve demleme metotları
Kronotrop, Cihangir Firuzağa’daki üçüncü dalga kahve dükkanı. Espresso ve filtre kahve tekniğinin dışında chemex, aero press, hario gibi daha egzotik kahve demleme metotları var. Klasikler dışında soğuklardan Kyoto cold drip, Japanese iced drip ve demleme kahve seçenekleri mevcut. Fiyatlar 5 ile 12 lira arasında değişiyor. Yeşil çekirdeklerden...

Haberin Devamı

Üçüncü dalga kahve dükkanlarından
biri de Kadıköy Moda’da: Çekirdek. Kahve çekirdeklerini yeşil olarak alıp kendileri kavuruyorlar. Latte, flat white, filtre kahve seçeneklerden bazıları... Sahibi bir pasta şefi olduğu için mekanda pek çok pasta çeşidi de var. Kahve fiyatları 6-9, pastalar 8 lira civarı.

Klasikler de farklı tatlar da var
Karaköy’ün eskilerinden, “fesli kahveci” olarak tanınan ve ünlü Julius Meinl kahvelerini de satan Karabatak, klasik lezzetler dışında Viyana usulü cappucino olarak bilinen kapuziner, duble espresso yanında süt kreması ile servis edilen kleiner brauner gibi farklı tatlar da sunuyor. Fiyatlar genel olarak 8 ile 15 lira arasında.

Çekirdekler kosta Rika ve Endonezya’dan
M.O.C Nişantaşı Şakayık Sokak’ta. Arabica kahve çekirdeğini Kosta Rika, Kolombiya, Endonezya gibi ülkelerden ithal ediyorlar. Espresso, Americano, mocha, latte gibi klasik tatlar haricinde ballı ve tarçınlı cafe miel gibi egzotik aromalı kahveleri de var. Fiyatlar 6.5-12 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Evde kahve zevki için seçenek çok

Artık iyi bir filtre kahve, espresso ya da latte içebilmek için illa dışarı çıkmak, doğru dürüst bir kahveci bulmak gerekmiyor. Her evde
gösterişli bir kahve makinesi görülebiliyor.
En bilindiklerden Nespresso’nun kahve makinesi Lattisima Pro, köpürtme ve taze süt sistemi ile cappucino, latte gibi sütlü tarifleri kolayca hazırlıyor. Fiyatı 1.750 lira.

Nescafe’nin kahve makinesi
My Cafe’nin özelliği ise bildiğimiz Nescafe Gold kullanılarak 5 çeşit kahve sunması. Bol köpüklü kahve dışında espresso, latte, cappucino gibi farklı lezzetler hazırlanabiliyor. Fiyatı da uygun, 299 lira.
Türk kahvesi de her ne kadar ağır ateşte, bakır ya da gümüş cezvelerde yapılması makbul görülse de makinelere giriyor son birkaç yıldır. Arçelik’in Telve’si (449 TL) ve Arzum’un Okka’sı (450 TL) iyi örneklerden.

Hangi kahveyi alacağız?
Peki kendine özel kapsülleri ve kahvesi olmayan makinelerde ya da cezvelerde hangi kahveleri kullanacağız? Tchibo’nun filtre kahveleri iyi ve makul fiyatlı. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin Türk kahvesi ise zaten çok ünlü ve lezzetli. Marka aynı zamanda filtre kahve, espresso kahve de üretiyor. Tabii bir de yukarıda adı geçenler de dahil olmak üzere açılan pek çok iyi kahve dükkanı da kendi kahvelerini satıyor.
Hazır kahvelerde ise yeni bir marka var, Cafe Breno. Arabica çekirdeklerinin kullanıldığı bu kahvenin
gold ve klasik türleri var. n