Pazar Plaj modasına Çingene dokunuşu

Plaj modasına Çingene dokunuşu

04.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

UTIN tasarımları yaz sezonunda da iddialı. El yapımı örgü bikini, mayo, büstiyer, şort ve kimono gibi tasarımların olduğu plaj koleksiyonu bohem, renkli ve eğlenceli

Plaj modasına Çingene dokunuşu

Son dönemin en çok öne çıkan markalarından biri de Ilgın Utin’in yarattığı UTIN Nyc. “Sürekli seyahat eden, festivallere giden, eğlenen, farklı ve seksi olmaktan çekinmeyen kadınlara hitap ediyor” diye anlatıyor tasarımlarını Utin. Dantel, püskül gibi bohem malzemelerle, saykodelik renkler ve desenler kullanarak tasarımlar yaptığını söylüyor. Özellikle Doğu kültürü, Çingeneler, hippiler, 60’lı yıllar gibi esin kaynakları olduğunu anlatıyor, “Burning Man festivali de en büyük ilham kaynağım, dört senedir kaçırmıyorum” diyor.

Haberin Devamı

Sıcak renkler bir arada

Markanın plaj koleksiyonunda yüzmek için özel yapılan, su çekmeyen ipten örülen, el yapımı crochet bikini, mayo, büstiyer ve şortlar var. Utin bu sezonun parçalarını şöyle anlatıyor: “Renkleri harmanlayarak ve püsküller ekleyerek iyice maksimalist bir ‘gypsy’ havasına soktum. Yazlık yerlerde giyilebilecek, crochet tulum, püsküllü elbise, uzun bir gypsy etek üzerine yarasa kollu büstiyerimiz bayağı moda oldu, hatta Göksel albüm kapağında giydi Tasarımlarımın çoğunda Mandala ve spiral şekillerden yola çıkarak crochet desenleri çıkarıyorum. Sıcak renkleri yan yana kullanarak patlattım bu sezon. Fuşya ve turuncu, kırmızı ve pembe birlikteliği benim favorim.” El yapımı crochet Classic Bikini’nin her sene en çok satılan model olduğunu, bu yaz koleksiyonuna ait de crochet kimono ve elbiselerin çok ilgi gördüğünü ekliyor.

Haberin Devamı

Utin’in koleksiyonlarından parçaları pek çok ünlü isim de tercih ediyor. Büşra Develi, Melisa Şenolsun, Göksel, Nilperi Şahinkaya, Beste Kökdemir, Elif Atakan gibi isimler şimdiden yaz koleksiyonundan tasarımları denemiş bile. UTIN tasarımlarını Room&Rumours’da ve Gizia Gate Nişantaşı’da ı bulabilirsiniz. Ayrıca utin.co üzerinden özel sipariş de alan tasarımcı yakında yeni showroom açacağını söylüyor.