Pazar Rihanna’nın makyaj sırları

Rihanna’nın makyaj sırları

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Makyajınız hiçbir zaman bir üniforma gibi olmamalı” mottosuyla kozmetik markası Fenty Beauty’yi yaratan Rihanna için makyaj sanatçısı Hector Espinal “Doku ve tekniklerle oynamakta çok iyi. Aynı zamanda çok cesur ve çok yetenekli” diyor.

Rihanna’nın makyaj sırları

Rihanna müzik dünyasının tartışmasız en güçlü isimlerinden... Stilindeki iddiasını da moda devleriyle işbirlikleri ve son olarak çıkardığı markalara yansıtıyor. Eylül ayında Türkiye’deki Sephora mağazalarında yerini alan Fenty Beauty koleksiyonunun ardından iç giyim markası The Savage x Fenty ile gündeme gelen stil ikonu bu yolda risk almaktan çekinmediğini ortaya koyuyor: “Makyaj dediğin şey, biz eğlenelim diye var. Bu konuda asla baskı altında hissetmemelisiniz. Makyajınız hiçbir zaman bir üniforma gibi olmamalı. Şansınızı deneme, risk alma, yeni ve değişik şeyler deneme konusunda cesur davranın.”

Rihanna’nın makyaj sırları

Haberin Devamı

Rihanna’nın makyaj sanatçıları arasından seçtiği isim de onun izinden gidiyor. Fenty markasının global makyaj sanatçısı Hector Espinal 40 farklı tondaki fondöteninin gelişmesinde kritik rol oynadı. Rihanna’nın kırmızı halıda ve diğer önemli davetlerde büründüğü ikonik ve feminen makyaj tarzını yarattı. Dominikli kökenleri ile gurur duyan New York doğumlu Espinal, markanın tanıtımı için geldiği İstanbul’da sorularımızı yanıtladı.

- Birçok ünlü kendi makyaj koleksiyonunu çıkartıyor. Rihanna’nın makyaj koleksiyonunun diğerlerinden farkı nedir?

Rihanna’nın temel odağı, herkese uygun olabilecek bir makyaj koleksiyonu çıkarmaktı. Tüm ürünlerini her cilt tonu, cinsiyet, yaş ve kültürün kullanabileceği şekilde oluşturuyor. Ürünlerin kalitesinden ve şaşırtıcı derecede geniş yelpazesinden bir sanatçı olarak Rihanna’nın en küçük detaylara bile ne kadar doğru bir şekilde odaklandığını hissedebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

- Marka 40 farklı renk tonlu ürünler içeriyor? Bunun amacı ve mesajı neydi?

Renk tonlarının çeşitliliği önemlidir, çünkü kim olursanız olun, bu şekilde kendinizi markanın bir parçası gibi hissedebilirsiniz. Fenty Beauty herkesi kapsayacak bir marka olarak yaratıldı, böylece herkes kendisi için en uygun ürünü bulabiliyor. Makyaj eğlenceli bir şey ve herkes bu duyguyu ürünleri kullanırken hissetmeli.

- Rihanna ile çalışmak nasıl?

Rihanna ile çalışmak gerçekten bir onur. Çok yetenekli bir makyaj artisti ve herkese her konuda çok yardımcı. Bütün ürünler için, yarattığı her şey hakkında titiz, düşünceli ve detaylara hakim biri. Onun etrafında olmak ve onunla çalışmak bana ilham veriyor ve beni çok geliştiriyor.

- Rihanna’nın makyaj becerilerini nasıl değerlendirirsiniz?

İnanılmaz. Doku ve tekniklerle oynamakta çok iyi. Aynı zamanda çok cesur ve çok yetenekli.

- Fanları hangi ürünü daha çok beğeniyorlar? Highlighter, fondöten, ruj, örneğin?

Markasının en büyük özelliği koleksiyon içinde herkes için uygun bir seçenek olması. En favori ürünler arasında Pro Filt’r Foundation, Gloss Bomb, Stunna Lip Paint, Killawatt Freestyle Highlighters yer alıyor. Benim favori ürünüm Match Stix 20 Matte ve 10 Shimmer Shade. Çok yönlü bir ürün. Kontür, kapatıcı olarak kullabilir ve yüzünüzü vurgulayabilirsiniz.

Rihanna’nın makyaj sırları

Haberin Devamı

40 farklı tonda fondöten

Rihanna’nın her cilt ve renk tipine uygun olarak hazırladığı koleksiyonda, 40 farklı tonda fondöten, transparan pudra, far, aydınlatıcı, kontür için kullanılabilecek stick ürünler, makyaj fırçaları, dudak parlatıcıları, bazlar, yağ emici kağıt ve bir de makyaj süngeri yer alıyor. Bal peteğinden ilham alınan ve mıknatıslı tasarlanan ambalajları ile tüm ürünler birbirine kenetlenebiliyor. Bu özelliği sayesinde de taşıma ve kullanım konforu sağlıyor.