Pazar Rock’çı şirketler çocuklar için sahnede

Rock’çı şirketler çocuklar için sahnede

27.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

15 günde bir Bronx Pi Sahne’de konser verecek olan amatör şirket grupları, çocukların eğitimi için şarkı söyleyecek

Rock’çı şirketler  çocuklar için sahnede

Çoğu müdür ya da şirkette bir şekilde söz sahibi. Oldukça yoğun ve stresli bir iş yaşantıları var. Akşam saatlerinde mesai bittiğinde ise onlar için başka bir mesai başlıyor: Ellerine gitarları, davulları, klavyeleri alıp soluğu stüdyoda ya da konserlerde alıyorlar...
Hiçbirinin müzik eğitimi yok. Hepsi amatör, sahne deneyimleri ise az. Ancak önümüzdeki günlerde çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul’un önemli eğlence mekanlarından Bronx Pi Sahne’de hiçbir ücret almadan konser verecek, giriş ücretlerini ise TEGV’e (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) bağışlayacaklar. Mercedes-Benz Türk, Avea ve Kariyer.net gibi kurumların müzik gruplarını çocuklar yararına Bronx’ta sahneye çıkarma fikri ise Kafepi Group Sponsorluk ve Halkla İlişkiler Müdürü Eray Sarıgöl’e ait:?“Biletler 5 TL. Şirketler 15 günde bir perşembeleri sahneye çıkacak. İlk konser 7 Ocak’ta. Citibank ve Vodafone gibi farklı şirketlerden oluşan ‘Herkes Kırmızı’ adlı grup konser verecek.”



AVEA / SOUND OF AVEA
“Doğal yeteneği olan insanlar tesadüfen bir araya geldi”
İzzet Sezgin (26 / Solist)

Avea’da üç yıldır müşteri hizmetlerinde, teknik serviste çalışıyorum. Hobi olarak ortaokuldan beri müzikle ilgileniyordum zaten. Grupta alternatif rock yapıyoruz. Birkaç arkadaş şirket içinde grup kurmaya karar verdik. Yetkililerimize önerdik, onlar da bizi destekledi. Genelde yabancı cover çalıyoruz. Şu anda İngilizce söylüyoruz, Türkçe de katmayı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Mesut Çınar (26 / Davul)
Dört yıldır Avea’da, çağrı merkezinde takım liderliği yapıyorum. 8 yaşından beri neredeyse bütün müzik aletlerini çalıyorum, müzik eğitimim yok. Doğal yeteneği olan insanlar bir araya geldi tesadüfen. Genellikle iş çıkışı haftada üç gün en az iki saatlik provalarımız oluyor.

Evrim Taş (26 / Gitar)
Üç yıldır Avea’dayım. Teknik serviste çalışıyorum. Ortaokuldan beri müzikle uğraşıyorum. Avea’nın aktivasyon bölümünde çalışan Demet Selek ile birlikte grubun elektrogitaristiyim. Askerde bile orduevinde davul çalıyordum. Gitar dersleri alıyorum. Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Depeche Mode’dan HIM’e kadar farklı tarzlar çalıyoruz.

Ulaş Arslan (25 / Bas gitar)
Teknik servisteyim. Daha önce de sahne deneyimim oldu. Hayatımızda ev, iş ve müzik var. Her günümüz komedi gibi.


MERCEDES-BENZ TÜRK / GRUP DAYIMLAR
“Grubu kurduk, uğurlu geldi, hepimiz terfi ettik”
Tufan Akdeniz (42 / Gitar)

Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış müdürüyüm. 12 yıldır Mercedes’teyim. Grubu 2007’de kurduktan sonra iki yılda bir adım yükseldik, yönetici olduk. Uğurlu geldi. Pop-rock çalıyoruz. Bir keresinde kendimizi kaptırıp şarkıları ilk yarıda bitirdik. Konserin ikinci yarısında “Ne çalacağız şimdi?” dedik.

Mehmet Doğan (30 / Solist, gitar)
Altı yıldır Mercedes’teyim. Satış Sonrası Hizmetler Kamyon Saha Destek ekibi grup şefiyim. Mazhar Fuat Özkan’dan The Cure’a kadar bilinen şarkılar söylüyoruz. Çok iyi anlaşıyoruz. Bazen prova için buluşup hiç prova yapmadan sadece muhabbet edip ayrıldığımız oluyor.

İsmail Karaali (32 / Davul)
Yedek Parça Ambar Yönetimi Grup şefiyim. Yedi yıldır Mercedes’teyim. Sahneye ilk defa bu grupla çıktım. Şirketimizin bünyesinde bir stüdyomuz var. Bu açıdan çok şanslıyız. Şirket desteklemese bu tür projeleri hayata geçirmek zor zaten. İstediğimiz zaman bir kat aşağıya inip provalarımızı yapıyoruz.

İsmet Gülsoy (36 / Klavye)
Mercedes-Benz Türk’ün bayisi Gülsoy Otomotiv’in genel müdürüyüm. Grubumuzun adını çok seviyoruz. “Daimler’i “Dayımlar” yaptık. Üniversite yıllarından beri amatörce klavye çalıyorum. Bu gruba katılmam için teklif geldiğinde hemen kabul ettim. Sahne deneyimim hiç yok. Sahneye ilk kez bu grupla çıktım.




KARIYER.NET / GRUP ONE MORE
“Şirketin rengi mor olduğu için grubun adı ‘One More”
Hakan Hamurkaroğlu (26 / Solist)

Dört aydır Kariyer.net’teyim. Müşteri yöneticisiyim. 2000 yılından beri müzikle ilgileniyorum. İlk konserimizde herkes bizi çok beğendi. Yöneticilerimiz de bizi desteklediği için çalışmalarımıza devam etmeye karar verdik. Haftada iki gün dört saat prova yapıyoruz. Grubumuzun ilk adı Kariyer Band’di. Şirketimizin rengi mor. İlk konserimizde de insanlar “Bir daha!” diye çok tezahürat yaptığı için değiştirdik ve gruba “One More” adını verdik. “Bir daha”nın İngilizcesi, hem de “mor” kelimesini içeriyor.

Haberin Devamı

Hakan Avcı (26 / Davul)
1,5 yıldır Kariyer.net’te, sistem yöneticisiyim. Ortaokuldan beri davul çalıyorum. Şirketin 10’uncu yılını kutlama vesilesiyle bu grubu kurduk. Türkçe ve yabancı pop-rock ağırlıklı müzik yapıyoruz. Mesela Hakan’la Tamer’in işe alınması tamamen grupla ilgili. Gitarist ve soliste ihtiyaç vardı, CV’lerinde bunu görünce işe aldık onları.

Haberin Devamı

Tamer Ciğerci (26 / Gitar)
Satış temsilcisiyim. 10 yılı aşkın süredir gitar çalıyorum, rock yapıyorum. İş hayatında da bu hobimi sürdürmeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

İlhan Akbaşak (27 / Bas gitar)
Web tasarımcısıyım. 4,5 yıldır Kariyer.net’te çalışıyorum. Daha önce sahne tecrübem olmadı. Grup kurulduğunda hemen dahil olmak istedim. Çok eğleniyorum.

Alper Kurt (34 / Bas gitar)
Satış Sonrası Hizmetler Kamyon Kısım müdürüyüm. Dokuz yıldır Mercedes’teyim. Komik şeyler oluyor. Mesela ilk canlı performansımızın 20’nci dakikasında benim müzik aletimin sesinin açık olmadığını fark ettik. Beni duymamış insanlar, ben de kendimi duymadan nasıl çaldım, onu da bilmiyorum.



Kimin konseri ne zaman?
-7 Ocak: Herkes Kırmızı (Karışık şirketler)
-21 Ocak: Zebrass (Karışık şirketler)-11 Şubat: Sound of Avea (Avea)
- 25 Şubat: Alcaband (Alcatel)
-4 Mart: Grup Dayımlar (Mercedes-Benz Türk)
-25 Mart: Grup One More (Kariyer.net)