Pazar “Sadece çorba içti, gitmeden önce hepimizden özür diledi”

“Sadece çorba içti, gitmeden önce hepimizden özür diledi”

31.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Amy Winehouse eğer gücünü toplayıp da Küçükçiftlik Park’ta vereceği konsere çıkabilseydi belki de onun vereceği son konserin izleyicileri bizler olacaktık.

“Sadece çorba içti, gitmeden önce hepimizden özür diledi”

Ayakta zor durduğu, şarkı sözlerini unutup sendelediği meşhur Belgrad konserinde çekilen videoları izlediğimde içimden “Buradaki konsere nasıl çıkacak? İptal olmaz inşallah” demiştim. Ne yazık ki korkularım gerçekleşti ve Winehouse İstanbul konserine çıkamadı. Konserin iptal olduğu haberi yayıldıktan sonraysa en çok merak edilen şey şarkıcının İstanbul’dan ne zaman ayrılacağıydı. Kendini iyi hissederse şehri gezecek miydi? Klasik turistler gibi Sultanahmet’ten halı mı alacaktı? Kapalıçarşı onun da ilgisini çekiyor muydu? Ancak tüm bu sorular anlamını kaybetti çünkü Winehouse dört gün boyunca W Otel’deki odasından hiç çıkmadı. Ben de konseri düzenleyen ve Winehouse’la profesyonel anlamda son kez iletişime geçen kişiler olan Pozitif Müzik çalışanlarıyla görüştüm. Anlatacak çok fazla bir şeyleri yoktu. Genç şarkıcının İstanbul’dan ayrılırken dinlenmiş, sağlıklı ve mutlu göründüğünü söylüyorlar. Onlarla sohbetimden aklımda kalanlarsa şöyle:
- Winehouse Belgrad konserinden hemen sonra İstanbul’a geldi. Şehrin
göbeğinde olduğu için W Otel’de kalmak istedi.
-27 kişilik bir ekibi vardı. Özel hiçbir istekte bulunmadı. Ekibi İstanbul’a dair bilgi edinmişti, o yüzden rehber isteği de olmadı.
-Odasında iki yakın koruması ile birlikte konakladı.
-Konserin iptal olmasının ardından dört gün odadan çıkmadı ancak son gece yemek yemeğe indi. Çorba ve su içtikten sonra da hem kendi ekibinden hem de Pozitif çalışanlarından özür diledi.
-Havaalanına giderken sağlıklı ve mutlu görünüyordu. Dinlenmiş bir hali vardı.
-Winehouse’un ziyareti boyunca hiç fotoğraf çekilmedi.
Bu sanatçının özel ricasıydı.


“Belgrad’da çok kötüydü ama kendini toparlar zannettim”



Cem Yegül Pozitif Müzik yöneticisi

Amy Winehouse’un Türkiye’ye konser için gelmesi nasıl gelişti?


Amy Winehouse müzik kariyerinin başından beri çok sıkı takibe aldığımız bir sanatçıydı. Uzun süredir kendisinin Türkiye’de konser vermesi için çalışmalarımız devam ediyordu. Geri dönüş turnesi haberini alınca hemen bir teklif yaptık. Teklifimize olumlu dönüş yaptılar. Booking süreci bu şekilde sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Değişik ya da olağandışı bir durum olmadı.

Konser için yapılan özel hazırlıklar var mıydı?

27 kişilik bir ekiptiler. Özel ve ilgi çekecek bir istekleri olmadı. Her zamanki standart konserlerimiz gibiydi. Ne kulis ne de teknik anlamda bizi zorlayan ya da şaşırtan bir istekle karşılaşmadık.

Kaç bilet satıldı? Biletlerin iadesi sürecinde zorlandınız mı?

Yaklaşık 12 bin bilet satıldı. İptal kararının ardından Biletix üzerinden iadeler sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Bu süreçte zorlanmadık. Genelde bilet alanların hepsi bu durumu oldukça anlayışla karşıladı. Çünkü herkes Amy Winehouse’un Belgrad konserinden ve o hassas durumundan haberdardı.

Konserin iptal olmasına ne zaman kesin karar verildi?

Konserin iptal kararı, konserden önceki gün, yani pazar akşamı sanatçının menajeri ile beraber ortak kararımız doğrultusunda verildi. Ben zaten kendisiyle bir araya hiç gelmedim. İptal haberini hemen kamuoyuna duyurduk. Sanatçının sağlığı ve hassas durumu için konserin iptali en doğru karardı, o yüzden büyük bir gerginlik de yaşamadık.

Belgrad konserini izleyenlerden birisiniz. Winehouse’un o durumu size ne düşündürdü?

Amy Winehouse’u Belgrad’da sahnede o şekilde görmek gerçekten üzücüydü. Kendisi için oldukça üzüldüm. Böyle bir durumun yaşanacağı aklıma gelmemişti açıkçası. Kendisinin kısa zamanda toparlayarak konser ve müzik çalışmalarına tekrar başlayacağına inanıyordum. Bu sonu hiçbirimiz beklemiyorduk.

Bir seyirci olarak o konserde karşınızda nasıl bir Amy vardı?

Sahnede üzgün, kırılgan ve çocuksu bir Amy vardı. Herkes internette ve medyada Belgrad konseri videolarını seyretmiştir. Orada gözüktüğü gibi kötü bir durumdaydı. Seyircilerden tepki verenler vardı ama birçoğu onun için üzülüyordu. Destekleyenler ve alkışlayanlar vardı.

Son olarak bu kayıp size ne hissettiriyor?

Bu müzik dünyası için çok büyük bir kayıp. Amy Winehouse diğer sanatçılardan eşsiz bir müzisyendi. Profesyonel olarak iletişime geçtiği son kişilerden biri olmak üzücü, keşke uzun yıllar boyunca beraber çalışabilseydik. n