Pazar Sahaların “lacili” şampiyonları

Sahaların “lacili” şampiyonları

09.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Onlar yeşil sahaların lacivert takımlı şampiyonları... İlk kez 1999’da TBMM’de kırmızı halılarda yürürken mokasenlerini çıkarıp kramponlarını giyerek yola çıktılar. Seçim döneminde kadroları yenilendi, aralarına yeni isimler katıldı.

Sahaların “lacili” şampiyonları

Başarıdan başarıya koşarken, 2005 yılında kurumsallaşıp Türk Parlamenterler Spor Kulübü Derneği’ni kurdular. Sadece futbol değil, basketbol, voleybol, okçuluk, atıcılık, golf gibi her spor dalında organizasyonlar düzenleyerek isimlerini dünyaya duyurdular. Türkiye’nin tanıtımı ve başa çıkmaya çalıştığı sorunlar için lobi faaliyeti de yürüten TBMM’nin sporcu vekilleri, engelliler başta olmak üzere sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıktılar.

Antalya’da düzenlenen Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası’nda Macaristan’ı 2-1 mağlup ederek şampiyon olan TBMM futbol Takımı, bu sevincini Milliyet’le paylaştı. Şampiyon olmalarına rağmen antrenmanlarını ara vermeden sürdüren TBMM futbol takımı, şampiyonluk pastasını hep birlikte kestiler. Vekil sporcular tam pastaya lezzetle yemeye hazırlanırken takım kaptanı AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı’dan “Gururla kestik ama fazla yemeyin, koşamayız sonra...” uyarısı geliyor. Futbolcu vekiller ise “Kısıtlamayın bizi kaptan” diyerek espriyle kaptanlarına sitemde bulunuyorlar.
Takım kaptanı Tatlı, başarılarının sırrını dayanışma ve yılmadan çalışmak olarak anlatıyor. Şampiyonluk duygusu ve amaçlarının ne olduğu konusunda Tatlı şunları söylüyor:
“35-40 yaşından sonra futbola başladık. Uluslararası organizasyon olmasına rağmen bir resmiyeti yok ama parlamentolar arasında dostluklar gelişiyor. Dernek çatısı altında eski ve yeni vekiller organizasyonlara katılıyoruz. Meclis’in açık olduğu her salı ve perşembe günleri antrenman yapıyoruz. Mesela geçenlerde Hollanda’ya gittik. Seçim olmasından dolayı fazla vekil yoktu ama onlarla da dostluk maçı yaptık. Güzel ilişkiler kurduk. Biz bu organizasyonlarda aynı zamanda lobi faaliyeti, tanıtım faaliyetlerini yapıyoruz. Çeşitli ülkelerin parlamento heyetlerini davet ediyoruz. Günün birkaç saati sporla geçiyor, günün kalan bölümlerinde Türkiye’nin tanıtımı ve lobi çalışmaları yapıyoruz.

Engellilere yardım
TBMM futbol takımı sadece lobi ve tanıtım faaliyeti değil, aynı zamanda engellilere yardım gibi birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Tatlı bu konuda, “Sadece maç yapmak için bir araya gelmiyoruz. Türkiye içinde yaptığımız organizayonlarda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Geçen sene yapmış olduğumuz otomobil slalom yarışlarında 80 tane akülü sandalye hediye ettik engelli arkadaşlarımıza. Bir ayrım olmasın, örnek olsunlar diye bunları valiliklere gönderdik. Onlar da el atsınlar, engelli kardeşlerimiz için projeler hayata geçirsinler diye... Yapmış olduğumuz organizayonlar sadece futbol için değil, birçok spor dalında yurt içinde sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. İKÖ ile LÖSEV için maç organizasyonu yapmıştık” diyor.
Tatlı, sosyal sorumluluk projelerinin önümüzdeki dönemde de süreceğini belirtiyor. Tatlı, engellilere yönelik sürpriz bir organizasyonu açıklayarak “Yine sosyal projelerimiz olacak. Toplumda engelli kardeşlerimizle içiçe olduğumuz bilincini aşılamak için birçok çalışmalar ve projeler yapacağız. Gelecek olan önerileri değerlendirip karara bağlayacağız. Onların yararına önümüzdeki süreçte Galatasaray’ın eski futbolcularıyla bir araya geleceğiz. Bu şekilde engellilerin sorularının çözümüne ilişkin bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Yağmur çamur demeden
Takımın en eski ve en golcü oyuncusu AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz ise, düşüncelerini “Hakan Şükür’le daha da güç kazandık. Alıştıkça bize faydası daha çok olacak. Ocak ayından sonra Japonya ve Brezilya’da organizasyonlar söz konusu.
Bu ciddi davetlerin ayarlamaları yapılacak. Avrupa’daki en organize ve güçlü futbol takımlarından başında geliyoruz. Hatta Sayın Başbakan’ımızın Slovenya ziyaretindeki görüşmelerde futbol takımlarımızın maç yapması konusu da gündeme gelmişti. Avrupa’da son dönemde siyasi istikrarsızlıklar ve seçimler nedeniyle organize futbol takımları yok. Coğrafyanın siyaseten en istikrarlı ülkesi Türkiye olunca, bu futbola da yansıyor” sözleriyle aktarıyor.
Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise Viyana kuşatmasına ilişkin yabancı parlamenterlerle aralarında geçen espriyi anlatıyor. Poyraz, “Bize ‘Bu Türklerle tarihimizde bir defa savaştık. Onun dışında müthiş dosluğumuz var’ dediler. Tabii Viyana’yı kast ediyorlar. Biz de “Hata yaptınız. Orada karşımızda değil de yanımızda olsaydınız şu anda Avrupa’nın tarihi farklı yazılacaktı” dedik. Karşılıklı gülüşüp dostluklarımızı tazeledik” diyor.
Yaz kış, yağmur çamur demeden çalışmaların sürdüren TBMM futbol takımı daha birçok başarıya imza atacağa benziyor.

Haberin Devamı

Sahaların “lacili” şampiyonları

Meclis’in güçlü kadrosu
TBMM futbol takımı’nda şu isimler bulunuyor:
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Adem Tatlı, Harun Tüfekçi, Enver Yılmaz, Hakan Şükür, Mevlüt Akgün, Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Şuay Alpay, Mehmet Geldi, Bilal Macit, Hamza Dağ, Ahmet Salih Dal, Vural Kavuncu, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osman Ören.

Sahaların “lacili” şampiyonları


Şükür ve Kosecki yine yeşil sahalarda

Galatasaray’ın eski futbolcusu Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise, 24. dönem katıldığı TBMM Futbol takımında oldukça mutlu. Şükür bu mutluluğunu, “Bu tip sosyal faaliyetler çok güzel. Ayağım kırıldığı için uzun süre sakatlık yaşadım. İlk kez şampiyon olduğumuz son turnuvada oynadım. Burada diğer partiler ve diğer miletvekili arkadaşlarımızla bir arada olmak, bu eğlencenin parçası olmak çok güzel. Bundan sonra daha sık beraber olup, daha güzel başarılara ve sosyal sorumluluk projelerine imza atmak istiyoruz” sözleriyle anlatıyor.
Futbol oynadığı dönemde Galatasarayla top koşturan Polonyalı Kosecki ile Antalya’daki turnuvada yeşil sahalarda buluşmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Şükür, “Kosecki Galatasaray’da Türkiye’de iz bırakan bir oyuncuydu. Şimdi Polonya Parlamentosunda siyaset yapıyor. Diyaloğumuz bundan sonra siyasi zeminde de sürecek” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Antrenmanlar Meclis çalışmalarını engellemiyor

TBMM futbol takımı oldukça renkli isimlerden oluşuyor. Takımın anteronörlüğünü Fahrettin İrkin yapıyor. Milletvekilleri İrkin’e saygıyı elden bırakmıyor. Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, “Hocamızla gurur duyuyoruz. Onunla başarıdan başarıya koşuyoruz. Maşallahı var” diyor. Tüfekçi, şampiyon olmalarına rağmen ciddiyeti elden bırakmadıklarını belirterek, “her salı ve perşembe sabahı 07.30’dan, 09.30’a kadar antrenman yapıyoruz. Bu antrenmanlar Meclis çalışmalarımızı engellemiyor” vurgusunu yapıyor.