Pazar Sanat ve lezzet bir arada

Sanat ve lezzet bir arada

11.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lezzet tasarımcısı şef Maksut Aşkar ve sanatçı Semra Ecer 20 Kasım Salı akşamı “Sekizİstanbul”da “iyiyemek” için bir araya gelecek

Sanat ve lezzet bir arada

Maksut Aşkar’ın uzun çalışmalar sonucu hazırladığı özel tadım menüsünün yanında ressam ve heykeltıraş Semra Ecer’in yaptığı lezzet enstalasyonları konuklara farklı bir deneyim yaşatacak. Ayrıca geceye katılanlar New York ve İstanbul’un birçok önemli galerisinde eserleri sergilenen Ecer’in “Amazon ve “Sonsuzluk” teması üzerine hazırlamış olduğu çalışmalarının yer aldığı sergiye de katılabilecek. Beyoğlu’nda bulunan “Sekizİstanbul”da gerçekleşecek olan bu lezzet ve sanat şöleni 50 kişi ile sınırlı. Bu deneyime katılmak ve farklı bir akşam geçirmek isteyenler için kişi başı ücret 125 lira olarak belirlenmiş. Yemek öncesi davetliler için hazırlanan kokteyl saat 19.00’da başlayacak.

Bir saat devam edecek olan kokteylin ardından ise Aşkar’ın hazırladığı farklı lezzetlerle dolu yemek başlayacak.
Etkinlikte sunulacak olan lime ve kırmızı soğan asidinde pişmiş levrek seviçe, hindistan cevizinde poşe, taze otlu pazı dolması, lavanta aromalı zeytinyağında marine ağır pişmiş ahtapot, kavrulmuş çam fıstıklı ve kişnişli humus öne çıkan yemeklerden. Ayrıca tatlı ve tuzlu tatları bir arada sevenler için pancar sapı ve incir reçeli ile hazırlanan füme antrikotlu tavuk ciğeri pate de ilgi çekiyor. Maksut Aşkar tadım menüsünde farklı birçok baharat ve sebzeye de yer vermiş. Çam fıstığı, kişniş, roka, safran, trüf mantarı, haşhaş ve hindistan cevizi menüye hem renk hem de lezzet katıyor. Yemekler Türk mutfağına özgü tatları içermese de sonu Türk kahveli mousse; kahve köpüğü, kakule ve muskat aromalı çıtır crumble yapılacak.

Haberin Devamı

Sanat ve lezzet bir arada

Organizasyonda yerleştirme sanatından çalışmalar sergilenecek.