Pazar “Sanatı desteklemek geleceğe yatırım”

“Sanatı desteklemek geleceğe yatırım”

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alize Dinçkök Eyüboğlu, Akkök Holding’in 2015’ten beri destek verdiği Mamut Art Project için “Sanatı desteklemek, daha gelişmiş bir toplum için geleceğe yapılan bir yatırım” dedi.

“Sanatı desteklemek geleceğe yatırım”

Bağımsız ve genç sanatçılara eserlerini sergileme olanağı sunan Mamut Art Project, 26-29 Nisan tarihleri arasında Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşecek. 6’ncı yılına giren Mamut Art Project’e 4 senedir destek veren Akkök Holding, genç sanatçıların işlerinin koleksiyonerlere, galeri yöneticilerine, küratörlere ve sanatseverlere ulaşmasını sağlıyor. Bu yıl 50 genç sanatçının 400 eserine yer verecek projeyi Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu anlattı.

Haberin Devamı

- Akkök Holding’in Mamut Art’a verdiği desteğin 4’üncü yılı. İş birliğiniz nasıl gidiyor?

2015 yılından bu yana destekçiyiz. Her yıl farklı jürilerin seçtiği eserlerden oluşan edisyonların bir öncekilere oranla daha fazla ilgi görmesi bizi mutlu ediyor. Mamut Art, sanat camiasında rüştünü ispatlamış durumda. Biz de Akkök Holding olarak Mamut Art’ın bir parçası olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Bir yıl önce Mamut’a katılan bir sanatçının galerilerle anlaştığını öğrenmek, bir başka sanatçımızın eserlerini ertesi yıl bienallerde görmek, doğru bir iş birliği içerisinde olduğumuzu gösteriyor.

“Sanatı desteklemek geleceğe yatırım”

- Neden özellikle sanat?

Aslında Akkök Holding olarak verdiğimiz desteği sadece sanat olarak sınırlandırmıyoruz. Hayatın her alanında topluma dokunabileceğimiz, özellikle de gençlere ulaşabileceğimiz projelerin parçası olmak bizim için önemli. Mamut Art, bize sanat yoluyla gençlere dokunabilme olanağı verdiği için özel.

Haberin Devamı

Biz kendimizi faaliyet gösterdiğimiz sektörler dolayısıyla yatırım yapan bir şirket olarak görüyoruz. Sanatı desteklemek, daha gelişmiş bir toplum için geleceğe yapılan bir yatırım. Gençlerin yaratıcılıklarını, kalıpların ötesinde özgürce düşünme becerilerini, toplumla, yaşamla, dünyayla bütünleşebilme yeteneklerini geliştirmeleri için sanatın enerjisine ihtiyacımız var. Mamut Art gibi projelere dahil olunca sanatın içinde bulunduğu bu gelişim sürecine daha yakından tanıklık edebiliyorsunuz ve desteğinizin olumlu sonuçlarını gördüğünüzde, doğru bir iş yaptığınıza olan inancınız artıyor.

“Sanatı desteklemek geleceğe yatırım”

- Ulaşılabilir sanat neden önemli?

Günümüzde sanat toplumun tamamına ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıyor. Genç sanatçılar, eserlerini platform eksikliğinden ötürü tanıtma imkanı bulamazken, sanata gönül verenler de yüksek maliyetten ötürü istedikleri eserlere ulaşamıyor. Biz, Mamut Art ile sanatın refah düzeyi yüksek insanların zevki olduğu düşüncesini değiştirmeye çalışıyoruz. Mamut Art, genç ve bağımsız sanatçıların önünü açan, onlara işlerini sergileyebilecekleri bir platform sunuyor. Mamut Art bu yüzden iki açıdan da çok değerli. Proje, genç sanatçılara kendilerini ifade edebilecekleri bir platform sunarak, genç ve bağımsız sanatçıları daha çok üretmek adına teşvik ederken, sanatseverleri ulaşılabilir eserlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

-Sizin kişisel olarak sanata ve Mamut Art’a ilginiz nasıl?

Mamut Art’ı ilk yola çıktığından beri takip ettiğimi söyleyebilirim. Mamut’un özgünlüğünü çok seviyorum. Bu yüzden de destekçisi olmaktan gurur duyuyorum. Sanatla ilişkime gelirsek eğer, elimden geldiğince hem yurtiçi hem de yurtdışındaki sergileri ziyaret ettiğimi söyleyebilirim. Sanatın bizlere sunduğu sınırsızlık duygusunun tutkunuyum.

Yazarlar