Pazar Sarayda Oğlak-Yengeç çifti

Sarayda Oğlak-Yengeç çifti

24.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılın düğününe beş gün kala, Türkiye’nin en önemli astrologu R. Hakan Kırkoğlu yeniden dikkat çekiyor: Kate Middleton’un bağımsız ve sivri kişiliği, bu evliliği hareketli kılacak

Sarayda Oğlak-Yengeç çifti

Bu cuma günü Prens William ve Kate Middleton evlenirlerken, Westminster’in doğu ufkunda kraliyeti anlatan Aslan burcu yükseliyor olacak. Bu evlenecek çiftin geleceği açısından parlak bir gösterge zira kraliyeti gösteren bir burcun ilk derecelerinin yükselmekte olması güç sahibi olmak konusunda yeni bir başlangıca işaret etmekte. Acaba bu durum Prens William’a krallığa giden yolun açılması anlamına da gelebilir mi?

Prens William arada kalabilir

Balık burcunun son derecelerindeki Ay Betn el Hut (Balık’ın göbeği), menzilinde evliliğe mutluluk getirdiği anlatılan bir alanda görülüyor. Törenin gerçekleştiği saatlerde aşkı ve ilişkileri açıklayan Venüs’ün de haritanın tepe noktasında olması yine gözden kaçmıyor. Ancak Venüs bağımsızlığı, cesareti ve tek başınalığı vurgulayan Koç burcunda görülmekte. Bunun yanında, Satürn ve Pluton ile de sert açılar içerisinde bulunuyor. Bu dönemde Koç burcunda çok sayıda gezegen olması, Mars ve Jüpiter’in de bu burçta birleşmeleri oldukça hareketli, ateşli, mücadeleci unsurları öne çıkarmakta.
Koç burcundaki Venüs her zaman bağımsız ve savaşçı kadınları temsil eder. Bu gözle bakıldığında Kate Middleton’un nasıl bir profil çizeceği, bu evliliğin gidişatını da yakından etkileyecek. Nitekim Kate’in astrolojik haritasında (doğum saatini bilemesek de, gezegenlerin genel yerleşimine dayanarak) Terazi burcunda üç zorlu gezegen görmekteyiz: Mars, Satürn ve Pluton. Mars bu burçta son derece dengesizdir ve uyum aramakla birlikte haksızlıklara karşı keskin tepkilere işaret eder. Satürn ise yine bu burçta ilişkilerden ve evlilikten kaynaklanacak derslerin olacağını anlatmakta. Pluton’u Terazi burcunda olanlar, ortaklaşa alanda ölüm kalım savaşı verir.
Bu perspektiften bakıldığında evliliğin Kate Middleton’ın kişiliği ve gelişimi açısından ne kadar önemli olacağı ve önünde sert kayalıklı bir yol olabileceği söylenebilir. Bir bakıma evliliğin dengesini bozabilecek durumlar karşısında Kate’in nasıl davranacağı anahtar rol oynuyor.
Prens William ise dengeleyici bir rolde olabilir. Ne kadar ilginç ki benzer yerleşimler onun astrolojik haritasında da görülmekte ancak Venüs yöneticisi olduğu Boğa burcunda yer alıyor. Ancak gerek Ay’ın gerekse Venüs’ün rahat olmayan evlerde yer almış olmaları yine Kate’in zor durumuna işaret etmekte.
Bu beraberlikte kişilik çatışması ve sürtüşme yaratabilecek unsurlar bolca görülmekte. Bu evliliğin dengede kalabilmesi için her ikisi de büyük çaba gösteriyor.

Daha aşkı öğrenecek

Kate Middleton

9 Ocak 1982’de Reading’de doğdu. Astrolojik haritasında Ay hassasiyeti ve geleneklerin önemini vurgulayan Yengeç’te; aşkı ve değer yargılarını anlatan Venüs ise bağımsız ve akılcı Kova burcunda yer alıyor. Terazi burcundaki Satürn ve Oğlak burcundaki Güneş kurallar, protokol, düzen ve devlet işleri gibi sorumluluk taşıyan konularda hassas davranabileceğini açıklamakta. Duygusal iniş çıkışları ve tepkileri olabilecek bir yapıda. Haritasında geri hareketteki Venüs aşk ve ilişkilerden yana öğrenmesi gereken koşulların hâlâ devam ettiğini göstermekte.

Kararlı, iradesi güçlü

Kraliçe II. Elizabeth

21 Nisan 1926’da doğdu. Yükselen Oğlak, ona ciddi, erken yaşta sorumluluk alan, mücadeleci ancak duygularını çok fazla yansıtmayan bir görünüm veriyor. Haritasında Boğa burcundaki Güneş, Aslan burcundaki Ay ve tepe noktası ile birleşen Satürn güçlü irade ve kararlılığa işaret etmekte.

Kraliyetin geleceği belirsiz

Kraliçe II. Elizabeth’in gerek Kate Middleton gerekse Prens William’la olan ilişkisine de göz atmak gerekiyor. Kraliçe’nin haritasında Yengeç burcundaki Pluton onun hanedan, aile, gelenekler konusundaki yaşam boyu mücadelesini ifade ediyor. Bu pozisyon Kate’in haritasında Ay ve Güneş’i yakından etkileyecek. Prens William’ın haritasında 11’inci evdeki Satürn ve Mars’la olan karesi (beklentileri ve umutları anlatır), Kraliçe Elizabeth’in her ikisini de kraliyet yönünde güçlü bir dönüşüme zorlayacağını anlatmakta. Başka bir deyişle, gelecekte kimin kral ve kraliçe olacağı konusu bu evlilik üzerinde önemli bir güç merkezi oluşturmakta.
Diğer yandan 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton dönüşümü ve yenilenmeyi açıklar. Yengeç ve Oğlak burçları ise hanedanlar ve güçlü bir geçmişi olan tüm kurumlarla yakından ilgilidir. Kuşkusuz Pluton’un 2023 yılına kadar bu burçta kalacak olması önümüzdeki yıllardaki politik gelişmelerin bu tür hanedanları da yakından değiştireceğini gösteriyor. Diğer yandan bazı astrologlar bir sonraki kralın Prens Charles olmayabileceği konusu üzerinde de durmaktalar. Öyle görünüyor ki 2012 Ekim-2015 Ocak arasındaki gelişmeler bu konuda belirleyici olabilir.


Hareketli ve hayalci

Prens WIllIam

Prenses Diana’nın ilk oğlu William 21 Haziran 1982 günü Yengeç burcundaki bir güneş tutulması altında doğdu. Yengeç aileyi, hanedanı ve gelenekleri yakından ilgilendiren bir burç olduğundan; İngiliz kraliyet ailesinin geleceği bir bakıma onun hayatında önemli bir sorumluluk ve kriz oluşturuyor. Astrolojik haritasında Yay burcunun yükselmesi onun hareketli, hayalci bir yapıda olduğunu ve
bu yönlerinin Yengeç burcu ile çatıştığını göstermekte. Hayatında elinde olmayan nedenlerin önemli sonuçlar getirebileceğini
ve onu ister istemez bağlayabileceğini söyleyebiliriz.