Pazar “Satın aldığınız bir şapka bir çocuk güldürüyor”

“Satın aldığınız bir şapka bir çocuk güldürüyor”

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

10 yıl önce kansere karşı açtığı savaşı kazanan ve diğer kanser hastalarına manevi olarak destek veren Duygu Er artık yaptığı şapka ve boncuk tasarımlarıyla lösemili çocuklara maddi destekte bulunmak için çalışıyor

“Satın aldığınız bir şapka  bir çocuk güldürüyor”

Lise birinci sınıfta bir kanser türü olan Ewing sarkomuyla karşı karşıya kalmıştı Duygu Er. O sene okulu bıraktı, bir yıl boyunca yoğun tedavi gördü. Bir sonraki sene iyileşerek okula kaldığı yerden devam etti. Sınıflarımız ayrıldığı için bizim de arkadaşlığımızın samimiyeti çok gelişmedi. Yıllar sonra sosyal medyada rastladım yeniden Duygu’ya. “Meyniii” adını verdiği tasarım işlerini internet üzerinden ve Karınca’nın tasarım pazarlarında stand açarak satıyor. Elde ettiği gelirin büyük bir kısmını hatta bazen tamamını LÖSEV’e bağışlıyor.

Haberin Devamı

Bunca yıl neler yaptı, tasarım işine nereden girdi diye öğrenmek için Balat’taki Atölye Kafası- Hangar isimli mekanda buluştuk Duygu’yla.

Babasının şirketinde çalışıyor, bir yandan da aksesuar tasarımları yapıp satıyor. Hastalığı yendiği günden beri boş zamanlarının çoğunu kanser hastalarının, özellikle lösemili çocukların yanında geçiriyor. “Onlar için bir şey yapamam belki ama ne hissettiklerini en iyi ben anlarım. O yüzden en azından ilaç verilirken ellerini tutmam gerekiyor” diyor. Annesi bir süre sonra “Senin de moralin bozuluyor, lütfen gitme artık” dese de Duygu bir süre daha hastane hastane gezmeye devam ediyor.

Daha kalıcı bir şeyler yapmak isteyince de önce Kanser Savaşçıları Derneği’ne ulaşıyor. Daha sonra LÖSEV’e üye oluyor.. LÖSEV’in yerini ziyaret ediyor ve atölyelerini görünce “Benim de el becerim var. Ben de yardımcı olayım” diyor ama sadece lösemili çocukların anneleri bu işi yapmak için izinli olduğundan kabul etmiyorlar. O zaman ben size ücretsiz ürün vereyim siz satın diyor ama yine yanıt alamıyor. O da çareyi kendi ürünlerini tasarlayıp kazandığı parayı LÖSEV’e bağış olarak yatırmakta buluyor. Bu sebeple “Elde edilecek gelir LÖSEV’e bağışlanacak” diyemiyor ama çevresi onun bu konudaki hassasiyetini bildiği için gözü kapalı güveniyor.

Haberin Devamı

Bir rozet 6 saat sürüyor

Duygu Er’in el becerisi annesinden geliyor. Daha önce dikiş dikmişliği, bere ve atkı örmüşlüğü var. Bir gün Instagram’da gördüğü bir yüzüğün fiyatı ona çok geliyor ve “Malzemeleri Eminönü’nden alır, daha ucuza kendim yaparım” diye düşünüyor ama “Yüzüğün fiyatının dört katını Eminönü’nde harcadım” diyor. Bu şekilde başlıyor Duygu’nun tasarım yolculuğu. Şu anda en çok satan ürünlerinin başında bu sezonun modası kovboy şapkaları geliyor. Şapkaları çiçek, boncuk ve tüylerle işliyor. Boncuk işinden ayakkabı ve tişörtlere takmak için rozetler ve kolye uçları tasarlıyor. Hani şu “Bunu yapan usta kör oldu” dediğimiz türden işler. Bir rozet yaklaşık 6 saat sürüyor. Siz de LÖSEV’e dolaylı yoldan bağışta bulunmak isterseniz Duygu’nun tasarımlarını “meyniii” kullanıcı adıyla Instagram’dan bulabilirsiniz. n