Pazar Sigarasız kış eğlencesi başlıyor

Sigarasız kış eğlencesi başlıyor

11.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ekim ayı ile birlikte İstanbul gece hayatı kış sezonuna hazırlanıyor. Kışlıklar teker teker kapılarını açmaya başlıyor. Ghetto, Babylon, Otto, Indigo gibi konser mekanları yola kaldıkları yerden devam ediyor. Eskilerin bir kısmı sezonu yeniliklerle karşılıyor. İlk kez bu kış kepenk açacaklar ise gün sayıyor. Sigara yasağı ile birlikte eğlencenin sokağa taşacağı aşikar. Nerede, ne olacak sıralıyoruz...

Sigarasız kış eğlencesi başlıyor

“En çok kokteyl içilecek”

Mekan sahipleri yeni açacakları yerleri ve sezonun trendlerini anlatıyor...

“Votka zirvedeki yerini korur”
Emre Ergani (İşletmeci)

-Bu sezon işletmeciliğe başladığım mekan olan, ilk göz ağrım Biber Bar’ı yeniden açacağım. Nişantaşı’nda eski Banyan’ın yerine açılacak. Şu anda koşuşturma devam ediyor ama 20 Ekim’e yetiştirmeye çalışıyoruz. Biber 30 yaş üstü insanların sosyalleşebilecekleri, iş sonrası kafalarını dağıtacakları ve yemek değil de içmek için uğrayacakları bir yer olacak.
- Bu sezonun bir diğer yeniliği ise uzun yıllardan sonra yeniden Suat Ateşdağlı ile birlikte çalışacak olmamız. Suat’ın ekibi mekanlarımızdaki müzikten sorumlu olacak. 15 Ekim’de açılacak Blackk’in müziklerini ise bizzat Suat yapacak.
-2010 kış sezonunun en büyük trendi kokteyller olacak. Türk insanı geçen sezondan itibaren kokteyl kültürünü keşfetmeye başladı. Yurtdışında da içki mönülerinin yüzde 70’ini kokteyller oluşturur. Bu nedenle Bacardi, Martini gibi karıştırılabilecek içkiler tercih edilecek. Votka zirvedeki yerini koruyacak.
-Sigara yasağının bizi şu an etkilemiyor olmasına aldanmamak gerek. Kışın insanlar sokakta sigara içmekten keyif almayacak. Eğlence sektörü olarak yüzde 35 civarında zarar edeceğimizi tahmin ediyorum.
-Gece hayatının vazgeçilmez mekanları Şamdan ve Park Şamdan olmaya devam edecek.


“Ev partileri tercih edilecek”
Lal Dedeoğlu (İşletmeci)

-Nişantaşı’daki Mahalle’de her hafta farklı bir ev sahibinin seçtiği müziklerin çalacağı ve yemeklerin sunulacağı partileri başlatacağız. İstinye Park’taki Bej’in mönüsünü yeniledik, yeni pizza çeşitleri koyduk.
-İnsanlar daha rahat, samimi ve sıcak bir eğlence arıyor. Bu kış yemek için restoranlara gitmeye devam edilecek ama eğlence için ev partileri tercih edilecek. Bunda biraz sigara yasağının, biraz da krizin etkisi var. Sigara yasağı eğlence hayatını etkileyecek tabii ama herkes zamanla alışacak.
-Yine en çok Beyoğlu’na gidilecek. Hiç modası geçmeyen yer Babylon olacak.

“Sigara yasağı fazla etkilemez”

Haberin Devamı

Levent Büyükuğur (İşletmeci)
-Kitchenette Bebek’te haftada bir gün canlı caz performansı olacak. Mekanın üçüncü katında yeni bir bar hizmete girecek. Anjelique’in deniz katı kış sezonunda da açık olacak, haftada üç gece (perşembe, cuma, cumartesi) sadece kulüp olarak hizmet verecek. Wan-na Tepebaşı’ndaki yerinden ayrıldı, yeni lokasyona karar verme sürecimiz devam ediyor.
-2010’da özel partiler revaçta olacak. Votka ile hazırlanan kokteyller bu kışın da favorisi. Oldies ve house müzik çalan yerlere talep artacak. Nostalji akımı devam ediyor. Yemek konusunda Uzakdoğu lezzetleri bu kış da popülerliğini koruyacak.
-Sigara yasağı nedeniyle ev partilerinde artış yaşanacak. Biz de Doors Group olarak Foodist Catering firmamızla ev partilerine hizmet vereceğiz.
-Sigara konusunda şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Kış sezonunun da çok etkileneceğini düşünmüyoruz.

“Yeni trend Şişhane”

Haberin Devamı

Onur Baştürk (Gazeteci)
-Asmalımescit’ten sonra Şişhane yeni trend olmaya başlayacak. Burada kasım ve aralık ayında açılacak mekanlar sayesinde Asmalımescit müdavimleri yavaş yavaş buraya kayacak. Tünel ve Akaretler de popülerliğini koruyacak.
- En çok Asmalımescit’teki Lokal’e, Otto Sofyalı’ya, Akaretler’deki Der, Die, Das’a, W Lounge partilerine, Emre Ergani’nin yeniden açacağı Biber’e, Tepebaşı’nda Wan-na’nın yerine açılacak 11:11’e, Gayrettepe’deki Queen’e gidilecek.
-11:11’in ilk açıldığı dönem popüler olmasını bekliyorum. Scotch ve Tek Yön’ün modası hiç geçmeyecek galiba!
-Mekanlar sigara yasağına göre hazırlık yapıyor. Alanı olmayan bile yaratmaya çalışıyor. Bazı popüler mekanlar sigara içilmesine göz yumuyor. Bu bir karmaşa yaratacak. Mesela geçen arkadaşım “Hangisinde göz yumuluyor söyle, oraya gideceğim?” diye beni aradı.

Yeni neler var?
-Nişantaşı’ndaki Salomanje’nin bu yılki yeni konsepti “Gazino” olacak. Mekan doğum gününü 13 Ekim’de DJ Suat Ateşdağlı’nın çalacağı sokağa taşacak bir parti ile kutlayacak.
-Sortie’nin içindeki Meyhane kış sezonuna transfer oluyor. Mekanın kasım ayının ikinci yarısında Akaretler’deki Sıraevler’de açılması kesinleşti. Burada canlı müzik performansları gerçekleştirilecek.
-Mika Group Beyoğlu’ndaki Akarsu ve Acara Sokak’ı rock, caz ve elektronik müzik sunan mekanların olacağı bir eğlence vahasına dönüştürüyor. Indigo Lounge, We ve Alt açıldı. Sırada Mentha, Şahika ve 2/1a var.
-Bebek’in en popüler kafelerinden Happily Ever After’ın sahibi Ayşe Kucuroğlu Tepebaşı’nda Public’le birlikte ikinci bir mekanın daha işletmesini üstleniyor. Kucuroğlu “Meşrutiyet Caddesi 150 numarada, Bilsar binasının hemen yanında açacağımız Public Urban Kitchen-Liquor Bar müzik odaklı, özellikle de caz ağırlıklı bir mekan olacak. Her tabak konstrüktif bir şekilde sunulacak. Her yemek mimari bir yapıya benzeyecek” diyor.
-Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer ve Crystal’ın sahibi ve işletmecisi olan DJ Tangun Gencel Tepebaşı’ndaki eski Wan-na’nın yerine ekim sonunda gece kulübü açıyor. House ve minimal tekno tarzında müzik yapılacak kulübün ismi 11:11 olacak. Kulüpte 909 Production DJ’leri çalacak. Ayrıca her ay 3-4 yabancı DJ ağırlanacak. Kulübün bir de bar-lounge bölümü olacak. Buranın mutfağı Asia Fusion. Dekorasyon ise Emir Uras’a ait.
-Melisa Çakarlar ve Mehmet Ali Açılmış danışmanlık yaptıkları Q Cab by Coppa ile akşam yemeği ile komedi kulübünü bir araya getiriyor.
-Asmalımescit’teki mekanlara bir
yenisi daha ekleniyor: Ferit Sarper’in meyhanesi Münferit.

Çapamarka’nın Nişantaşı’ndaki yeni “okulu”
İzzet Çapa’nın Nişantaşı City’s’in içindeki mekanı It’s a Joke’un dekorasyonu ve mönüsü yenilendi. Burası Joke College adını aldı. Dekorasyonunu Tuvana Büyükçınar’ın üstlendiği mekanda okul teması işleniyor. Yine Çapa’nın sahip olduğu Longtable’ın dekorasyonu yenilendi, Al Jamal da muhtemelen kış sezonunda açık olacak.