Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Suriye sınırını PYD/YPG terör örgütünden temizlemek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, birinci ayını geride bıraktı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Afrin’in terörden arındırılması konusunda önemli gelişme kaydeden TSK mensuplarının bölgeye gelişi sevinç ve coşkuyla karşılanıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Erzin’in mevsimlik sakinleri

Hatay’ın Erzin ilçesindeki mahalle arasında, boş bir arazide 20’ye yakın mevsimlik işçi. Kurdukları çadır evleriyle artık onlar da Erzin’in sakinleri. Yaşam şartlarının zorluğuna rağmen hayatlarından oldukça memnun görünüyorlar. Zeytin Dalı Harekatı’nı da destekleyen işçiler, çadırlarına Türk bayrakları asmayı ihmal etmemişler.

Şimdiki zamanın hikayesi

Antalya’nın beyaz çatısı

Antalya’nın beyaz çatısı, Beydağları. Parıldayan ihtişamıyla “Antalya’da kar mı olurmuş” diyenlere yükseklerden gülümsüyor. Pazar günü stres atmak isteyenler, bu manzara eşliğinde balık tutmanın keyfini yaşıyor. Kimisine hobi, kimisine gelir kapısı olan bu aktivite sonunda kovalarını dolduranlar evlerine keyifle dönüyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Gün batımı

Göğün büyük bir sancıyla doğurduğu güneş, her akşamüzeri ayrı bir renk cümbüşüyle batmaya hazırlanıyor. Bu seremoni, üstelik mevsim kışsa, bir başka güzel oluyor. Anadolu yakasında yine böyle bir gün batımı anında güneşin ve gökyüzünün kızıllığı o anda rıhtıma yanaşmakta olan bir vapurun camına böyle yansıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Sevimli Miço

Bizim için Güney Doğu Asya’nın en büyük gölü, Kamboçyalılar içinse yaşamın kaynağı; Tonle Sap Gölü. Yaklaşık dört milyon insanı besliyor, 200’den fazla balık türü, 100’den fazla kuş ve sürüngene ev sahipliği yapıyor. Sosyal yaşamın kalbi de burada atıyor; çocuklar yüzmeyi ve tekne kullanmayı öğreniyor. Tıpkı, babasının teknesinde miçoluk yapan bu sevimli çocuk gibi.

Şimdiki zamanın hikayesi

Yabancı aşklara Türk karanfili

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü için rengarenk, mis kokulu çiçekler daha bir anlam
kazanır. Türkiye ise kelimenin tam anlamıyla çiçek cenneti. Her yıl birçok Avrupa ülkesine çiçek gönderiliyor. Milliyet Arşivi’nden aldığımız bu fotoğrafta, 23 yıl önce Antalya’dan Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek çiçekleri görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kaleden göğe bakmak

Ankara’ya egemen bir tepede müthiş heybetiyle Ankara Kalesi bize bakıyor. Burası başkenti kuşbakışı gören ender yerlerden biri. Bir de kalenin burçlarında oturmak yok mu, işte o zaman manzaranın seyrine doyum olmaz. Milliyet foto muhabiri Yavuz Özden, klasikleşen Ankara Kalesi fotoğraflarına inat, kalede gezinen insanları ve gökyüzünün maviliğini sığdırdığı bu fotoğrafıyla Ankara Kalesi’ne farklı bir açıdan bakmış.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR ÇEKER

Masai Mara’da yaşam

Kenya’nın güneydoğusunda, Tanzanya sınırında doğal bir koruma alanı, yerel dilde “benekli bölge” anlamına gelen Masai Mara bölgesi. Bu toprakların en dikkat çeken özelliği, ne vahşi doğası ne de canlı popülasyonu, yaklaşık 800 yıldır ilkel şartlarda yaşamlarını sürdürmeye devam eden halkı… Okuyucumuz Mehtap Çakmak, Masai Mara’da çektiği fotoğrafla bizi antropolojik bir yolculuğa çıkarıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi