Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yaşayanlar şehrin kalabalığından, trafikten şikayetçiler ama ne kadar şanslı olduklarının farkında değiller; her gün, büyüleyici bir günbatımına sahne oluyor bu tarihi kent. Öyle ki, bu anı izleyebilecek birçok nokta mevcut, dillere destan yedi tepeli şehirde.

Şimdiki zamanın hikayesi

Haliç'te gün batımı

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayanlar şehrin kalabalığından, trafikten şikayetçiler ama ne kadar şanslı olduklarının farkında değiller; her gün, büyüleyici bir günbatımına sahne oluyor bu tarihi kent. Öyle ki, bu anı izleyebilecek birçok nokta mevcut, dillere destan yedi tepeli şehirde. Galata Köprüsü’nden çekilen bu fotoğrafta, Haliç’teki tekneler ve göğün güzelliği içimizi ısıtıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Güzellik dayanışması

Her haliyle ilgi çekici bir diyar olan Uzakdoğu’daki genç kadınların bu dayanışması görülmeye değer. Burası, Vietnam’ın en dinamik şehri Ho Chi Minh City. Ünlü postane binası Buu Dien Trung Tam’ın önünde araba bekleyen genç kadınlar birbirlerinin makyajına son rötuşları yapıyor. Geleneksel kıyafet olan kırmızı ipekler içinde dikkat çeken gençler, belli ki özel bir davete gidiyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Işıl ışıl İstanbul

Gündüzleri kadar geceleri de renkli olan megakent İstanbul, ışıklandırmalarıyla göz alıyor. Özellikle iki yakayı birbirine bağlayan köprülerin ışıklandırmaları İstanbul’a yaraşır bir güzellik sunuyor. Uzun pozlama tekniğiyle Emirgan sahilinden çekilen bu fotoğraf, Anadolu yakası ve Boğaz’ın ışıltısını yansıtıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bitmeyen acıların ülkesi

Ateş hep düştüğü yeri yakıyor, olan masumlara oluyor. Dinmek bilmeyen acıların ülkesi Suriye ve vatanlarından, evlerinden, sevdiklerinden olan bir aile... Evleri hava saldırısında yıkılınca soluğu Türkiye’de almış Dirhen ailesi. Kampta kendilerine yer ayrılıncaya kadar Reyhanlı ilçesinde eski bir dükkanı mesken tutmuşlar. Ailenin iki çocuğunun yüz ifadelerine bakılırsa, henüz hiçbir şeyin farkında değiller...

Şimdiki zamanın hikayesi

Genç mehterler

Dünyanın dört bir yanından turist akınına uğrayan, güzelliği dillere destan Antalya, bundan tam 811 yıl önce fethedildi. Geçtiğimiz hafta Antalya’nın fethi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kentte düzenlenen kurtuluş etkinlikleri kapsamında çocuklar mehter kostümü giydi, etkinliğe gelen kalabalık çocuklarla fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturdu.

Şimdiki zamanın hikayesi

Erciyes’te snowboard heyecanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ford Türkiye’nin destekleriyle Erciyes’te bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ford Snowboard Dünya Kupası, kayak ve otomobil tutkunlarını buluşturdu. Şampiyonaya katılan sporcular ve izleyiciler karın tadını çıkarırken snowboard yarışında yaşanan heyecanlı anlar objektiflere böyle yansıdı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

İlk kadın boyacı

Yaşamı boyunca binbir zorluğa göğüs geren, tüm o zorlukların içinde güzellikler, umutlar yeşerten emekçi kadınlarımızın gününü kutladık bu hafta 8 Mart’ta. Bu kadınlar gününde, kadınların omuzlarındaki o ağır yükü gözler önüne seren bir haber karşımıza çıkıyor, Milliyet Arşivi’nde 32 yıl geriye gidince: Türkiye’nin ilk kadın boyacısı Sevim Yasin. 18 yıllık eşi tarafından terk ediliyor ve ayakkabı boyacılığı yapıyor. Kazandığı bin, bin 500 lirayla çocuklarına bakıyor, yaşamın yükünü tek başına omuzlarında dimdik taşıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

İyi bakın yeşil mi?

Maviden yeşile, kahverengiden turuncuya... Renk değiştirme özelliğiyle doğanın en dikkat çekici hayvanı; bukalemun. Doğaya adaptasyonlarının bir parçası olan bukalemunları renk değiştirmeye iten etken, düşmandan gizlenme dürtüsü. Tehlikeyi önceden sezerek renk değiştiren koruma altındaki bu canlı, okuyucumuz Suna Saygan sayesinde Madagaskar Peyreras Reserve’den bize merhaba diyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker”de yayınlanması için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bunyaminaygun@gmail.com adresine bekliyoruz.