Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Haberin Devamı

Fayton gezintisi

Şimdiki zamanın hikayesi

- Çin’in İli Kazak bölgesinde fayton turuna çıkmaya hazırlanın! Çin’de fayton turları trafiğe kapalı yollarda yapılıyor, bu durum uzun kısa tüm mesafeler için nostaljik bir yolculuk imkanı sunuyor. Hem Çinliler hem de turistler, İli Kazak bölgesinde faytonlarla turlayıp doğal ve tarihi güzelliklerin tadını çıkarıyor.

Keyifli kedi

Şimdiki zamanın hikayesi

- Hatay’ın Samandağ sahili şirin mi şirin bir fotoğraf karesi sunuyor bizlere... Havanın güzelliği, günbatımının hayran bırakan manzarasıyla birleşiyor; keyif düşkünü minik dostumuz, tam da bu anın tadını çıkarıyor, fakat fotoğraf çekildiğini fark edince durumdan rahatsız olup objektife sert bir bakış atıyor.

Sepet sepet yeşillik

Şimdiki zamanın hikayesi

lVietnam’ın başkenti Hanoi’de sabahın erken saatleri, hava yağmurlu... Burada yağmurlu bir güne uyanmak oldukça sıradan. Yılın büyük bir bölümü yağışlı geçtiği için yağmurluklar da hazır. Geleneksel şapkaları, Vietnamlıları hem yağmurdan hem de güneşten koruyor. Fotoğrafta şapkasını başına geçirmiş, taze baharatları ve yeşillikleri sepetine doldurmuş satmaya giden bir Vietnamlı bizi selamlıyor.

Haberin Devamı

Bahar yağmuru

Şimdiki zamanın hikayesi

- Tuna ve Meriç nehirleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Edirne’yi ve Bulgaristan’ı etkisi altına alan kuvvetli yağışlar nedeniyle taştı. Meriç Köprüsü, yükselen sular yüzünden araç trafiğine kapatıldı. Ancak bir vatandaş, köprünün ağzında biriken yoğun suya aldırış etmeden bisikletiyle köprüden geçmeye çalıştı.

Eşekli Kütüphane

Şimdiki zamanın hikayesi

- İsmi kulağa tuhaf gelse de, bu kütüphanenin hikayesi bir hayli ilginç: Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 18’nci asırdan kalma Tahsin Ağa kitaplığının yöneticileri karakaçanın sırtına yükledikleri iki kitap dolusu sandıkla köy köy, kasaba kasaba dolaşıyorlarmış. Emektar karakaçan sayesinde bu kitaplığın adı “Eşekli Kütüphane” olarak kalmış.

Kordon’da günbatımı

Şimdiki zamanın hikayesi

- Güneş her akşamüstü apayrı güzellikte batıyor Kordon sahilde. Günbatımında ortaya çıkan manzara, insanı büyülüyor. Bir ressamın fırça darbeleri gökyüzünü süslüyor gibi muhteşem bir renk cümbüşü gözlerimizin önünde beliriyor. Kordon sahili ve gökyüzü için sıradan, bizim içinse olağanüstü bir güzellik bu...

Haberin Devamı

Barış ve huzur heyecanı

Şimdiki zamanın hikayesi

- Sıfır noktasındaki yaşamlar... Ülkelerine dönecekleri günün hayaliyle, Zeytin Dalı Harekatı sonucunda terör örgütlerinden temizlenen yerleşimlerindeki gelişmeleri takip ediyorlar. Bölgedeki hareketliliği izlemeye çalışan Suriyeliler tüm zamanlarını sınır hattında geçiriyor ve Türk obüslerinin hedefleri vurmasıyla Mehmetçiğe destek sloganları atıyor.

Gülen yüzler

Şimdiki zamanın hikayesi

- Hindistan’la Çin arasında köprü görevi gören Burma’da yerli halk, güneşten korunmak için “thanakha” isimli ağaç kabuğunun tozunu yüzüne sürüyor. Okuyucumuz Mehtap Çakmak’ın çektiği bu fotoğrafta yüzüne toz sürmüş bir çocuk karşılıyor bizi...

Okurlarımız için yeni bir köşe “Okur Çeker”. Çektiğiniz fotoğrafları bize yollamanız yeterli. Nerede ve ne zaman çekildi gibi kısacık bilgisi ile birlikte bunyaminaygun@gmail.com adresine bekliyoruz.