Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Toprağın üzerinden filizlenen altındır, buğday... Yaz aylarının gelmesiyle buğdayın zorlu yolculuğu da başlar; Türkiye’nin buğday ekili bölgelerinde şimdi hasat mevsimi. Hatay’da çiftçiler emek vererek sonbaharda ektikleri...

Şimdiki zamanın hikayesi

Cennet plajlar - Rıdvan Menekşe

Haberin Devamı

Ünü dünyalara yayılmış bir sahil; turizm başkentimiz Antalya’nın incisi Konyaaltı sahili... Yaz geldi nihayet… Tatilciler soluğu, Antalya başta olmak üzere cennetten bir parça gibi büyüleyici sahillerde almaya başladı. Gündüz sahilin tadını denize girerek çıkaranlar akşamüzeri yürüyüş yaparak dalga sesleriyle günün stresini atıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Hint kapısı - Ayla Dündar

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’nin en önemli sembollerinden birinin Hint Kapısı olduğunu biliyor muydunuz? Öyle bir kapı ki, devasa ihtişamıyla göz alıyor; anıta giden geniş ve uzun yolların bakımı hiç bitmiyor. Halk yolunun ve çevresindeki yeşil alanların da... Kaldırımı yenileyen işçilerin renkli kıyafetleri dikkat çekiyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Meraklı bakışlar - Ünal Çam

Haberin Devamı

Koca bir yaşamı, hayalleri, umutları geride bırakıp hayatlarında yepyeni bir sayfa açmak zorunda kalan Suriyeliler... Onlar şimdi yurtlarından uzakta, Türkiye’deki kamplarda; sıra sıra dizilen konteynırlarda, yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Çocuklarsa birçok şeyden habersiz... İşte bu mavi gözlerin sahibi minik çocuk ilk defa gördüğü fotoğraf makinesine böyle meraklı gözlerle bakıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Küçük çiftçi - Ozan Güzelce

Toprağın üzerinden filizlenen altındır, buğday... Yaz aylarının gelmesiyle buğdayın zorlu yolculuğu da başlar; Türkiye’nin buğday ekili bölgelerinde şimdi hasat mevsimi. Hatay’da çiftçiler emek vererek sonbaharda ektikleri sofraların vazgeçilmez tahıl ürünü buğdayları tarlalarından topluyor, bize de güzel mi güzel fotoğraf kareleri çekmek kalıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

İpek Yolu ihtişamı tiyatroda - Yavuz Özden

Bir tiyatro oyunu düşünün; 300 oyuncusuyla geçmişin derin izini günümüze taşıyor... Öyle ihtişamlı, öyle renkli ki... Çin’in Sincan bölgesindeki Changji Büyük Tiyatrosu’nda gösterilen İpek Yolu oyunundan bahsediyoruz. Kostümler, özel ışıklandırma, dev led ekranlarda akan görüntü, her şey muhteşem. İpek Yolu’nun geçmişteki sihri, ihtişamı gibi...

Şimdiki zamanın hikayesi

MİLLİYET ARŞİVİNDEN 22 YIL ÖNCE BUGÜN

Çevreci minikler - Şafak İnce

İçinde bulunduğumuz, “Dünya Çevre Günü” haftasında çevre gönüllülerinin önemli aktivitelerine şahit olduk. Söndürülmeyen piknik ateşlerinin, doğaya bıraktığımız pet şişelerin doğanın katili olduğu gerçeğiyle yüzleştirdi bizi çevre dostları. Milliyet arşivini taradığımızda tam 22 yıl önce bugün, İzmir Urla Güvendik Milli Parkı’nda ateşsiz piknik organizasyonunda minik çevrecileri görüyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Bir tatlı iftar telaşı - Cem Tekkeşinoğlu

Ramazan ayı, akıllara büyük iftar sofraları getirir. Koskoca iftar sofralarında paylaşılan yemeği, dostluğu, birlik ve beraberliği... Tüm gün yaşanan koşuşturma akşam oturulacak olan o sofra içindir. Saatler yaklaştıkça heyecan artar ve hazırlıklar hızlanır. Eminönü’nde okurumuz Cem Tekkeşinoğlu’nun çektiği bu fotoğrafta iftara yetişmek için adımlarını hızlandıran insanların tatlı telaşı görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com