Pazar Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Suyla gelen huzur - Oğuz Yeter

Haberin Devamı

Batı Karadeniz’in doğa harikası, Ilıca Şelalesi görenleri büyülüyor. Yeşil ve mavinin binbir tonunu barındıran ve Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan bu şelale, her mevsim çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Gelenler yalnızca şelaleyi görmekle kalmıyor, coşkusuna ve doğallığına hayran olup kendilerini şelalenin serin sularına da bırakıyor...

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Yaz Serinliği - Ünal Çam

Yazın en bunaltıcı sıcakları geldi çattı. Sıcak havaya aşırı nem de eklenince nefes almak bile zorlaştı. Biz insanların sıcak havalardan korunmak için serin yerlerde durmak, soğuk içecek tüketmek gibi birçok yöntemimiz var, peki ya sokakta yaşayan minik dostlarımızın? Şişli’deki bir süs havuzuna giren bu sevimli dostumuz kendi yöntemini bulmuş ve sıcağın etkisini biraz olsun kırmışa benziyor.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Ay değil Ağrı dağı - Yavuz Özden

Anadolu’nun çatısı, Ağrı dağının zirvesi yılın 12 ayı karla kaplı. Bu yüzden de yaz kış dağcıların en popüler tırmanış rotalarından biri... Ağrı’nın zirvesine yapılan bir tırmanışta muhabirimizin çektiği bu fotoğraf sıcak yaz günlerinde içimizi serinletirken akıllara Neil Armstrong’un 49 yıl önce Ay’da attığı ilk adımları getiriyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Ganj’ın kıyısında haber heyecanı - Ayla Dündar

Binlerce yıllık tarihe, geleneklere ev sahipliği yapan mistik bir yer Hindistan. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi ve okuma-yazma oranı yüzde 70’lerde… Öyle ki güneye indikçe yüzde 90’a kadar çıkıyor. Şimdi bahsedeceğimiz şehir Rishikesh. Ganj Nehri’nin kıyısındaki bu küçük şehirde gazete okuma alışkanlığı, meditasyon ve yoga kadar olağan. Hintliler sabahın erken saatlerinde Ganj’dan gelen su sesleri eşliğinde heyecanla günlük gazeteleri okuyorlar.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Mavi ve yeşilin uyumu - Ozan Güzelce

“Senden öncekiler de böyleydiler, akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler” diyen Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya hak vermemek elde değil. Cennet gibi bir yer Bodrum, o yüzdendir ki adına şarkılar, şiirler yazılmış. Hal böyle olunca, Türkiye’nin en gözde tatil beldeleri arasındaki yerini de koruyor. Bodrum’un her yanı güzel ama en sevilen noktalarından biri de kuşkusuz Gümüşlük. Mavi ve yeşile hasret kalıp dinginleşmek isteyenler için biçilmiş bir kaftan burası.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Asfaltta yumurta - Abdülkadir Kaçar

Milliyet arşivinden 33 yıl öncesine gidiyoruz, ağustosun gelişiyle yılın en sıcak günleri başladı. Bir zamanlar bunaltıcı sıcak şöyle anlatılırdı ülkemizde: “Bu sıcakta yumurta pişer.” 1985 yılının yazında, o dönemin Adanalı gazetecileri de bunu test etmek için üşenmemiş noter çağırmış, asfaltta alüminyum bir tabak içine kırılan iki yumurtanın 10 dakikada piştiğini resmen kayıt altına almışlar.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

OKUR - ÇEKER

Huzurlu sokaklar - Gamze Sarvan

Rum ve Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyan taş evleri, yel değirmenleri, ve rüzgar sörfüne elverişli plajlarıyla Ege’nin yükselen tatil beldesi Alaçat’nın her mevsimi ayrı güzel… Yazları ışıl ışıl, kalabalık, coşkulu; kışınsa ıssız, sessiz, durgun. Sörfçülerin uğrak mekanı dalgalı Ilıca plajı, durgun sularıyla büyüleyici güzellikteki Aya Yorgi plajı ve Delikli koyu ile Alaçatı kesinlikle görülmeye değer.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com