Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Boğaz’ın inci taneleri - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

Arnavutköy,1500 yıllık tarihiyle geçmiş kuşaklara ev sahipliği yapmış eski bir Rum köyü. Tarihi evleri, dar sokakları, İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasını süsleyen her biri adeta ‘inci’ tanesi gibi yalılarıyla görülmeye değer bir güzellik sunuyor. Bu da hem turistlerin hem de fotoğrafçıların ilgisini her daim üzerinde topluyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Derin düşünceler - Ünal Çam

Dünya genelinde 18 yaşından önce 12 milyondan fazla kız çocuğu evlendiriliyor. Tanzanya, genç kızların çocuk yaşta evlendirildiği ülkelerin başında geliyor. Fotoğraf, muhabirimiz Ünal Çam tarafından bir dönem köle pazarları ve hapishaneleri
ile meşhur Zanzibar’da çekildi.

Şimdiki zamanın hikayesi

Ayder ziplini - Oğuz Yeter

Kanyonlardan geçmek için 1900’lü yılların başlarında icat edilen zipline, şimdilerde eğlenceli aktivite haline geldi. Çamlıhemşin Ayder Vadisi’ne kurulan zipline en çok da turistlerin ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Harf devrimi

Cumhuriyet kurulduktan beş yıl sonra gerçekleştirilen Harf Devrimi, 1 Kasım 1928 tarihinde yasalaştı. Milliyet arşivinden aldığımız bu fotoğrafta, İstanbul’da bir ilkokulda harf devriminin 25. yıldönümü kutlanırken, öğrenciler kara tahtada eski ve yeni yazının karşılaştırmasını yapıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR ÇEKER

Muş ovasında mutlu hayat - Ahmet Çelik

Onun en büyük eğlencesi elindeki defi… Muş’un Hasköy ilçesinde babasıyla birlikte kuzuları otlatan kız çocuğunun bu fotoğrafını okuyucumuz Ahmet Çelik paylaşmış.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com