Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

En romantik kule - Oğuz Yeter

Haberin Devamı

İstanbul’un sembollerinden, boğazın vazgeçilmez manzarasıdır Kız Kulesi. Günün her saati ayrı bir fotoğraf verir. Aşk şiirlerine, romanlara konu olan kule, Salacak açıklarında küçük bir adanın üzerine kurulmuş. Muhabirimiz Oğuz Yeter, gün batımında, uzun pozlama tekniğiyle çekmiş bu fotoğrafı...

Şimdiki zamanın hikayesi

Kapadokya’da bir sabah - Şükrü Andaç

Dünyalar güzeli Kapadokya’da bir sabah. Balonların gün ağarırken başlattığı yarış havada rengarenk şova dönüşüyor aniden. Işık ile rengin fotoğraf karesine bu kadar yakıştığı ender anlardan biri... Uçhisar’ın zirvesinden kafayı kaldırıp yukarı baktığında bu şovu izlemek her sabah mümkün.

Şimdiki zamanın hikayesi

Ağaç gölgesinde yaşam - Ünal Çam

Nâzım Hikmet Ran’ın “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerine nazire yaparcasına bir araya gelen Suriyeliler... Öncüpınar Sınır Kapısı’nda ülkelerine dönmek için bekleyen mülteciler, geniş yapraklı bir ağacın gölgesinde arkadaşımızın objektifine böyle yansıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Şehir Tiyatroları

Kültürel gelişimin gizli güçlerinden biri kabul edilen tiyatro ülkemizde, Devlet Tiyatroları adıyla 5 Kasım 1934’te kuruldu. Milliyet arşivinden aldığımız fotoğrafta 1960 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun temel atma töreninde ilk harcı koyanlardan biri olarak dönemin Şehir Tiyatroları baş rejisörü Muhsin Ertuğrul’u görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR ÇEKER

Tarihin yansıması - Cansu Kocaman

İstanbul, dünyada iki kıtayı birbirine bağlayan tek şehir. Bu kadar büyük göründüğüne bakmayın, arkanıza da tarihi alarak kıtalar arası geçiş yapmak mümkün. Bir de vapura tek başınıza bindiyseniz anılarınız sizi yalnız bırakmıyor demektir. Okuyucumuz Cansu Kocaman’ın bizimle paylaştığı fotoğrafta, Üsküdar-Beşiktaş vapurunun camına İstanbul silueti yansımış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Uykucu bekçi - Büşra Yazgan

İstanbul’un sokak kedileri dünyaca üne kavuşmuş olsa da, bu “ün” sıcağı seven minik dostlarımızı yaklaşan kış soğuğundan korumuyor. Ankesörlü telefon kulübesini kendisine mesken tutan bu sokak kedisi, okuyucumuz Büşra Yazgan tarafından Taksim Metrosu’nda böyle fotoğraflanmış.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com