Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

06.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
Ortaköy klasiği - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

İstanbul‘un en gözde mekanlarından Ortaköy ve bu semtin simgelerinden Ortaköy Camii (Büyük Mecidiye Camii), selfie fotoğrafların vazgeçilmezidir. Boğaz’a nazır konumdaki Ortaköy Camii ile birlikte kadraja vapur da girerse en güzel kare yakalanmış demektir.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şehrin ışıkları - Oğuz Yeter

Mekanların da ruhu vardır, kimi kasvetlidir kimi de huzur verir insana... O mekanlardan biri de tüm kalabalığına, kargaşasına rağmen İstanbul’un tarihi semti Eyüp Sultan. Tarihi dokusunun yanı sıra Haliç’e olan sahiliyle de doğal bir güzelliği var. Uzun pozlama tekniğiyle çekilen bu fotoğraf Eyüp Sultan’ın ahenkli ruhunu ortaya koymuş.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bursalı cam güzeli - Cansu Kocaman

Bursa’da bir ara mahalle… Belli ki evde sıkılmış, dışarıda olmak için içi gidiyor bu minik kızın. Ama ne yaşı sokakta oynamaya müsait ne de sokaklar onu güldürecek kadar güvenli. Çareyi mandalina tutan minik ellerini pencereden sallandırmakta bulmuş.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

UNICEF Çorum’da

Verem bir dönemin en ölümcül hastalıklarından biriydi. Ancak sağlık kuruluşlarının çabaları sonucu kayıplar eskisi kadar değil. Milliyet arşivine baktığımızda 1967 yılında UNICEF’in Türkiye’ye verdiği sağlık malzemeleri Çorum’a getiriliyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Okur çeker

Kızaklı taşıma - Ahmet Çelik

Kışın sert geçtiği Muş’ta hayat en çok öğrenim gören çocuklar için zor. Yatılı bölge okullarında okuyan öğrenciler, kış aylarında her hafta karla imtihan veriyor. Yaşadıkları mezrada yolun kapalı olması nedeniyle çocuklar okul dönüşü atlı kızakla evlere götürülüyor. Okuyucumuz Ahmet Çelik de bu fotoğrafı çekmek için en az çocuklar kadar soğuk ve kara maruz kalmış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Neşeli bakışlar - Bertuğ Akdamar

Kayseri’de Türkiye’nin en güzel ve önemli sazlıklarından biri var; Sultan Sazlığı… Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Sultan Sazlığı’nda yörenin çocukları gönüllerince oynuyor. Okuyucumuz Bertuğ Akdamar’ın fotoğrafında sazlıkta bulunan çocuğun arkasında tüm heybetiyle duran Erciyes Dağı’yla etkili bir kare ortaya çıkmış.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com