Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
Donduran bakış - Ünal Çam

Haberin Devamı

Meşhurdur Ankara’nın soğuğu. Hele bir de kar yağdıysa içten içe üşütür insanı. Suriye’den gelerek ailesiyle Ankara’ya yerleşen bu çocuk, soğuğa rağmen çeşmeden doldurduğu suyu bir an önce evine götürmeye çalışırken bakışlarının da kış kadar soğuk olduğunu görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kestane zamanı - Ozan Güzelce

Kebap gibi sıcak kestane en güzel kış çerezlerinin başında gelir. Eminönü’ndeki seyyar satıcıların arabalarında sattığı sıcak kestanelerden alıp İstanbul manzarasına karşı yemek ise insana ayrı bir keyif verir.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kışın vazgeçilmezi - Oğuz Yeter

Kış mevsiminin vazgeçilmezi boza, aslında bilinen en eski Türk içeceklerinden biri. Sokaklardan gelen bozacıların seslerini artık duyamıyor olsak da İstanbul Fatih’te foto muhabiri arkadaşımızın Vefa Bozacısı’nda içtiği boza, bu güzel fotoğrafı çekecek kadar ısıtmış içini.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

ABD'ye tepki

Geçmişe yolculuk yapmak için her hafta olduğu gibi bu hafta da Milliyet arşivindeyiz. Karşımıza çıkan bir fotoğraf bize, Batılı müttefikimiz ABD ile sorunlarımızın yeni olmadığını gösteriyor... Fotoğraf, 6 Ocak 1969’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni ziyaret eden ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Komer’in 69 model “Cadillac” marka makam arabasının Rektörlük binası önündeki bir grup öğrenci tarafından yakıldığı esnada çekilmiş.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Beyaz sessizlik - Gizem Yazar

Çankaya Kurtuluş Parkı, Ankara’nın en eski parklarından biri olarak bilinir. Her mevsim Ankaralılar’ın sıklıkla ziyaret ettiği parkın bu manzarasıyla karşılaşmak Ankaralılar için sıradan olsa da bizim için oldukça büyüleyici. Okuyucumuz Gizem Yazar’ın çektiği fotoğrafta, karın yağdığı parkta ‘beyaz sessizlik’ hakim.

Şimdiki zamanın hikayesi

Tarihe meydan okuyor - Elif Kuru

Mavi Ağa tarafından 19. yüzyılın son dönemlerinde inşa edilen Kamil Paşa Konağı, Ankara Hamamönü Evleri’nin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Okurumuz Elif Kuru, 2009’da aslına uygun olarak inşa edilen konağı etkili bir kompozisyonla fotoğraflamış.

Şimdiki zamanın hikayesi

DMC’nin sevimli Maske’si - Meltem Yıldız

Demirören Medya Center çalışanlarının bakımını üstlendiği can dostlarımız tüm sevimlilikleriyle günümüzü güzelleştiriyor. Fotoğraftaki Maske isimli kedi gibi kimi zaman koşarken, kimi zaman bir bankın üzerinde sere serpe uyurken objektifimize yakalanıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com