Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
Ölmeden önce Mısır Çarşısı’nı görün - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

National Geographic, “Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler” kitabında Türkiye’den altı kültür ve doğa miras alanına yer verdi. Kitapta görülmesi gereken yerler listesinde yer alan Mısır Çarşısı tarihi dokusuyla öne çıkıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

TSK geldi yüzler güldü - Ünal Çam

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bundan bir yıl önce Suriye’nin Afrin kentinde bulunan terör gruplarına yönelik Zeytindalı Harekatı’nı başlattı. Tam 57 gün süren harekat sonrası Türk askeri Afrin’e girdi ve halkın sevgi gösterileriyle karşılandı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Baş tacı kasketler - Oğuz Yeter

Kimilerine göre aksesuar, kimilerine göre de soğuk havalarda yoldaş... Her köşesinin farklı bir anlam içerdiği söylenen sekiz köşeli kasketler, Elazığ’da sık görülse de tüm Anadolu’da kullanılıyor. Eminönü’nde bir hanın penceresinden bakan sekiz köşe kasketli adamın fotoğrafı böyle yansımış muhabirimizin objektifine.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Enkaza dönen Ortadoğu - Ali Haydar Yurtsever

ABD’nin Ortadoğu’ya müdahalesinin üzerinden çeyrek yüzyıldan fazla süre geçmiş. Bölgeye, “Barış ve demokrasi” getireceği iddiasıyla 1991 yılında giren Amerikan ordusu, ardında o günden bu yana kaldırılamayan bir enkaz bıraktı. Milliyet arşivinden aldığımız fotoğraf, Milliyet foto muhabiri Ali Haydar Yurtsever tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta çekildi.

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet arşivinden 28 yıl önce bugün

Adım adım Balat - Suna Araz

Mavi Ağa tarieieiei Balat, İstanbul keşmekeşinden kurtulup ferah sokaklarında dolaşılacak bir semt. Cumbalı evler, merdivenli yokuşlar, daracık Arnavut kaldırımlı sokaklar, pencereden pencereye gerilen iplerdeki çamaşırlarla sürprizlerle dolu bir semt.

Şimdiki zamanın hikayesi

Renkli Bonnie! - Fatma Pınar Üner

Okurumuz Fatma Pınar Üner, ailenin küçük dostu Bonnie’nin fotoğrafını bizimle paylaşırken onun renkli yaşamını anlata anlata bitirememiş. Heyecanını bir an olsun kaybetmeyen Bonnie, en çok da ağzından hiç düşürmediği rengarenk oyuncağını seviyormuş.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com