Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

03.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Haberin Devamı

Nefes kesen tatbikat - Yavuz Özden

Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla tatbikat düzenlendi. Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de eş zamanlı düzenlenen “Mavi Vatan 2019 Tatbikatı”nda senaryo gereği sınırlarımıza giren düşman etkisiz hale getirildi. Nefes kesen tatbikattan günbatımı fotoğrafını muhabirimiz Yavuz Özden yakalamış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Çiçek gibi - Ünal Çam

Altın sarısı kurak topraklarda yaşam özellikle çocuklar için daha zor. Tüm bu olumsuzluklar içerisinde, yıkık dökük duvarlar arasında bulduğu bir araba lastiği üzerinde çiçeklerle süslü tüllü elbisesiyle Afrikalı bir kız çocuğu objektiflere takılıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Taklaya geldi - Rıdvan Menekşe

Turizmin başkenti Antalya’da bu yıl havalar bir gün iyi bir gün yağışlı geçti. Yağışlı havaların sıkıcılığından kurtulmak isteyen Antalyalılar haftaya güneşli giren kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ni doldurdu. Vatandaşlar sıcak havanın keyfini çıkarırken, gençlerin “havalı” hareketleri de Rıdvan Menekşe’nin objektifine takıldı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Balat’ın merdivenli yokuşu - Ozan Güzelce

İstanbul’un simge semtlerinden Balat tarih kokan sokakları ve rengarenk evleriyle İstanbul’un en çok ziyaret edilen semtlerinin başında geliyor. Televizyon dizilerinde de sıkça kullanılan bu merdivenli sokak semtin en çok ilgi gören noktası.

Şimdiki zamanın hikayesi

Baharın habercisi leylekler - İlhan Demirel

Baharın “kanatlı habercileri” olarak bilinen leylekler her şubat ayı sonunda akın akın ülkemize döner. Milliyet arşivinden aldığımız 1955 yılının şubat ayına ait fotoğrafta İstanbul’da surlara yuva yapmış leylekler görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Çocukların oyunu - Duru Öztürk

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Taşmektep 6. sınıf öğrencileri kendi aralarında “İstanbul” konulu bir fotoğraf yarışması düzenledi. O yarışmada birinci olan Duru Öztürk, fotoğrafını bizimle paylaşmış ve fotoğraf altına da demişti ki, “Çocuklar en çok sokakta oynamayı sever...”

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com