Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

10.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
İstanbul’da kartpostallık anlar - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

İstanbul hızla büyüyen ve yapılaşan bir şehir olmasına rağmen tarihi dokusunu da içinde barındırıyor. Salacak’ta kayığıyla rızkını denizde arayan bu balıkçının arka fonda Galata Kulesi’yle yer aldığı fotoğraf kartpostalları anımsatıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Dört kafadar - Ünal Çam

Zengin doğasıyla safari turlarının büyük ilgi gördüğü Afrika ülkesi Tanzanya’nın, Tumbatu Adası görülmeye değer doğal güzelliklere sahip. Ada sakini çocuklar ise turistleri beklerken arkadaşımız Ünal Çam’a böyle poz veriyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Akdeniz’in beyaz çatısı - Yavuz Özden

Finike kıyılarının hemen ardından heybetiyle yükselen Toros dağlarının batı uzantısı olan Beydağları’nın zirvesi beyaz örtüyle kaplı. Karlı dağların eteğinde çarşaf gibi uzanan mavi örtü ise “Akdeniz’in beyaz çatısı” gibi görenleri adeta büyülüyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Mart kapıdan baktırır…” - Yalçın Çınar

Hava durumuna bakıp, “Dünyanın mevsimsel aksı kaydı” diyenleri pek duyar olduk. Ancak Milliyet arşivinden tam da bugüne denk gelen,10 Mart 1987 tarihine baktığımızda son 50 yılın en soğuk kışının yaşandığını görüyoruz. Öyle ki, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar ve bazı resmi kurumlar tatil edilmiş. Hal böyle olunca da çocuklara gün doğuyor, Ihlamur Yokuşu’nda kızak kayan çocuklar ve gençler karın keyfini çıkarıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Nepal’in renkleri - Ahmet Sami Acar

Nepal kültüründeki renklilik kıyafetlere de yansıyor. Buda heykeli önünde okurumuza poz veren iki kadının kıyafetleri de bu renkliliğe en güzel örnek.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kalenin meraklısı - Ender Baykuş

Yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Antalya’nın tarihi kalesi, son zamanlarda kaleyi mesken tutan sevimli kedileriyle bilinir oldu. Antalya Kalesi’nde bu kedilerden biri fotoğrafını çeken okuyucumuz Ender Baykuş’un objektifine meraklı gözlerle
böyle bakıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com