Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Umutla bakmayı unutanlar -  ÜNAL ÇAM

Şimdiki zamanın hikayesi



Coğrafyamızda maalesef artık savaştan bahsetmediğimiz an yok gibi. Savaşın tüm acımasızlığı ve yıkımı bir neslin üzerine çökerken umutlarını yitiren Suriyeli çocukların geleceğe dair beklentileri yok gibi. İdlibli çocuklar kamplarda ailelerine verilecek bir çadıra yerleşmek için yağmur altında bekliyor.

Kazak güzeli -  OĞUZ YETER

Şimdiki zamanın hikayesi



Birçok etnik unsuru bünyesinde barındıran 1,4 milyar nüfuslu Çin Halk Cumhuriyeti’nde kültürel çeşitlilik de oldukça fazla. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde turizmle uğraşan Kazaklar, turistleri yerel danslarıyla karşılarken kıyafetleri de figürleri gibi dikkat çekici.

Dağcıların mabedi Aladağlar -  YAVUZ ÖZDEN

Şimdiki zamanın hikayesi



Anadolu’da dağcıların mabedi olarak bilinen Aladağlar zorlu rotaları ve otuz zirvesi ile dört mevsim boyunca dağcıların uğrak yerlerinin başında gelir. Bir zirve tırmanışı öncesi planlarını son kez gözden geçiren dağcılar ve heybetli Aladağlar, foto muhabirimiz Yavuz Özden’in objektifine böyle yansıyor.

Mavi saatlerde İstanbul -  OZAN GÜZELCE

Şimdiki zamanın hikayesi



Bir manzara fotoğrafı için seçilecek en güzel saatler gün içindeki “mavi saat” denilen zaman dilimidir. Gün doğumundan önce ve gün batımından sonra yakalanan bu an, fotoğrafçılar için vazgeçilmezdir. Ozan Güzelce’nin Eminönü’nde mavi saatlerde çektiği fotoğraf, İstanbul’un güzelliğini gözler önüne seriyor.

Zeytinli’de huzur -  DEMET KAFKASYALI

Şimdiki zamanın hikayesi



Balıkesir’in ilçesi Edremit, Ege Denizi kıyısında bulunan gözde tatil beldelerinden biri. Kaz Dağları ile çevrili olması sakinliği ve huzuru da barındırıyor. Okuyucumuz Demet Kafkasyalı’nın bizimle paylaştığı fotoğrafta, Edremit Zeytinli sahilinde gökyüzüyle denizin maviyle yarışı görülüyor.

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com

Orta Doğu’nun bitmeyen savaşı -  ALİ HAYDAR YURTSEVER  - Milliyet Arşivinden 29 yıl önce bugün

Şimdiki zamanın hikayesi



Her şey 2 Ağustos 1990’da Irak’ın Kuveyt’i işgal etmesiyle başladı. Bunu, Irak güçlerini Kuveyt’ten çıkarmak için 17 Ocak 1991’de ABD’nin düzenlediği “Çöl Fırtınası” operasyonu izledi. Aradan geçen 29 yılda tüm Orta Doğu’da bir buçuk milyon masum insan hayatını kaybetti. Milliyet arşivinde yer alan 1991 yılına ait fotoğrafta, Bağdat sokaklarını görüyoruz.