Pazar Socia’da mezeler Portekiz ve Lübnan’dan

Socia’da mezeler Portekiz ve Lübnan’dan

28.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeniköy’deki Socia kişiye özel hazırlanan mönüleriyle çok iddialı. Mekanın "ortaya" adı verilen mezeleri Lübnan ve Portekiz mutfağından

Socia’da mezeler Portekiz ve Lübnan’dan



Socia’da mezeler Portekiz ve Lübnan’dan
Geçtiğimiz yıl Yeniköy’deki eski Süleyman Nazif’in yerine açıldığında büyük ilgi gören Socia bu yaz yeniden aynı yerde hizmet veriyor. Elif Edes ve Serhan Durkan’ın sahip olduğu mekan Yeniköy’de iskelenin tam yanında ve Boğaz manzaralı. Bu yıl 5 Haziran’da açılan mekanda geçen seneden bu yana bazı değişiklikler yapılmış. Paris’teki Cordon-Bleu’da yemek eğitimi alan Elif Edes en önemli değişikliklerinin mönü olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Mönü tamamen bana ait. Lübnan’dan Portekiz’e uzanan mezelerimiz var. Onların adını da ‘ortaya’ koyduk. Mezeler ortaya söylensin, paylaşılsın diye düşündük. Yaptığımız en büyük değişiklik ise isteyene özel mönü hazırlamamız. Bence Socia’nın diğer yazlık mekanlardan en büyük farkı bu. İstedikleri şeyleri önceden iletirlerse bunları uyguluyoruz. Bu 10 kişilik bir yemek de, 40 kişilik bir doğum günü de, 200 kişilik bir düğün de olabilir."

Babaanne koltuğu
Mekanın dekorasyonunu ise ortaklardan mimar Serhan Durkan yaptı. Erdost dekorasyon için tek kelimeyle "Kitsch" diyor. "Dekorasyonun tüm hatları ortağıma ait. Ama benim de kendime göre yaptığım eklemeler oldu. Kitsch bir dekorumuz var ama bence biraz da romantik. Antika mobilyaları, kendi yaptığımız perdeleri kullandık. Eski avizeler alıp onları perdelere takıyoruz. Babaannemin koltuklarını bile götürdüm. Gelen herkes dekorasyonu çok beğeniyor."

Pijama partisi
Socia yemekleriyle olduğu kadar düzenlediği partilerle de iddialı. Mekanda müzikleri Laila ve Best FM’in eski DJ’lerinden Can Hatipoğlu yapıyor. Edes partilerle ilgili "Her hafta bir ‘haftanın partisi’ yapıyoruz. Mesela dün akşam 70’ler-80’ler vardı. Önceki hafta da pijama partisi yaptık. Eski bir ferforje yatak bulup onu kurduk. Ben pijamalarımı giyip geldim" diyor. Mekanda ayrıca barkovizyonda komik klipler ve filmler oynuyor. DJ de bazen bu görüntülere göre müzik yapıyor.
Mekana gelenlerin yaş ortalaması 25-45 arasında değişiyor. Bu grubu oluşturanlar ise daha çok işadamları ve reklamcılar. Mekanın müdavimleri arasında Filiz Akın, Yılmaz Hasoğlu, Mete Küçükberber, Selma Bezmen, Rauf Tamer, Necmettin Eliyeşil, Neslihan-Ahmet Kozanoğlu, Leyla-Vedat Mardin, Mert Çiller bulunuyor.