Pazar “Suriye’deyim, beni de alın!”

“Suriye’deyim, beni de alın!”

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemin popüler oyunu Pokemon Go, Suriyelilerin yaşadığı zorlukları göstermek için de kullanıldı. Farkındalık yaratmak için geliştirilen iki proje de sosyal medyada ilgi gördü

“Suriye’deyim, beni de alın”

PS ve cep telefonu kamerası yardımıyla Pokemon’ları göstererek yakalamanıza olanak veren Pokemon Go dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Oyun geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bambaşka bir amaçla gündemdeydi: Farkındalık yaratmak. Suriye’de yaşayanların, özellikle çocukların yaşadığı acılara dikkat çekmek için gerçekleştirilen iki proje sosyal medyada sıklıkla paylaşıldı, beğeni aldı.

Haberin Devamı

Projelerden birinde ellerinde Pokemon resimleri tutan ve “Ben buradayım, gelin beni de alın” diyen çocukların fotoğraflarını görüyoruz. Bir diğerinde ise cep telefonu tutulan alanda Suriyelilerin o anda ihtiyaç duydukları malzemeler beliriyor.

“İnsan hayatı Pokemon’dan daha fazla dikkat çekmeli”

Danimarka’da yaşayan Suriyeli grafik tasarımcı Saif Aldeen Tahhan “Syria Go” adlı tasarımları için “Bir Suriyeli olarak Suriyelilerin neler yaşadığını dünyaya göstermek ve ‘İnsan hayatı bir Pokemon oyunundan daha fazla dikkat çekmeyi hak ediyor’ demek istedim” diyor. Çalışmasında Suriyelilerin çatışmalar sırasında eksikliğini çektiği ve ulaşmaya çalıştığı güvenlik, sağlık, korunma ve iyi bir çocukluk gibi konulara yer verdiğini, kısaca insan haklarını öne çıkardığını söylüyor.

Haberin Devamı

“İyi bir çocukluk ellerinden alınmış”

20 Temmuz’da çıkardıkları “Suriye’de Pokemon-Suriyeli Çocukların Yardım Çağrısı” kampanyası üzerine konuştuğumuz RFS (Suriye Devrimci Güçleri Medya Merkezi) yetkilisi “Suriye’nin farklı bölgelerinde yaşayan ve ellerinde Pokemon resimlerini taşıyan çocukların onlarca fotoğrafını yayımladık. Resimlerde ‘Ben Suriyeliyim. Bana da yardım edin’ yazıyor. Şu an Pokemon Go çılgınlığı dünyayı sarmış durumda. Biz de bu oyunun popülerliğini iyi bir çocukluk yaşama şansları ellerinden alınmış olan Suriyeli çocukların acılarını göstermek için kullanmak istedik. Umuyoruz bu kampanya tüm insanlara Suriyeli çocukların oyun oynaması gerektiğini hatırlatır. Çünkü çocuklar oyun oynamalı, bir sonraki bombanın nereye düşeceğini ya da bir sonraki öğününü nerede yiyebileceğini hesap etmemeli” diyor.