Pazar Tatilin en lüks hali

Tatilin en lüks hali

20.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birkaç dakikalığına gözlerinizi kapatın ve bir tatil hayal edin. Bütün maddi sınırları kaldırın bu hayali kurarken. Farz edin ki hayal edebileceğiniz en lüks tatili karşılayacak kadar paranız var. Ne yapardınız? Kiminle nereye giderdiniz? Bu tatili nasıl geçirirseniz kendinizi “ultra lüks” bir tatil yapmış hissederdiniz?

Tatilin  en lüks hali

Bayramı şehirden uzaklaşmak için bir fırsat gibi görenler Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına dağılmışlardı. Şimdi dönüş vakti. Tatil bitti depresyonuna girenler hemen bir sonraki tatil için plan yapmaya başlamıştır bile. Tatil için plan yapanlar hemen yurt dışı mı, yurt içi mi, deniz mi, kayak mı, gurme tur mu, tarihi yerler mi diye düşünmeye başlarlar, malum. Oysa pek akla gelmeyen farklı ve ultra lüks tatil seçenekleri de var.
Bundan yaklaşık 10 yıl önce bir Avrupa şehrinde pahalı bir otelde, manzaralı bir odada kalıp yemekleri şehrin ünlü restoranlarında yemek, lüks bir tatil yapmış gibi hissetmeniz için yeterdi de artardı bile. Zamanla paranın satın alabilecekleri değişti. Başta oteller lüks, süper lüks, ultra lüks oldu, aldıkları yıldızlar beşi aştı. Sonra tatil destinasyonları değişti, Afrika, Antarktika derken sıra uzaya geldi. Tatil için çok para harcamayı göze almış hiç kimseyi otele varışta, prosecco’lu, çilekli karşılama, okyanus manzaralı odalarda konaklama, altın varaklı musluklar “kesmiyor” artık. Ultra lüks tatilciler zorlu yolculuklarla gidilemez denen yerlere gitmeyi, gittikleri yerde, yerel halka destek olan projelerde çalışmayı, sanat tarihi, şarap ya da dalış dersleri almayı yani lüks ürünleri satın almak yerine “lüksü deneyimlemeyi” tercih ediyorlar. Burada hareketle yeni ultra lüks tatilleri işin uzmanlarına sorduk.

Haberin Devamı

1- Ferrari ile Avrupa turu

Hayattaki en büyük iki tutkusu seyahat ve arabalar olanlar için çok özel tatil imkanları var. Far’n Away Travel, “Toskana’yı Ferrari’yle gezmek istemez misiniz?” diye soruyor örneğin. Toskana Vadisi’nin doğal güzelliklerini, kıymetli sanat eserlerini görme fırsatına Pienza’nın pecorino peynirini, Lucca’nın soğuk preslenmiş zeytinyağını, San Miniato’nun trüf mantarını ve İtalya’nın en iyi şaraplarını tatma fırsatı da eklenince ortaya ideal bir tatil fırsatı çıkıyor.
“Yok, benim için alışveriş bunlardan önce gelir” diyorsanız da, orada devreye Etur giriyor, Ferrari ile sizi Milano’da
bir alışveriş turuna çıkarıyor. Konaklamanın Bulgari Otel’de yapıldığı
bu seçenekte size bir de alışveriş yardımcısı eşlik ediyor. “Ben Avrupa’yı, Aston Martin, BMW
gibi başka lüks araçlarla gezmek istiyorum” diyorsanız da VIP Turizm’in kapısını çalabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- Özel jet kapınızdan alsın, dünyayı gezdirsin

Hep bir dünya seyahatinin hayalini kurdunuz... Ama yoğun çalışma temposu nedeniyle bir türlü gerçekleştiremediniz bu hayali. Gerekli maddi koşulları sağlamak da zaman aldı belki... Belki çocukların büyümesini beklemek gerekti... Ama işte
o gün geldi çattı. Artık dünya kazan, siz kepçe gezebilirsiniz. Tek yapmanız gereken en yakınınızdaki, belki evinizin önündeki pistten size tahsis edilmiş jetinize binmek. Ayrıntılı bilgi için VIP Turizm yetkilileriyle görüşebilirsiniz. 25 günü 71 bin avrodan başlayan bir tur seçeneği sunuyorlar.

3- Rupert Murdoch’tan, Silvio Berlusconi’den ne eksiğiniz var?

Tatilin  en lüks hali

Panthalassa yazın rotasını Yunanistan, Türkiye, Fransa ve İtalya kıyılarına çeviriyor.

Hem klasik gemi seyahatlerini demode buluyor hem de 35 metrelik bir yatla tatil kesmiyor. O zaman dünyanın en ünlü mimari gruplarından Foster and Partners’ın ürettiği 56 metrelik yatı tam size göre. Panthalassa yazın rotasını Yunanistan, Türkiye, Fransa, İtalya kıyılarına çeviriyor, kışın ise Karayip Adaları’na... Siz de Panthalassa’nın müdavimleri olan Rupert Murdoch, Silvio Berlusconi ve Tom Perkins gibi isimlerden ne eksiğim var diyorsanız buyurun, Panthalassa sizi bekliyor.

Haberin Devamı

4- Acıktınız mı? Dünyanın bütün 3 Michelin’lileri hizmetinizde

Tatilin  en lüks hali

Meyan kökü jelinde somon poşe (solda). Tur kapsamında İngiltere’deki ünlü Fat Duck restoran da var.

Bu lüks tatil seçeneği ise ağzının tadını bilen, gustosu bol yaşamayı sevenler için ideal. Holiday Please seyahat acentesi ve veryfirstto.com’un işbirliği ile gerçekleştirilen bu tatilde dünya üzerindeki bütün 3 Michelin yıldızlı restoranlarda yemek yeme fırsatını yakalıyorsunuz. Toplamda 6 ay süren bu tatil boyunca tam 109 tane 3 Michelin yıldızlı restoranı ziyaret ediyorsunuz.
12 ülke gezdiğiniz bu seyahat boyunca beş yıldızlı lüks otellerde konaklıyor ve business class uçuyorsunuz. Her şehirde ortalama iki gün geçireceğiniz tatil süresince çevreyi keşfetme şansınız da var. Bu “lezzetli” seyahatin ücreti yaklaşık 182 bin pound. Seyahati satın aldığınızda The Prince’s Trust isimli bir hayır kurumuna bin 500 pound’luk bir bağış yapılıyor.

Haberin Devamı

5- Ada kapatın, kafanızı dinleyin

İnsan tatile kafasını boşaltmak için çıkıyor, sonra daha çok yorulup dönüyor. Siz de her tatil dönüşü “Evim, evim güzel evim” demiyor musunuz? Oysa sevdiklerinizle hatta belki onlar bile olmadan, yılın bütün yorgunluğunu üzerinizden atmak istiyorsunuz belki... Hele
bir de paparazziler söz konusuysa, biraz gözlerden uzak kalmayı istemez mi insan? Siz de böyle düşünüyorsanız yapılacak tek bir şey var; ada kiralayacaksınız. VIP Turizm yetkilileri “Maldivler, Belize, Küba ve Jamaika civarındaki adalar bu aralar çok popüler” derken seyahat sitesi travelmodus.com’un kurucusu Özlem Avcıoğlu “Kimselere görünmeden, tatil yapabileceğiniz, çoğu da Karayipler’de bulunan özel adalar var. Bunlardan biri Virgin imparatorluğunun sahibi Sir Richard Branson’un Necker Adası. Ada kirasına size gün boyu hizmet verecek özel aşçı, masaj terapisti ve spor hocası da dahil. Necker Adası’nda bir hafta 350 bin dolardan başlıyor” diyor.

6- 1.5 milyon dolara iki yıl Dünya Mirasları’nı görün

Haberin Devamı

“Bu tatiller beni kesmez, ben pek çoklarının sadece belgesellerde izledikleri yerleri görmeliyim” diyorsanız, Hurlingham Travel’ın düzenlediği The Ultimate Journey tam size göre. Bu seyahatte iki yıl boyunca UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ndeki yerleri geziyorsunuz. Elbette her güzel şeyin bir bedeli var. Bu tura katılabilmek için iki kişi 1.5 milyon dolar olan gezi fiyatına ek olarak UNESCO’ya 5 bin pound bağış yapmanız gerekiyor.

Lüks Otelcilik Konferansı’ndan notlar

“Überlüks yaşayanların sayısı her gün artıyor”

10 yıldır lüks marka danışmanlığı yapan Özlem Güsar, International Herald Tribune tarafından düzenlenen Lüks Otelcilik Konferansı’na Türkiye’den davet edilen tek kişiydi. Güsar’ın konferanstan aktardıkları şöyle:
30 yaş altındakiler seyahate bayılıyor
* Dolar milyarderi sayısının yüzde 85 artarak, 2022’de 4 bin 76 kişi olması bekleniyor.
Bu kişilerin düğünlerinden iş gezilerine kadar her şeyi “überlüks” olarak adlandırılan bir kategoride... Oteller onları ele geçirmenin yolunu arıyor.
* Kendini lüks olarak konumlamayı başaran şehirlerde oda fiyatları da katlanarak artıyor. Örneğin Paris’te ortalama bir lüks otel odası 2010’da 532 avro iken geçen yıl 617 avroya çıkmış durumda.
* Dünyada şu an yapımı devam eden 458 lüks otel var. Bunların 253’ü Asya ve Pasifik’te.
* Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 50’si 30 yaşın altında. Bu kesim seyahate bayılıyor. Onların hayat anlayışı tüm sektörü her anlamda değiştirecek.

“Zenginler artık satın almaktan sıkıldı, özel deneyimler yaşamak istiyor”

Özlem Güsar
Lüks marka danışmanı

* Eğer lüks deyince sizin aklınıza en yeni, en pahalı ve en şatafatlı
gibi kavramlar geliyorsa lüks tatil anlayışınız bununla paralel olarak ünlüleri göreceğiniz, para gücüyle tasarlanmış, en popüler destinasyonlar ve otellerden ibarettir. Ancak günümüz müşterisi artık
lüks tatil olarak çok az kimsenin ulaşabildiği deneyimleri tercih ediyor.

“Türkiye’de lüks tatil deyince: Four Seasons“
* Dünya globalleştikçe müşteriler sıkılıp daha lokal, daha otantik deneyimlerin peşinde koşuyor. İnsanlar artık lüks ürün satın
almak yerine, “lüksü deneyimlemek” istiyor. Zenginler satın almaktan sıkıldı, kendilerini hayatın sıkıntılarından koparacak özel deneyimler yaşamak istiyorlar. Uluslararası bankacılık dünyasının bilinen bir ismi, karısı ile birlikte Namibya’da çitaları ve aslanları koruma barınağında çalışmak için gönüllü olup tatilini orada geçirmişti. Çok ilkel koşullarda olmasına rağmen bu tatili hayatının lüksleri arasında sayıyordu.
* Zevklere göre, özel tasarlanmış seyahatler lüks sohbetlerde en çok konuşulanlar arasında. Bu nedenle de birçok marka ağırlama dünyasının içinde yer alıp müşterisine yakın olmaya çalışıyor. Mücevherci Bulgari’nin
otel açması, Four Seasons Bakü’de Bentley’in viski barının olması ya da ünlü saat markası Hublot’nun otellerde puro odaları açmayı planlaması buna örnek verilebilir.
* Ekonomik krizler lüks seyahati pek etkilemiyor. Bain&Co danışmanlık firmasının araştırmalarına göre
2009’da 91 milyar avro olan lüks otelcilik sektörü 2012’de 127 milyar dolara ulaştı.
* Lüks tatil bütçesi konusunda bir şey söylemek zor ancak kişi başı 10 bin avro altında gerçek bir lüksten söz etmek pek mümkün değil.
* Lüks tatil deyince Türkiye’den verilebilecek en harika örnek Four Seasons at the Bosphorus.

“Papa’nın evinde evlenebilirsiniz”
* Paris’te bir saray-otel olan Le Royal Monceau’da otel misafirlerine özel hizmet veren bir “sanat concierge” var. Sanat tutkunlarını yıl içinde açılacak sergiler hakkında bilgilendiren, sanat turları organize eden bu concierge, bu sergi gezilerine sanatçıları da dahil edebiliyor.
* Floransa’daki Four Seasons oteli 500 yıl boyunca aralarında Papa’nın da bulunduğu asil ailelere ev sahipliği yapmış. Medici ailesinin sarayı olan bu bina, aynı zamanda şehrin en büyük özel parkına sahip. Bir zamanlar Mısır Hidivi İbrahim Paşa’ya da ev sahipliği yapan bu sarayın minik şapelinde tamamen gizlilik içinde evlenebilir, orijinal freskler ve seramiklerle süslü kral dairesi Palazzo della Gherardesca’da balayınızı geçirebilirsiniz.
* Dünyanın en önemli mücevher markalarından olan ve geçtiğimiz aylarda tasarladığı 100 milyon dolarlık tavuskuşu broşu ile göz kamaştıran Graff’ın elmas madenlerinin bulunduğu Güney Afrika’daki Delaire Lodges lüks tatil severlerin gözdesi. Her detayın bir mücevherci ustalığı ile işlendiği bu otel dağların arasında yer alıyor.

Gorillerin izinde safari

Esra Abamor
VIP Turizm Yurt Dışı Turlar Direktörü

* Yakın uzay seyahati yapan Bloon ile sevgilinizle baş başa bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Sınır tanımayan bu seyahat için kişi başı 110 bin avro ödemeniz gerekiyor.
* Uzay seyahati seçenekleri bununla da bitmiyor. SXC Lynx uzay roketi ile
103 kilometre yükseğe uçabilirsiniz. Fiyatı 95 bin dolar.

Savaş uçaklarıyla uzay sınırında seyahat...
* Dünyanın en iyi savaş uçakları ile uzay sınırında ise 6 bin avrodan başlıyor.
* Bir ada kiralayıp gözlerden uzak bir tatil yapabilirsiniz. 100 bin avrodan başlıyor.
* Uganda’da ya da Ruanda’da gorillerin izinde safariye çıkabilir, vahşi dünyanın tam göbeğinde bir maceraya atılabilirsiniz.
8 günlük macera 8 bin avrodan başlıyor.

Özel rehberle bisiklet turu
* Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari gibi dünyanın en lüks otomobilleri ve en iyi rehberleri ile Avrupa turuna çıkabilirsiniz. 10 gün, 50 bin avrodan başlıyor.
* Özel jet kiralayıp tamamen size özel bir dünya turu gerçekleştirebilirsiniz.
25 gün, 70 bin 950 avrodan başlıyor.
* Tayland’dan Bhutan’a özel bir rehber eşliğinde bisiklet turuna çıkabilirsiniz.
15 bin avrodan başlıyor.

Tatilin  en lüks hali

Levend İskit’in lüks seyahatlerinden fotoğraflar...

Antarktika’da penguenler ve deniz aslanları ile tatil

Levend İskit
Far’n Away Travel yönetici ortağı

* Şarap meraklısı bir müşterimiz Fransa’da şarap üreticisi bir şatoda
kalmış, dünyada sayıları 100 kadar olan bir “Masters of Wine”dan şarap eğitimi almıştı. Yaklaşık bir hafta süren bu programın kişi başı maliyeti 6 bin avro.
* Antarktika’da penguenler, balinalar, deniz aslanları, kuşlar ve kutupların dokunulmamış doğasını deneyimleyebileceğiniz 80 kişilik özel bir gemi ile yapacağınız bir seyahat, seçeceğiniz kabinin ve geminin lükslüğüne göre 6-10 bin dolar civarında tutuyor.
* Dünyanın helikopter kayağı yapılabilecek en yüksek noktasına, Himalayalar’da 5 bin 150 metreye, helikopter ile bırakılarak bir hafta boyunca kayak yapmak ise kişi başı 7 bin avro.

Yanardağın tepesinde...
* Afrika’da bir yanardağın tepesindeki muhteşem manzaralı butik bir romantik lodge’da, gülle kaplanmış bir yatak, gül dolu bir küvet ve şampanya ile karşılanıp butler’ınız tarafından sunulan size özel hazırlanmış menüdeki yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Size özel bir rehber ile vahşi hayvanları görebileceğiniz bir safariden sonra 10 odalı bir adada, suyun üzerinde, size özel bir sahili olan odadaki bu tatilin geceliği kişi başı 10 bin dolar.

“Bir sabah onlarca fil, kaldığımız altı odalı çadır lodge'un havuzundan su içmeye geldi. Ayağımızı soktuğumuz havuzdan su içen filleri sessizce izledik.”

“Antarktika’da her gün, iki kez karaya çıkarak, bazen de tepelere tırmanarak muhteşem manzaralara şahit olduk. Yolda penguenlerle yarışmak da ayrı bir eğlenceydi.”

Tatilin  en lüks hali

2 bin metrekarelik mekanda 12 oda, 12 banyo, 26 kişilik bir yemek odası, bilardo salonu, kütüphane ve bir helikopter pisti de bulunuyor.

“Günlüğü 81 bin dolara penthouse”

Özlem Avcıoğlu
Seyahat sitesi travelmodus.com’un kurucusu

* Öyle bir tatil düşünün ki iki sene boyunca aralarında Orkney, İskoçya, Petra-Ürdün, Rock Islands, Palau gibi dünyanın Unesco tarafından seçilmiş
ve koruma altına alınmış
962 noktasını geziyorsunuz. veryfırstto.com’un 1 milyon pound’a sunduğu bu gezinin başta Çinliler olmak üzere sırada bekleyen çok müşterisi var.
* Villa Bellissima VI, İtalya’nın Toscana bölgesinde yer alan 800 yıllık bir şato. Bu şato, Siena şehrine bakan bir tepede bulunuyor ve şehrin en eski ailelerinden birine ait. Bu tarihi yerde 22 süitin haricinde beş ayrı çiftlik bulunuyor. Burada bir gece kalmanın ücreti 20 bin dolar.
* Cenevre’de bulunan Hotel President Wilson’ın Royal Penthouse’u dünyanın en pahalı otel odasıdır. 2 bin metrekarelik mekanda 12 oda, 12 banyo,
26 kişilik bir yemek odası,
bilardo salonu, kütüphane ve bir helikopter pisti de bulunuyor. Odanın tüm camları kurşun geçirmez ve odada herhangi bir saldırı anında girebileceğiniz bir panik
odası da mevcut. Burada bir gece kalmanın ücreti 81 bin dolar.