Pazar “Tebdil-i Mekan”da ferahlık var

“Tebdil-i Mekan”da ferahlık var

17.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern’de devam eden “Habitat” fotoğraf sergisine paralel olarak İstanbul Modern Sinema, mekan kavramını farklı temalar üzerinden işleyen “Tebdil-i Mekan” adlı film programına ev sahipliği yapacak.

“Tebdil-i Mekan”da ferahlık var

21-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek etkinlikte gösterilecek filmler arasında 92 yaşındaki Henriette’nin huzureviyle kurduğu ilişkiyi inceleyen belgesel “Lale Ağacı / Der Tulpenbaum”, prömiyerini bu yıl Locarno Film Festivali’nde yapan ve orta yaş krizi geçiren bir yönetmenin içsel bir yolculuğa dönüşen iş seyahatine odaklanan film “Kış Misafiri / Wintergast” gibi yapımlar var.

İsviçre’ye Oscar kazandıran film
Program 21 Nisan saat 13.00’te Markus Imhoof’un yönettiği “Teknede Boş Yer Yok / Das Boot Ist Voll” ile başlıyor. Aynı gün saat 15.00’te “Lale Ağacı” gösterilecek. Saat 17.00’de “Kış Misafiri”nin gösterimiyle devam edecek program saat 19.00’daki “Harikalar Diyarı / Wonderland” ile sona erecek. 23 Nisan saat 13.00’te “Bir Yerden Hiçbir Yere - Fotoğrafçı Andreas Seibert ile Çin Yollarında”, saat 15.00’te “Harikalar Diyarı” ve 17.00’de “Karanlık Yıldız / Dark Star” filmi gösterilecek. 24 Nisan’da program dahilinde ilk kez gösterilecek tek film “Umut Yolculuğu / Reise Der Hoffnung”. 1991’de Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını İsviçre’ye kazandıran “Umut Yolculuğu”, Maraşlı bir ailenin sahip olduğu her şeyi satıp İsviçre’ye göç etme çabalarını anlatıyor. Ayrıntılı bilgi için: www.istanbulmodern.org n