Pazar “Türk seyircisi için koltukları çiftli yaptık”

“Türk seyircisi için koltukları çiftli yaptık”

24.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demirören İstiklal Alışveriş Merkezi’nde açılan Sinema Pink’in genel müdürü Selim Yavuzoğlu; “Salonlarımızda ‘love’ adı verilen çiftli koltuklar var. Tekli koltuklarımız da var ama daha az. Çünkü Türkiye’de seyirci daha çok çift olarak sinemaya gidiyor”

“Türk seyircisi için koltukları çiftli yaptık”

Türkiye’de 14 şubesi bulunan Sinema Pink, Demirören İstiklal Alışveriş Merkezi’nde açtığı 15’inci şubesi ile sinemaseverlerle ilk defa Beyoğlu’nda buluşuyor. 1994’ten beri 200’den fazla sinema salonu işleten Sinema Pink’in genel müdürü Selim Yavuzoğlu, Demirören İstiklal’in içindeki salonlarını anlattı.

“Türk seyircisi için koltukları çiftli yaptık”
Sinema Pink’in kaç şubesi var?

Türkiye’de bu şubemizle birlikte toplam 15 şubemiz oldu. İstanbul’da bulunan 7 şubemizin yanı sıra Eskişehir, Yalova, İnegöl, Antalya, Ankara ve Nevşehir’de de şubelerimiz var.

Haberin Devamı

Demirören İstiklal’deki Sinema Pink salonlarını diğerlerinden ayıran ne?

Teknolojik açıdan salonlarımız en üst noktada... Şu anda dünyada 24 tane olan Dolby Atmos ses sistemini kurduk. Her kolona ayrı sinyal veriyoruz. Bu sayede sesleri tek tek duyuyorsunuz. Mesela şimşek çakıyorsa, onu çaktığı yerden duyuyorsunuz. Normal salonlarda sağda ve solda altışar kolon vardır; sesleri bunlardan duyarsınız. Burada her kolona ayrı sinyal veriliyor. Bu şekilde 30 adet surround ses hoparlörü ve bunları destekleyen sub bass’ları var. Böylece alt frekansları da arkadan duyuyorsunuz.

Koltuklar da birçok sinema salonuna göre daha konforlu görünüyor...

Evet, teknolojiyi konforla birleştiriyoruz. Yeni sistem bir koltuk deniyoruz. Tamamen doğal deriden,
astarı 70 santimetre olan koltuklar bunlar. Normal sinema koltuklarında bugün Türkiye’de kullanılan en büyük astar
50 santimetredir. Bizimki 70 santimetre. Böylece insanlar 2.5 saat boyunca koltukta rahat hareket ederek film izleyebilecekler.

Haberin Devamı

“Salonlarımızda en önde film izlemek isteyecekler”

Salonlara baktığımızda daha çok çiftli koltuk görüyoruz...

Evet, salonlarımızda “love” adı verilen çiftli koltuklar var. Bunun yanı sıra tekli koltuklarımız da var ama çift koltuklarına göre sayıları daha az.

Neden?

Çünkü Türkiye’de sinema seyircisi daha çok çift olarak sinemaya gidiyor.
Ya da çift olarak gelmedilerse, kendilerine bileti satarken çiftli koltuk olduğunu söylüyoruz, genellikle bir itiraz olmuyor.

Ses sistemi, koltuklar... Peki sinema deyince akla ilk görüntü gelir...

Türkiye’de ilk defa 4K çözünürlüğe sahip projeksiyon sistemi kullanıyoruz. Bunun diğer projeksiyonlardan farkı, dört kat daha yüksek çözünürlüğe sahip olması. Bir başka deyişle perdeye bir metre mesafeden bile piksel görmeden, rahatlıkla film izlenebiliyor. Yani en önden film izlemekle arka koltuklardan izlemek arasında bir fark olmayacak. Hatta önde ayaklarınızı uzatarak daha konforlu izleyebileceksiniz, insanlar burada diğer sinema salonlarının aksine en önde film izlemek isteyecekler.

Haberin Devamı

“Bu sinema aynı zamanda bir kültür mekanı”

Beyoğlu’nda birçok sinema var. İnsanları buraya çekmek için sunduğunuz diğer farklılıklar nelerdir?

Burası sinema kültürünün geliştiği yer Beyoğlu. Daha önce Beyoğlu’ndan başka yerde sinema yoktu. Biz de burada insanların kendilerini iyi hissetmelerini istiyoruz. Mesela her işletmemizde bir kütüphane vardır. Burada da 5 bin kapasiteli bir kütüphanemiz var. İnsanlar buraya bir kitap bırakmak kaydıyla istedikleri bir başka kitabı alıp, götürüp okuyabiliyorlar. Sinema sadece
film izlenen bir yer değil, tamamen
bir kültür mekanı....

AVM’lerde sinema salonları açılması oldukça yaygınlaştı... Bu tür salonlar daha mı çok tercih ediliyor?

Sinemalar kendilerini geliştiremeyince AVM’lere kaydılar. Bir de işin şu boyutu var, aileler AVM’lerdeki sinemalara çocuklarını rahatça bırakıp alışveriş yapabiliyor. Böyle bir tüketici alışkanlığı da doğdu.