Pazar Uçağı beklerken balıklı ayak terapisi

Uçağı beklerken balıklı ayak terapisi

26.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Uçağınız rötar yapınca havaalanında çakılı kalmak can sıkıcı bir durumdur. Buna maruz kalan yolcular arasında en şanslı olanlarsa Singapur’da kalanlar

Uçağı beklerken balıklı ayak terapisi

İlk intiba önemlidir. Havaalanları da şehirlerle ilgili ilk intibamızı edindiğimiz, şehirle ilgili ipuçları veren yerlerdir. Kısacası havaalanları bir anlamda ait oldukları şehirlerin aynasıdır. Böyle düşününce, Singapur Changi Havaalanı’nın aldığı “2010’un En İyi Havaalanı” ödülü daha da önemli hale geliyor. Üstelik, bu sıfatı oraya veren Skytrax Dünya Havayolu Ödülleri’nde Asya’nın En İyi Havaalanı ve En İyi Vakit Geçirilen Havaalanı da seçildi.
Ne de olsa burada spor yapabilir, oyun oynayabilir, film seyredebilir, yüzebilir, kaydıraktan da kayabilirsiniz. Üç terminali bulunan Changi’de 200’ün üzerinde mağazayla farklı damak tatlarına hitap eden kafe ve restoranlar var. Buradan yaklaşık 96 havayolu, 60 ülkeden 200 şehre uçuyor. Yılda 70 milyon yolcuya hizmet veren Changi’nin son uygulamalarından biri de büyükler için kaydırak. Havaalanının içine kurulan 12 metre yüksekliğindeki dört katlı kaydıraktan kaymanın bedeli ise 30 dolar. Kaydırak saat 12.00-22.30 arasında hizmet veriyor.

230 mağaza 100’e yakın lokanta var
* Changi Havaalanı 1987-2010 yılları arasında toplam 343 ödül aldı.
* Havaalanında üç terminal var. Birincisi 280 bin metrekarelik, ikincisi 358 bin, üçüncüsü ise 380 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. 2008 yılında açılan üçüncü terminal işadamlarının tercih ettiği, lüks mağazaların bulunduğu bir bölüm.
* Havaalanında mağazaların bulunduğu bölüm 40 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu ülkedeki en büyük alışveriş alanlarından biri. Bu bölgede yaklaşık 230 mağaza ve 100 yiyecek&içecek satış noktası bulunuyor.

Uçağınız rötar yaptıysa sinemaya gidebilirsiniz
Changi’de konaklama ve dinlenme olanakları da diğer havaalanlarından daha konforlu. İkinci terminalde bulunan Crowne Plaza otelde oda tutabilir, para harcamak istemiyorsanız da aynı bölgede bulunan ücretsiz dinlenme odalarına geçebilirsiniz. İstediğiniz kadar konaklayabildiğiniz bu odalarda yatak haline gelen 10 koltuk bulunuyor. Dinlendikten sonra biraz spor yapmak ya da duşa girmek isterseniz de çözüm basit: Her ikisi için de otelin yanındaki spor salonunu kullanabilirsiniz. Changi Havaalanı’nın ünlü hizmetlerinden biri de balıklı ayak terapisi. Ayağınızı havuza sokuyorsunuz, balıklar gelip ölü derilerinizi yiyor. Omuz masajını da unutmayalım.
Birinci ve üçüncü terminallerde bulunan SPA merkezlerinde bu hizmetin bedeli yaklaşık 40 Singapur doları.
Ayrıca bu havalimanı bir eğlence ve sanat merkezinde karşılaşacağınız şeyleri de bünyesinde barındırıyor. Bilgisayar oyunlarının bulunduğu bir oyun odası, sinema salonu, Singapur’un geleneksel sanatı tahta baskıyı öğrenebileceğiniz atölyeler gibi. Kısacası burada uçak rötar yaptı diye sinirlenmek yerine daha fazla boş vakit kazandığınız için sevinebilirsiniz bile.