Pazar Uçuk yılbaşı hediyeleri

Uçuk yılbaşı hediyeleri

18.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel yapım bir uçaktan 200 bin litrelik akvaryuma... Robb Report’un geleneksel ‘benzersiz hediyeler’ listesinden beğendiğiniz varsa dergi size yardımcı olmaya hazır. Hem ilginçliği hem de fiyatı ile ‘şapka uçurucu’ 28 seçenekten bazıları aşağıda...

Uçuk yılbaşı hediyeleri

Seyahat saati

Bu hediyeyi alan, sadece koluna Yeni Tambour Minute Repeater’ın eşi benzeri olmayan bir versiyonunu takmakla kalmayacak. Louis Vuitton’un
La-Chaux-de-Fonds’daki atölyesi
ile Cenevre’de yeni devraldığı La Fabrique du Temps’a düzenlenecek ziyarete de katılacak. Saati kişiselleştirme aşamasında şirketin lüks saat departmanının başındaki Benoit-Louis Vuitton’dan danışmanlık hizmeti alacak. Üstelik bunları yanında bir kişi ile beraber Cenevre ve La Chaux-de-Fonds’da üç gece kalarak yapacak (375 bin dolardan başlıyor)


Çevreci jumbo jet

Dreamliner modelinin özel jet versiyonu 787, hafif plastik-kompozit materyallerden yapılan Boeing’in ilk ticari yolcu uçağı. Menzili 9500 mil kadar ve uçuş hızı saatte 560 mil. 787 jetlerinde havadaki ozon ve bakteri gibi atıkları filtreleyen elektrikli havalandırma sistemi mevcut. Diğer tasarım özellikleri arasında tik zeminler, duvar mozaikleri,
LED aydınlatmalı ve cam hissi veren tavanı var. (260 milyon dolardan başlıyor)



Havuzlu garaj

Mimar Guy Dreier’in tasarlayacağı yaklaşık
560 metrekarelik zemin seviyesindeki garajda da suyu tamamlayıcı unsurlar arasında kılacak. Garajın giriş katında ters yönlere konuşlanmış ve sürekli çağlayan iki su duvarı var. Yedi otomobil kapasiteli garajın içinde üç sürüş simülatörü, bir ev sineması, şarap kavı, bar ve oturma alanı da planlanıyor. (7 milyon dolar)


Uzay mutfağı

Yılın en önemli kitaplarından “Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking”in yazarı Nathan Myhrvold tarafından tasarlanan mutfakta sayısız son teknoloji ürünü bulunuyor. Her tür malzemenin yer aldığı bir kiler, en iyi toptancılarla temas kurma imkanı, yemek eğitimi ve 25 kişinin ağırlanacağı bir yemek daveti de pakete dahil. (765 bin dolar)



Bahçe akvaryumu

Müşteriye özel göletler ve akvaryumlar inşa eden Okeanos uzmanları evin
bahçesinde 50 bin galonluk tuzlu su akvaryumu ile 3 metre derinlikte, 9x18 metre ölçülerinde tatlı su yüzme havuzu inşa
edecek. 7.6 metre derinliğindeki akvaryum havuzun dibinden başlayıp yüzeyinden
4,5 metre yükselecek. Akvaryumun genişliği sayesinde 1,5 metrelik resif köpekbalıkları bile içinde yüzebilecek. (11 milyon dolar)



Romantik kalemler

David Oscarson mavi, siyah ve beyaz som gümüş ile kırmızı ve yeşil yaldızlı standart gümüş Harlequin versiyonlarından 88 adet üretecek. Ama Robb Report okurlarından biri yaklaşık 25 karatlık yakut, safir, zümrüt, beyaz ve siyah pırlantalarla süslü 18 ayar altın beş kalemden oluşan seti alabilecek. Kalemlerin her biri Oscarson’ın alametifarikası meneviş üzerine mine tekniğini yansıtacak. Kalemlerin üretilmesi yaklaşık bir yıl sürecek.
(1.5 milyon dolar) n