Pazar Ünlülerin yeni yıl kararları

Ünlülerin yeni yıl kararları

28.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

1 Ocak yaklaşıyor. Ünlülere sorduk: Bu yıldan neler bekliyorsunuz? 2015’te gerçekleştirmeyi düşündüğünüz şeyler neler? Yeni yıl için yeni kararlarınız var mı?

Ünlülerin yeni yıl kararları

Yeni yıl yaklaşırken pek çoğumuz hayatımızla ilgili kararlar alırız. Evet, hayat 1 Ocak’tan sonra hızla her zamanki ritmine döner. Evet, çok geçmeden yine salıyı çarşambadan, çarşambayı perşembeden ayıran bir şey kalmaz olur. Evet, hayatımızla ilgili önemli kararları özel günlerle ilişkilendirmek çok da mantıklı değil belki... Yinede yılbaşı gecesi 10’dan geriye doğru saydıktan sonra yeni bir yılla birlikte hayatımızda da yeni bir sayfa açıldığını düşünmek iyi hissettirir insana kendini. Bu nedenle sıralarız yeni yıl kararlarını: Spora başlayacağım. Daha az televizyon izleyeceğim. Daha çok kitap okuyacağım. İşimi değiştireceğim... Ünlü isimlere yılbaşını beklerkenki o renkli, ışıl ışıl, umut dolu havadan etkilenip hayatlarıyla ilgili aldıkları kararları sorduk.

Haberin Devamı

“Üç ay New York’ta yaşamayı planlıyorum”

Ahmet Ümit (Yazar)
2015 ile ilgili en büyük kararım ve en büyük arzum romanımı bitirmek. Eğer yaza kadar bu romanımı bitirirsem üç ay kadar New York’ta yaşamayı planlıyorum. İstanbul-New York ekseninde yeni bir roman projem olacak. Daha önce uzun bir süre Rusya’da yaşamıştım. Farklı ülke ve şehirlerde yaşamak yazarlar için çok besleyicidir.

“Yüzmeyi bırakmıştım, bu yıl devam edeceğim”

Ali Poyrazoğlu (Tiyatrocu)
Yeni yılda “Küçük Prens Bana Dedi Ki” isimli müzikli oyunu sahneye koyacağım. İlk kararım bu. Bu oyunla insanlara şunu anlatacağım için çok mutluyum: “Aşk sürekli birbirine bakmak değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır.” Bir de yüzmeyi bırakmıştım, ona devam edeceğim. Yazıp bitirdiğim iki kitap var elimde.
Onları da düzeltip yayınevine teslim edeceğim.

Haberin Devamı

“Ailemle daha çok zaman geçireceğim”

Mustafa Ceceli (Müzisyen)
Ben bu yıl ailemle; eşimle, oğlumla, annemle, babamla, kardeşlerimle daha çok zaman geçirmeye karar verdim.

“Tek derdim bu yıl okulumu bitirmek”

Kibariye (Müzisyen)
Benim bu yıl en çok istediğim okulumun hazırlıkların bitirmek. 40’ıncı yılımızda bir okul işine giriştik. Onu tamamlamak tek derdim.

“Aborjinleri görmek şu an hayattaki en büyük idealim”

Yeşim Salkım (Müzisyen, oyuncu)
Bu yıl kızlarımla Avustralya’ya gideceğim. Aborjinleri görmek şu an hayattaki en büyük idealim. Yaz sonu gibi hayata geçireceğim. Kızlarımla ben üç farklı jenerasyonuz; Gizem 24 yaşında, Ada 4 yaşında. Böyle bir seyahatin üçümüzde bıraktığı etki farklı olacaktır. Nasıl olacak çok merak ediyorum. İleride kızlarımla yaptığım bu seyahatleri yazmayı da çok isterim.

“Telefonu kapatıp her şeyden uzaklaşmak isterim ama...”

Ergin Ataman
(Galatasaray ve Basketbol Milli Takımı Koçu)
Yeni yılın hemen başında ailemi de alıp baş başa zaman geçirebileceğimiz bir tatile çıkmayı çok istiyorum. Hayalimdeki yer ise Saint Barthelemy. Telefonumu kapatıp her şeyden uzaklaşmak istiyorum. Fakat sanırım bu mümkün olmayacak. Çünkü zaman ayıramayacağım.

Haberin Devamı

“Paraşüt lisansımı yenilemek istiyorum”

Can Bonomo (Müzisyen)
Yeni yılda ikinci şiir kitabımı bitirmek istiyorum. Çizdiğim resimleri sergilemek, daha fazla müzik dinleyip üretmek... Daha erken uyumak istiyorum galiba. Bunu her sene başında söylüyorum ama bir türlü olmuyor. Paraşüt lisansımı yenilemek istiyorum. Konserlerde coşup eğlenmek, çalışmadığım günler dinlenmek... Huzur, mutluluk, sağlık çok kalıplaşmış olacak ama en lazım olanlar da onlar. Herkese bol kitaplı, bol müzikli şiir gibi bir yıl dilerim!

“Sigarayı bırakacağım, kimsenin sağlığını katletmeye hakkı yok”

Emel Müftüoğlu (Müzisyen)
Bu yıl en çok istediğim şey sigarayı bırakmak. Sağlıktan daha önemli hiçbir şey yok. Hiç kimsenin kendi sağlığını bu kadar katletmeye hakkı yok. Ben Allah olsam sinirlenirim. Hayatta her aklıma koyduğumu başarıp bunu başaramamak rencide ediyor beni.

“Senaryo yazmak istiyorum”

Demet Akbağ (Oyuncu)
Bir film senaryosu fikrim var, bu yıl onu yazmayı istiyorum.

“Amacım insanları iyi şeylere davet etmek”

Haberin Devamı

İlhan Erşahin (Müzisyen)
Şahsen 2015’teki amacım zaten yapmakta olduğum her şeye devam etmek. Şunun farkında olmak çok çok önemli: Çözümün parçası değilsen, sorunun parçasısın. Çoğu insan, hatta yaratıcı insanlar öyle kararlar alıyorlar ki bu söylediğimin tersini yapıyorlar. Parçası olduğumuz “dünya”nın en önemli şey olduğunu asla unutmamalıyız; dünyayı daha fazla insan için yaşanabilir bir yer yapmak için çalışmalıyız. Çok fazla insan büyük sorunlar yaşıyor, toprak ana daha da derin sorunlar yaşıyor. Biz küçük insanların yapabileceği tek şey, karşılık beklemeksizin vermek. Amacım müzik yapmaya devam etmek ve konserlerimle daha da fazla insana dokunmak, onları iyi ama yalnızca iyi şeylere davet etmek.

“Boşver deli desinler tavrımı korumak istiyorum”

Şebnem Bozoklu (Oyuncu)
Benim 2015 kararlarım şunlar:
1. Olamadıklarımı olmak. 2. Kendi ezberimi bozmak. 3. Daha da fazla seyahat etmek.
4. Hissettiğim her şeyi söylemek.
5. “Boşver deli desinler” tavrımı koruyabilmek.