Pazar Yağlara veda kaslara merhaba!

Yağlara veda kaslara merhaba!

17.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

“5 Günde - 3 kg Detoksları” kitabının yazarı detoks uzmanı Umay Villa “Neyi ne kadar yediğinden çok, neyi hangi zaman diliminde yediğin önemli” diyor.

Yağlara veda kaslara merhaba

Kışın son düzlüğüne girdiğimiz günlerde şimdiden yaz telaşı başladı. Bu yaz nerede tatil yapılacağı ve yazın giyilecek kıyafetlerin içinde iyi görünmek çoğumuz için önemli. Sağlıklı ve hızlı kilo vermek isteyenler için Alfa Kitap’tan okurlarla buluşan “5 Günde - 3 kg. Detoksları” kitabının yazarı Umay Villa ile konuştuk. Villa, kitabın sıkça karşılaştığı sorulara somut bir yanıt olması amacıyla kaleme alındığını anlatıyor: “ Daha önceki ‘5 Günlük Detoks ile Yağlara Veda’ ve ‘Turbo Detoks’ kitaplarımı alanlardan, Menokg adındaki aplikasyonumuzdaki detoks gruplarıma katılanlardan çok sık ‘Hangi detoksunuz en çok kilo verdiriyor?’ şeklinde sorular geliyordu. Detokslarımın hepsi etkili, hepsi iyi kilo verdiriyor şeklindeki cevaplarım onlara yeterli gelmiyordu. Bende bunun üzerine 4 seneden beri hazırladığım detoksları tek tek inceleyip 5 günde en fazla kilo verdiren detokslarımı bu kitapta bir araya getirdim.”

Haberin Devamı

10 farklı detoks

Kitapta 10 farklı detoks var. Bu 10 detoksun her biri birbirinden farklı menülerin ve egzersizlerin olduğu detokslar. Umay Villa, herkesin öncelikle her detoksun malzeme listesini kontrol edip sevdikleri menülerin olduğu detoksları yapabileceğini söylüyor. Detokslarını diyetisyen ekibiyle hazırlayan Villa “Tüm detoks menülerini ve egzersizleri ben hazırlıyorum. Arkasından Milano ve İstanbul’daki diyetisyen ekibimle birlikte çok detaylı bir şekilde üzerinde çalışıyor ve son şeklini birlikte oluşturuyoruz” diyor. Uzmanlık alanı spor olan Umay Villa, pilates kısmında kendi deneyimlerini ve bilgisini detokslarında kullandığının altını çiziyor ve ekliyor: “Kilo vermek, özellikle yağdan kilo vermek için beslenme yüzde 50, egzersizse yüzde 50.” Her detoksta günlük olarak yapılacak egzersizler, nasıl yapılacağı, ne kadar süre yapılacağı detaylı bir şekilde kitapta anlatılıyor.

Haberin Devamı

Yaş ve kilo aralığı yok

Hızlı kilo vermeye yönelik diyetler uzmanlarca genelde tavsiye edilmiyor. “5 Günde 3 kg. Detoksları”nın farkı nedir? Bu soruyu Villa “5 günde 3 kilo vermek hızlı kilo vermek anlamına gelmiyor aslında. Hızlı kilo vermenin açılımı aç kalarak metabolizmanın yavaşlamasına neden olmak, egzersizi çok veya az yaparak kas kaybına uğramak. Detokslarımda kimse aç kalmıyor, hatta bugün çok yedim, yemeğim çok geldi bitiremedim şeklinde çok sık mesajlar geliyor. İşin püf noktası aslında şu; neyi ne kadar yediğinden çok, neyi hangi zaman diliminde yediğin ve sonrasında veya öncesinde yaptığın egzersizin ne olduğu. “5 günde -3 kg Detoksları’’ kitabımda beslenme ve egzersiz birbirine uygun şekilde hazırlandığı için verilen kilo yağdan veriliyor ve bu da vücutta en fazla yağların toplandığı göbek, simitler ve bel çevresinde inanılmaz incelmeleri, değişimleri yaratıyor” şeklinde yanıtlıyor.

Villa, kitapta yer alan detokslardan ve egzersizlerden yararlanacak kişiler için katı bir kilo ve yaş aralığının olmadığını belirtiyor: “Detoks menülerim sağlıklı, doyurucu ve bedenin ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içine alıyor. Kilo ve yaştan çok belli rahatsızlıkları ve durumları (hamilelik, tansiyon, diyabet Tip 1 hastası gibi) olanların tek başlarına yapmaları yerine belki egzersizi azaltarak, menü miktarlarını artırarak doktor gözetiminde yapmaları daha iyi olur.”

Yağlara veda kaslara merhaba

Haberin Devamı

1. gün

Kahvaltı

Kayısılı yulaf tarifi:

- 3 adet taze ya da kuru kayısı,
- 6 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm,
- 1 yemek kaşığı chia tohumu,
- 100 ml süt ve 50 ml su

Öğle yemeği

Bahar salatası tarifi:

- 3 yaprak marul ya da kıvırcık,
- 1/2 nektarin,
- 1/4 demet maydanoz,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı lor peyniri,
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi,
- Marul ya da kıvırcığı doğrayın. Nektarini de küçük küçük doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyın. Tüm malzemeyi karıştırın.

Ödem atıcı juice

- 1adet kırmızı elma,
- 1 çay kaşığı toz zencefil ya da ince dilim taze zencefil,
- 3-4 dal nane,
- 1 adet salatalık,
- 100 ml su
- Elma, zencefil, nane ve salatalığı katı meyve sıkacağından geçirin, sonrasında suyla karıştırın.