Pazar Yaz okullarında ikinci dönem

Yaz okullarında ikinci dönem

24.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öğrencilerinin başarılı olabilmesi için her ayrıntıyı düşünen Okyanus Kolejleri, 6-13 yaş grubu çocuklara yaz spor okulu, 4-5 yaş grubu çocuklara da yaz anaokuluyla yaz boyunca hizmet veriyor...

Yaz okullarında ikinci dönem

Okyanus Kolejleri; Avcılar, Beylikdüzü, Güneşli ve Bahçeşehir bölgelerindeki toplam beş şubede 3 bin 500 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam ediyor. Okyanus Kolejleri’nde büyük yaş grubu olan 6-13 yaş için sabah 09.00’da başlayıp 17.00’ye kadar devam eden yaz spor okulu bulunuyor. Yaz spor okulunun amacı, gelişim çağındaki öğrencilerin yaz tatilini dolu dolu aktivitelerle değerlendirmesi ve yeni arkadaşlıklar kurması...
Okyanus Koleji Yaz Spor Okulu’nda hemen her alanda spor aktiviteleri bulunuyor. Bu aktiviteler yüzme, futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, masa tenisi ve doğa sporları... Bunların dışında, bilgisayar ve resim dersleri de öğrenciler için farklı bir eğitim seçeneği.
Öğrencilerin her gün sporla iç içe yaşayacağı yaz spor okulunda, cuma günleri etkinlikler yapılıyor. Öğleden önce sinema izleniyor, öğleden sonra kültürel ve eğitici geziler düzenleniyor. Farklı konseptlerdeki piknik organizasyonlarıyla bu geziler daha da eğlenceli hale geliyor.
Okul öncesi, ilköğretim, üstün zekâlılar ve yetenekliler okulu, Anadolu lisesi, güzel sanatlar ve fen lisesi alanında eğitimlerine devam eden kurum, her alanda mutlu çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyor. 26 Ağustos’a kadar sürecek olan yaz anaokulunda, çocuklar portif faaliyetlerle enerjilerini doğru kullanmayı öğreniyorlar. Ayrıca yüzme, basketbol ve voleybolun temelini öğrenerek çok küçük yaşta yeni spor alanlarıyla tanışıyorlar.

Yaz okullarında ikinci dönem


Yeni bir program...
4-5 yaş grubu yaz anaokulu programında yer alan bir başka aktivite ise “fas track kids” adlı Amerika’dan alınan bir eğitim programı. Bu programın amacı, çocukların sosyal yönünü geliştirerek liderlik özelliklerini ön plana çıkarmak. 3-7 yaş arası çocuklar için 12 farklı alandan oluşarak iki yıl süren fas track kids programı, yaz okulundaki kısıtlı zaman nedeniyle yalnızca astronomi alanında uygulanıyor.

Çoklu zekâ uygulamaları
Okyanus Kolejleri çoklu zekâ kuramına uygun yedi farklı alandaki ilgi ve yetenek odalarında çocuklar için farklı programlar uyguluyor. Yaz anaokulunda da İngilizce, fen-matematik, drama, jimnastik, dans, resim ve müzik alanındaki ilgi ve yetenek odalarında, çocuklar bu faaliyetlerin tümünden yararlanıyorlar. Böylece, çocuklar yetenekleri doğrultusunda farklı alanlar keşfederek kendilerini geliştirme olanağı buluyorlar. Arıntılı bilgi için: www.okyanuskoleji.com 444 10 98


Yaz okullarında ikinci dönem


İlk yerli çocuk kahraman HeroTürk

Haberin Devamı


Üç yıldır üzerinde çalışılan projenin çizgi roman, çizgi film ve sinema filmi çalışmaları da sürüyor...

Gazeteci Fehmi Demirbağ’ın senaryosunu yazdığı, gazeteci-yazar Hasan Taşkın’ın romanlaştırdığı ilk Türk çocuk kahramanı olan “HeroTürk”ün romanı çıktı. Roman için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu çocuklarımız için iyi bir rol model,” dedi. HeroTürk’ün ortaya çıkış öyküsü Çin’den İtalya’ya, Türkiye’ye kadar geniş bir coğrafyada anlatılıyor: Kubilay Han döneminde, MS 1273 yılında Pekin’de başlayan hikayede, okurlar Marco Polo’dan Fatih Sultan Mehmet Han’a, İstanbul’un fethinden günümüze kadar geniş bir tarih yelpazesinde gezintiye çıkıyorlar.
HeroTürk Çocuk Hastanesi
Ayrıca projeden elde edilecek gelirin bir bölümü ve düzenlenecek diğer kampanyalarla bir “HeroTürk Çocuk Hastanesi” kurulması da yapımcıların projeleri arasında yer alıyor. Mayıs ayında çıkacak olan HeroTürk romanının kahramanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan çocuk hastanesi kampanyasının desteklenmesini istiyor.

Yaz okullarında ikinci dönem


Free Step School

Farklı ve deneyimli bir okul öncesi kurumu

Bu okulun öğrencileri arasında, Türkçe ve İngilizcenin dışında ona yakın dil daha konuşuluyor.

Free Step School Etiler, 2004 yılında Etiler Kemer Kids’Garden olarak eğitime başladı. 2011’in başından beri de, deneyimli öğretmenleri ve yöneticileriyle 2-6 yaş çocuklara çağdaş, doğru bir okul öncesi program çerçevesinde eğitim veriyor. İki dilli ve uluslararası eğitim programlarıyla çocukları eğlenirken eğitmeyi, eğitirken eğlendirmeyi ilke edinen okulun amacı, insani değerlere, evrensel bakış açısına sahip, dünyadaki değişimin parçası olabilecek, mutlu bireyler yetiştirmek. Okulda bireysel gelişimi destekleyen rehberlik, eğitim, sanat ve aktivite uygulamaları da var.
Free Step School’un, eğlenceli ve öğretici atölye çalışmalarının daha yoğun olduğu bir yaz okulu var. İkinci dönem yaz okulu 25 Temmuz-2 Eylül tarihleri için öğrenci kabulüne başladı. Lego, satranç, ebru ve drama çalışmaları; jimnastik, bahçe oyunları, su oyunları, kitap atölyesi, ritim çalışmaları, masa oyunları, fen ve doğa çalışmaları, mutfak etkinlikleri, sanat atölyeleri, okul dışı spor ve sanat etkinlikleri yaz okulunun eğitim programı içinde. İsteğe bağlı olarak binicilik ve yüzme sınıfları da programa ekleniyor.
Ayrıntılı bilgi için: www.freesteps.com.tr (0212) 265 17 23


Yaz okullarında ikinci dönem


“Bat Pat” dizisi

Bat Pat minik bir yarasa:?Çok akıllı, ama sık sık başını belaya sokuyor. Bu belalar, onu tehlikeli maceraların içine sürükleyecek kadar büyük. Neyse ki, yanında her zaman Rebecca, Martin ve Leo var... Altı dile çevrilen ve yayımlandığı ülkelerde çok satanlar listesine giren bu kitaplar, çocukların kolaylıkla empati kurabileceği şekilde yazılmış. Dizinin bütün kitaplarını çocuklarımızın severek ve ilgiyle okuyacaklarına inanıyoruz... www.mavibulut.com.tr


EN KOMİK MARSIK ZIPIRLARI

Yaz okullarında ikinci dönem