Yaza özel tatlı tarifleri

Yaz geldiğinde hepimiz daha hafif yiyecekler tüketmeye özen gösteriyoruz. Yazın tatlı keyfinden vazgeçmek istemeyenlerin işi artık çok daha kolay

Yaza özel tatlı tarifleri

Yaz aylarında sıcaklardan ötürü besin tüketiminde aşırıya kaçmamak ve özellikle şerbetli ve yağlı tatlılara dikkat etmek gerekiyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilistan Shipman son sınıf öğrencisi Simla Çilingiroğlu ile hazırladıkları, yaza tat katacak birbirinden lezzetli, hafif ve sağlıklı tariflerini paylaştı.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Malzemeler: 125 gr hindistan cevizi unu, 3 gr karbonat, 2 gr tuz, 2 yumurta, 30 ml zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı, 60 ml maple ya da bal, 80 gr çikolata parçaları, 1 damla vanilya esansı, 30 gr tereyağı.

Tarif: Un, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta, bal, yağ ve vanilyayı karıştırın. İki kabı birleştirip karıştırın. 180 derecede 10-12 dakika pişirin.

Yer Fıstıklı Fit Cheesecake

Malzemeler: Taban için; 200 gr bisküvi, 50 gr işlenme-miş kabuksuz yer fıstığı, 100 gr çikolata parçacıkları, 50 gr yumuşak tereyağı. Karışım için; 900 gr labne, 4 yumurta, 5 yumurta sarısı, 40 gr pekmez, 115 gr bal, 190 gr krema, 450 gr yer fıstığı ezmesi. Sos için; 60 gr bal, 25 gr pekmez, 45 gr mısır nişastası, 400 ml süt, 150 gr yoğurt, 150 gr yer fıstığı ezmesi.

Tarif: Fırını 170 derecede ısıtın. Mutfak robotuyla bütün taban malzemelerini bir arada hamur haline getirin. Çapı 23 cm olan kelepçeli kalıbı yağlı kağıt ile tabanını ve yanlarını kaplayın. Hazırladığınız hamuru yavaşça kalıbın tabanına yayın ve buzdolabına kaldırın. İç harcı hazırlamak için labne, krema, bal, pekmez ve yer fıstığı ezmesini beş dakika boyunca çırpın. Bütün malzemelerin harmanlandığına emin olduktan sonra yumurtaları ekleyip hava kabarcıklarının olmaması için yavaşça ve iyice çırpın. Tabanın olduğu kalıbı çıkarıp sıvı karışımı kalıba dökün. Bir buçuk saat boyunca pişirin. Ardından fırının kapağını aralayın ve 30 dakika boyunca fırının içinde bekletin. Bu sayede üzerinin çatlamasını engellemiş olacaksınız. Bu esnada sos için bütün malzemeleri sos tenceresinde orta ateşte çırpma teli ile koyu kıvama gelene kadar çırpın.

Jean Claude Van Damme’ın ilk isteği Türk kahvesi olduÖzel jeti ile dün akşam Bodrum’a gelen Jean Claude Van Damme’ın otele girer girmez ilk isteği sade Türk kahvesi oldu. Van Damme'ı karşısında gören yerli ve yabancı turistler şaşkınlık yaşadı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber