Pazar “Yeni hedefim Hollywood!”

“Yeni hedefim Hollywood!”

08.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sezon Hugo Boss, McLaren ile 30 yıldır sürdürdüğü işbirliği onuruna bir tasarım yarışması düzenledi. Yarışma kapsamında pilotlar Hugo Boss tarafından seçilen amatör tasarımcılarla tanışıyor ve padokta birlikte vakit geçiriyorlar.

“Yeni hedefim Hollywood”

Türkiye’den seçilen tasarımcı Yusuf İtay. İtay 26 yaşında, amatör olarak modayla ilgileniyor. Tasarımlarında lale ve ay-yıldız motifleri var. Brezilya’daki finali kazanırsa sonraki yarışta pilotlar onun tulumlarıyla yarışacak.
Kurtköy’deki Formula 1 pistindeyiz. Padoka doğru ilerliyoruz. Kapıda bizi Lewis Hamilton karşılıyor. Kafasında kasketi, kocaman gülümsemesi ve cebinden çıkartıp çaktırmadan ağzına attığı şekerlemeleri ile haylaz ve sevimli bir oğlan çocuğuna benziyor. Onu böyle görünce insanın ne internetteki çapkınlık haberlerine ne de
Pussycat Dolls grubunun seksi elemanı Nicole Scherzinger’ın sevgilisi olduğuna inanası geliyor. Oysa bu genç adam Formula 1’in en ünlü pilotlarından biri ve yıllık geliri yaklaşık 15 milyon avro. O bize cebindeki şekerlerden ikram ettikten sonra hızlı hızlı spor otomobil koleksiyonunu, renkli kıyafetlerini ve kardeşini anlatıyor. Son konuya gelince gözleri doluyor. “Engelli kardeşim de benim gibi yarışıyor. Henüz 19 yaşında. Her şeye meydan okuyor” diyor.
Devlet yetkilileri ve Formula 1 arasındaki anlaşmazlıktan ötürü belki de bu İstanbul’daki son yarış. Ama Hamilton’un son İstanbul ziyareti olmayacak.

* Hugo Boss’un “Dress Before the Final” kampanyasından bahsedelim. Kazanan tasarımı nasıl buldunuz?

Formula yarışçıları olarak bundan önce bayağı sıkıcı giyiniyorduk. Bu yarışma ile biraz renk geldi. Ben siyahtan, griden pek hoşlanmıyorum ve tulumlarımız genel olarak bu renklerde oluyordu. O yüzden yarışmayı heyecanla takip ettim. Kampanyayı beğenmemin bir diğer nedeni de hayranlarla bir araya gelebilmemiz.
Bu sıradan bir birlikte fotoğraf çektirme durumu da değil üstelik. Kazanan tasarımcı padokta bizimle birlikte vakit geçiriyor.
Biz onun tasarımını giyerek yarışırken o da ekiple takılıyor. Bu bir Formula hayranları için rüya gibi bir şey. Uğradığımız her şehirde tasarımcılarla bir araya geliyorum, hepsi düşüncelerimi biliyormuşcasına renkli şeyler tasarlamışlar. Ama favorilerimden birini kesinlikle sizinki. Tulumların bacaklarına laleler koymuş, sırtına da bayrağınızdan etkilenerek ay-yıldız sembolü yerleştirmiş.

* Genel olarak stilinizi nasıl tanımlarsınız? Hangi tarz kıyafetlerden hoşlanırsınız?

Stilim de her geçen gün gelişiyor. Canlı renkleri seviyorum. Vazgeçemeyeceğim şeyi sorarsanız da ipek derim. Epey kalabalık bir ipek takım elbise koleksiyonum var. Siz kadınlar topuklu ayakkabı karşısında garipleşiyorsunuz ya ben de takım elbise ile öyleyim.

* Başka neler yapıyorsunuz? Müzik ve kız arkadaşınızla vakit geçirmek dışında?

İkinci söylediğinize daha çok vakit ayırmaya çalışıyorum. Sevgilim Nicole (Scherzinger-Pussycat Dolls isimli grubun elemanlarından) ile yeni restoranlara gitmeyi seviyoruz. Bir de sinemaya. Pazar günleri de kilise ziyaretini aksatmayız.
En huzur bulduğum anı sorarsan da, İsviçre’deki evimin göle sıfır balkonunda oturup saatlerce denize bakmak beni rahatlatıyor. Bir de benim gibi yarışçı olma yolunda ilerleyen kardeşim Nicholas’ı yarışırken izlemek. O benim için dünyanın en cool insanı. 19 yaşında ve engelli. Beynindeki sorun nedeniyle kaslarını tamamen kontrol edemiyor ama buna rağmen yarışıyor.

“Formula ailesi olarak İstanbul’dan kopmak istemiyoruz”

* Bu İstanbul’a ikinci gelişiniz. Şehri gezme şansınız oldu mu?

İstanbul güzel bir şehir, özellikle kız arkadaşım buraya bayılıyor. Geçen defa yanımdaydı ve Boğaz’da yemeğe çıktığımız da kendinden geçti. Şu an yanımda değil ama biraz önce mesajla keşke orada olsaydım dedi.

* Bu belki de İstanbul’daki son yarışınız olacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Daha kesin bir şey yok sanırım. O yüzden kötümser bakmamak lazım. Biz Formula ailesi olarak buradan kopmak istemeyiz. Ben en azından kesinlikle tatil için geri geleceğim. Sahi burada sessiz sakin nereye gidebilirim sizce? Annem “Kemer güzel” dedi. Belki ben de oradan başlarım.


“Michael Schumacher gibi 40 yaşında da yarışmaya devam etmeyeceğim”

* Formula pilotluğunu bıraktıktan sonrası için bir kariyer planınız var mı?

40 yaşına gelmeden bırakmak istiyorum. Michael Schumacher gibi o yaşı geçtikten sonra da burada olmayacağım yani. Sinema sektöründe yer almak istiyorum. Oyunculuk yapmak istiyorum. Mesela bu sezon “Arabalar / Cars” adlı animasyon filmin ikincisi yapıldı ve ben de sürücülerden birini seslendirdim. Çok keyif aldım. Yani, yeni hedefim Hollywood!