Pazar Yılbaşı için en popüler rotalar

Yılbaşı için en popüler rotalar

18.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sene yılbaşında Türklerin en çok tercih ettiği yurt dışı rotalarını havayolu firmalarına sorduk... Her firmanın en çok tercih edilen lokasyonları hakkında da köşe yazarlarımızdan seyahat notları aldık. New York, Zürih ve Londra başı çekiyor

Yılbaşı için en popüler rotalar

PARİS ALİ RIZA KARDÜZ

Haberin Devamı

Müzede öğle yemeği Nerede yenir?

Bu mevsimde tereyağında pişirilen dil balıkları büyük talep görüyor. Brasserie Lipp, Closerie des Lilas ve Chez Andre gibi lokantalarda rezervasyonsuz yer bulmak zor. Boulevard Saint-Germain’de, Odeon’daki Restaurant Vagenende’de işini seven yaşlı garsonların servisi ile nefis Fransız yemekleri yeniyor. Paris’te müzelerde de lokantalar var. Örneğin ünlü banker Jacquemart Andre’nin müze olan malikanesinin dev yemek salonunda öğle yemeği yenebiliyor.

Nerede eğlenilir?

Küçük salonda ağız tadını ve lokanta keyfini bilen Fransızlarla yemek yemenin zevki başka oluyor. Klasiklerden Brasserie Lipp ile La Closerie des Lilas ayni çizgide hizmet veriyor. La Closerie des Lilas’ın brasserie bölümünde piyano ile hafif müzik var.

Haberin Devamı

Nerede kalınır?

St. Germain des Preis’de Cafe de Flore ve de Cafe Deux Magot’un hemen arkasındaki sokaklarda, kilise meydanına yakın otellerde konaklanabilir.

ZÜRİH EBRU ERKE

Yeni trend Kreis 5 bölgesi

Yılbaşı için en popüler rotalar

Nerede yenir?

En gözde restoranlardan La Salle’de Fransız-İtalyan karışımı menü var. Adler’s Swiss Churchi ise eski kentte lokal yemek servisi yapan bir lokanta. İsviçre peyniri almak için Rathausbrüke pazarı, çikolata için Bahnofstrasse’nin başındaki Merkur gezilebilir. Bir diğer adres ise Paradeplatz’daki Sprüngli. Buranın spesiyalitesi içi dolgulu bezeler; Luxemburger.

Nerede eğlenilir?

Eski bir endüstri arazisi olan Kreis 5 bölgesi, bugünlerde restoran, bar kafe ve sanat galerileriyle Zürih’in yeni trendi. Yenilenen ilk binalardan Schauspielhaus Kompleksi sanatı ve eğlenceyi içinde barındıran devasa bir mekan.

Nerede kalınır?

The Dolder Grand Hotel şehir manzarası ve kentin en iyi spasına sahip. Lüks konaklama isteyenler 1838’den beri açık olan Zürih’in en eski oteli Savoy Baur en Ville’de kalabilir.

LONDRA ÇAĞDAŞ ERTUNA

Barrafina’da tapas için kuyruk beklenir

Yılbaşı için en popüler rotalar

Nerede kalınır?

Shoreditch House, bohem kafeleri ve galerileriyle, Ham Yard Otel, Tony Cragg imzalı bronz heykelli dekoruyla adından söz ettiriyor. Notting Hill’in en hip oteli The Laslett’in kütüphanesi ve sanat koleksiyonu görmeye değer.

Haberin Devamı

Nerede eğlenilir?

5 Hertford Street’in gece kulübü Loulou’s’un dekorasyonu Rıfat Özbek imzası taşıyor. Üye olmak ya da üye bir tanıdıkla gitmek gerekiyor. Park Chinois, Alan Yau’nun son yarattığı marka. Canlı müziği de olan şaşaalı bir Çin restoranı. Chiltern Firehouse’da otel ve restoran barı ayrı. Otel barında DJ plak çalıyor.

Nerede yenir?

Bir Londra klasiği olan River Cafe’ye yeri merkezi olmasa da çikolatalı nemesis’i için gidilir. Şehrin en sevilen tapas barlarından biri de Barrafina. Kuyruk beklemeye değer. Damien Hirst imzalı heykelleriyle dikkat çeken Sexy Fish hâlâ popüler.

MİLANO Mehmet Yalçın

Cavalli Club’da Gatsby temalı parti

Yılbaşı için en popüler rotalar

Nerede yenir?

Il Luogo di Aimo e Nadia geleneksel Toskana mutfağı sunan bir aile lokantası, iki Michelin yıldızına sahip. Şarap hariç 95 avroya deneyebileceğiniz İtalya’da Büyük Tur menüsü elma sirkeli morina balığı, yeşil soğanlı spagettoni, meyanköküyle çeşnilendirilmiş süt danası yahnisi, yoğurtla hafifletilmiş bergamutlu ve ballı kaparili tirami-sud gibi sıra dışı lezzetleriyle restoranın özgün stilini ortaya koyuyor. Milano’da Kuzey İtalya’nın en iddialı şaraplarının en iyi rekoltelerini bulabilirsiniz. Avrupa’nın en zengin gurme mağazası olan Peck’e uğrayıp yıllandırılmış rekolteli parmesanlardan almak ya da kuzeyin efsane kestane ballarını keşfetmek de vazgeçilmez bir Milano ritüeli.

Haberin Devamı

Nerede kalınır?

Dünyanın ender aristokrat otellerinden Principe de Savoia tercih edilebilir. Kendinizi Ortaçağ’ın Savoy prenseslerinden biri gibi hissedebilirsiniz.

Nerede eğlenilir?

Ünlü modacı Cavalli’nin Just Cavalli Club’ı, Muhteşem Gatsby temalı yılbaşı partisiyle yeni yıla girmek için iyi bir tercih olabilir.

NEW YORK Güneri CIvaoğlu

Caz barları güzel

Yılbaşı için en popüler rotalar

Nerede kalınır?

Manhattan Swissotel konum olarak merkezi ve fiyatı da makul. Madison Avenue ve 5. Cadde gibi alışveriş, restoran, eğlence akslarının ortasında. Yakınında bir de özel hastane var.

Nerede yenir?

New York’a her gidişimde ilk yemek yediğim yer Trattoria del Arte’dir. Kennedy Hall ile karşı karşıyadır. İtalyan lezzetleri gerçekten güzeldir. Duvarlarda büyük ölçülerde ayak, burun, meme, kulak gibi beyaz heykeller asılıdır. Açık büfesindeki çeşitlerin her biri seçilmiştir. Favorim trüf mantarlı zar gibi ince pizza.

Haberin Devamı

Nerede eğlenilir?

Yeni yılı karşılamak için Carlyle Otel’in caz barı tercih edilebilir. Her hafta Woody Allen gelerek klarnet de çalıyor. Blue Note Jazz Club da hoş bir alternatif.