Pazar Yıldızları öğren, yıldızlı pekiyi al

Yıldızları öğren, yıldızlı pekiyi al

25.08.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yıldızları öğren, yıldızlı pekiyi al

Yıldızları öğren, yıldızlı pekiyi al





Astroloji uzmanı R. Hakan Kırkoğlu yaklaşık üç yıldır Astrobil adlı dernekte verdiği astroloji derslerini bu yıl üniversitede sürdürecek. Doğuş Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesindeki programın adı Astroloji’nin Temel İlkeleri olacak ve tümü yaklaşık iki yıl devam edecek. Merkezin başkan yardımcısı Elif Çetin şu anda 10-15 öğrenciden oluşan bir sınıf düşündüklerini ama talebe bağlı olarak bu sayıyı artırabileceklerini söylüyor. Dersler haftada dört saat olacak, ilk zil 24 Ekim Perşembe 18.30’da çalacak.

Astrolojiyi neden bir ders olarak seçtiniz?
Elif Çelik: Biz astrolojiyi ders olarak seçerken ilk önce yurtdışındaki üniversitelerin bu konuya gösterdikleri rağbete baktık. Aynı zamanda bizim toplumumuzda da merak uyandıran konulardan biri... Daha sonra Doğuş Üniversitesi olarak bunu kendi bünyemizde gerçekleştirmeyi, insanların bunu ister iş amaçlı, ister hobi olarak yapmalarına yardımcı olmak için eğitim vermeyi düşündük.

Neden öğretmen olarak sizi seçtiler?
Hakan Kırkoğlu: Türkiye’de astroloji konusunda diploması olan bir tek ben varım. Benim İngiltere’de bir fakülteden, belirli bir sınav ve eğitim sonucu aldığım bir diplomam var. Bunun dışında ben zaten bu konuda eğitim veren bir kişiyim. Üniversitedekiler de bu konuda eğitimli birine böyle bir fırsat tanımayı uygun buldular.

Bu karar sizin için çok önemli olsa gerek...
H.K.: Tabii ki bir dönüm noktası. Çünkü yüzyıllar önce kaldırılan bir bilimin tekrar hak ettiği yerde olması en doğru karar. Ben eğitimi belirli bir disiplin içinde gerçekleştirmek istiyorum. Bunun için çok çaba sarf ediyorum. Bu çabalarımın da boşa gitmediğini görmek bana büyük keyif veriyor.

Müfredat ne olacak, nereden başlanacak?
H.K.: Program dört ana modülden oluşuyor. Bu modülleri kura benzetebiliriz. Her bir modül yedi haftada tamamlanıyor. Eğitim iki seviyede verilecek: Başlangıç ve ileri seviye. Başlangıç; astrolojinin temel ilkelerini, ana faktörleri, tarihini; ikinci seviye yorum tekniklerini, tahminleri, analizleri ve hesaplamaları ele alıyor. Derslerde ileri derecede uygulamaya yer vermek istiyorum. Çünkü uygulamaya çok önem veriyorum.

Peki, ilk ders gününü doğum tarihi olarak kabul ederek, bu programın astrolojik analizini yapar mısınız?
H.K: Eğitimin ilk dersi 24 Ekim saat 18.30’da. Yani yükselen burcu Boğa. Boğa sağlam ve uzun vadeli işler demek. Ay’ın İkizler’de olması da zaten eğitimin sembolü. Bu özellikleri taşıyan bir iş; ayakları yere basan, disiplinli bir iş olarak anlatılabilir.