Pazar Yoga, Bollywood dans ve Hint yemekleri

Yoga, Bollywood dans ve Hint yemekleri

04.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yoga eğitmeni Tina İskender ve Hint dansları eğitmeni Bahar Aksoy, Dubb Indian Restaurant Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de bir araya gelerek Hint dansları ve yoga eğitimi verecekler.

Yoga, Bollywood dans ve Hint yemekleri

Agni Events İstanbul, Dubb Indian Restaurant Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de, 11 Şubat Pazar günü Chakra Day 2’yi düzenlemeye hazırlanıyor.İnsan vücudunda olduğuna inanılan 7 çakradan ikincisine yönelik yapılacak çalışmada yoga eğitmeni Tina İskender katılımcılarla bir araya gelecek. Etkinlik olumsuz duygu ve düşünceler, yanlış beslenme, düzensiz uyku gibi günlük hayatı kötü etkileyen tüm duygu ve davranışları nefes, yoga ve dans ile azaltmayı vâdediyor.

Haberin Devamı

Mudra eğitimi

Yoga çalışmasını ise Bollywood dans eğitmeni Bahar Aksoy’un, Hint dansları eğitimi takip edecek. Aksoy katılımcılara çeşitli mudraları (el, göz hareketleri ve beden duruşlarını) da öğretecek. Çalışma sonunda katılımcılar, öğrendikleri koreografiyi grup eşliğinde sergileyebilecek.Eğitmenlerin katılımcılardan bir ricası var: Yanlarında 2. çakranın rengi olan turuncu bir şal veya aksesuar bulundurmaları. Çünkü canlı renklerle katılımın yoga çalışmalarının etkisini güçlendireceği düşünülüyor. Nefes, yoga ve dansla ruhun ve bedenin dengelenmesini amaçlayan Chakra Day, nefes egzersizleri ve yoga duruşları eğitimleriyle katılımcıları gevşeterek hem beden hem de zihinlerini dinlendirmelerine yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Eğitmenler Tina İskender ve Bahar Aksoy yıllar önce bir araya gelmiş ve ortak zevkleri olan Hint kültürüne yönelik bu projeyi geliştirerek hayata geçirmiş. İkili renkli Hint kültürünü tanıtmayı ve yogayla insanları şifalandırmayı hedefliyor.

Yoga, Bollywood dans ve Hint yemekleri
Hint lezzetleri

Etkinlik kapsamında katılımcılar Dubb Indian Restorant’ın Hint usulü 17.00 çayı ile farklı yiyecekleri tadabilecek. Menüde Mushroom Tikki, Green Peas Tikki, Hint böreği olarak da bilinen samosa ve şefin özel sosu ile ikram edilecek Crunchy Potato ve Avokado Chat salata var. İçeçek olarak ise Hint çayı ikram edilecek. Rezervasyon ile katılınabilecek etkinliğin ücreti 150 lira. Bilgi için: instagram.com/agni_events_istanbul

Yazarlar