Pazar Zamanda yolculuk

Zamanda yolculuk

26.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gün, geceye teslim olmadan önce tüm renklerini sergiliyor gökyüzünde.

Zamanda yolculuk

- Gün, geceye teslim olmadan önce tüm renklerini sergiliyor gökyüzünde. Bir girdap gibi birleşen bulutlara doğru yükselen ağaçlar, Finlandiya’nın sert ikliminde renklerini korumayı başarabiliyor. Muonio bölgesinde doğanın renk cümbüşünün içinde kaybolmanızı sağlayan bu fotoğraf, Kuzey Kutup Dairesi’nden 200 kilometre içerideki bölgede, Milliyet Yazı İşleri Müdürü Menderes Özel tarafından çekildi. Kar scooter’larının karda bıraktığı izler, sanki zaman yolcuları için gizli bir kavşak. (MENDERES ÖZEL)

Haberin Devamı

Bahçeli’nin yüzükleri

- Yüzüklerinin tarihi bir süreci ifade ettiğini söylüyor. Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti...

Zamanda yolculuk


“Tanrı Türk’ü korusun” yazılı yüzüğü de var, kendi isminin yazdığı da... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yüzüklere karşı özel bir ilgisi var. Her hafta değişik bir yüzükle parti toplantılarına katılan Bahçeli’nin bu haftaki grup toplantısında siyah taşlı işlemeli yüzüğü dikkat çekti. Bu da duayen foto muhabiri Mustafa İstemi’nin dikkatinden kaçmadı. (MUSTAFA İSTEMİ)

Savaşın bitmesini bekliyorlar

- Ne büyük acı ki henüz oyun çağında, en büyük dertleri yüklenerek akın akın geliyorlar Türkiye’ye!

Zamanda yolculuk


Suriye’deki iç savaştan kaçıp Şanlıurfa’nın Suruç sınırına gelen Suriyeli çocuklar kamyon kasalarında çadır kentlere yerleşmek üzere sıcak yuvalarından uzakta, korku dolu bakışlarla yeni hayatlarına adım atıyorlar. (OĞUZ YETER)

Haberin Devamı

Cerablus’un güvenli sokakları

- Daha birkaç ay öncesine kadar silah seslerinin eksik olmadığı, savaşın tanıklığını yapan Cerablus sokakları artık daha güvenli.

Zamanda yolculuk

Türk Silahlı Kuvvetleri koordinasyonunda 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’yla DAEŞ’ten kurtarılan Cerablus’ta sükunet ve huzur hakim. Terör örgütü esareti altında eşleri olmadan evinden bile çıkaması yasak olan kadınlar artık tek başlarına sokaklarda yürüyebiliyor. (ÜNAL ÇAM )

Mahallenin pasaklı fedaisi

- İnsanoğlunun en kadim dostu kediler. Bazen “nankör” bazen “korkak” olarak niteleriz ama onları evimize alacak kadar da çok severiz.

Zamanda yolculuk


Manisa’nın Kula ilçesindeki bu kedi, belki bir kavgadan belki de bir yiyecek mücadelesinden dönüyor. Her nereden dönerse dönsün yüzündeki izlere ve dikilmiş kuyruğuna bakarak darbe alsa bile girdiği mücadeleden galibiyetle ayrıldığını anlayabiliyoruz. (RIDVAN MENEKŞE)

Kar altında Bey Dağları

- Dört mevsim yemyeşil kalan çamların ardında yükseliyor Bey Dağları.

Haberin Devamı

Zamanda yolculuk

Bembeyaz bir buluttan almışçasına rengini, üzerindeki kar örtüsüyle merhaba diyor göğün maviliğine. Ve Sabahattin Ali’nin “Başım dağ, saçlarım kardır” dizelerine gönderme yapıyor sakince. Kışın sessizce göğü izleyen bu dağlar, yazın yeşil ve mavinin binbir tonuyla harika görüntüler sunuyor. (OKTAY PİRİM)

Kars’ta cirit şovu

- Onlar ata sporumuzu devam ettiren soğuğa ve birçok zorluğa aldırmadan atlarının üzerinde yerlerini almış ciritçiler.

Zamanda yolculuk


Birazdan kıran kırana geçecek müsabakada hünerlerini göstermek için izleyicileri selamlamak üzere hakemden işaret bekliyor. Dünyanın hayranlıkla izlediği bu spor, kurşun gibi ağır havada, Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Allahuekber Dağı eteklerine kurulu Kekeç Köyü’nde icra ediliyor. (ERCAN ARSLAN)

Bugün güneş tutuluyor

- Kendine hayran bırakan, iki ayrı gökyüzü olayı; ay ve güneş tutulması.

Zamanda yolculuk


Bu ay bu iki gök olayına tanıklık ediyoruz. Geçtiğimiz hafta yaşanan ay tutulmasının ardından bugün gerçekleşecek “halkalı” güneş tutulması, en iyi Güney Amerika, Pasifik Okyanusu, Afrika ve Atlantik Okyanusu’nun güneyinden izlenebilecek. Bundan 41 yıl önce gerçekleşen 3.5 saatlik güneş tutulması, Türkiye’de en iyi Bodrum’da izlenmiş. Milliyet Arşivi’nden aldığımız fotoğrafta isli camla güneşe bakanları görüyoruz. (ABDİ UÇAR)