Trabzon Pazarkapı'da Geçici Pazar Ve Balıkhane Düzenlemesi Yapıldı

Pazarkapı'da Geçici Pazar Ve Balıkhane Düzenlemesi Yapıldı

21.02.2018 - 15:34 | Son Güncellenme:

.

Pazarkapıda Geçici Pazar Ve Balıkhane Düzenlemesi Yapıldı

TRABZON (AA) - Trabzon'da geçici pazar ve balıkhane oluşturuldu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesine bağlı Pazarkapı Mahallesi'nde akıllı kavşak ve devlet karayolu düzenleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Çalışmalar dolayısıyla balıkhane ve manav dükkanları yıkılarak yerine modern binalar inşa edilecek. Kadınlar Hali açık satış alanında, satış yapan kadınlara yeni yer tahsis edildiği ifade edilen açıklamada, Pazarkapı Mahallesi'nde TOKİ'ye ait binanın geçici olarak balıkhane ve pazar olarak düzenlendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu sözleri aktarıldı:

"Yapımına başlanılan yol ve kavşak çalışması nedeniyle o alanda bulunan balıkhane ve manav dükkanlarını tasfiye ettik. Trabzon'umuzun balıkhanesini geçici olarak itfaiyemizin karşısındaki binada oluşturduk. Ayrıca manav dükkanlarını da burada hazırladık. Bununla da yetinmedik. Bilindiği üzere Kadınlar Hali, yıkılarak en modern şekilde yeniden yapılacaktır.

Haberin Devamı

Haldeki açık satış alanında bahçelerinde ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlayan elleri öpülesi Trabzonlu kadınlarımızın mağdur olmaması için bu binada balıkhane ve manav dükkanlarının yanı sıra pazar da oluşturduk. Tüm bu çalışmalarımızı Trabzon'umuzu daha da güzelleştirmek, daha da yaşanılabilir hale getirmek için gerçekleştiriyoruz. Elbette bu tür yapım aşamalarında böyle geçici süreçler yaşanıyor."