Trabzon Pazarkapı Kentsel Yenileme Projesi

Pazarkapı Kentsel Yenileme Projesi

01.04.2018 - 15:03 | Son Güncellenme:

.

Pazarkapı Kentsel Yenileme Projesi

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesince yapılacak olan Pazarkapı Kentsel Yenileme Projesi'nin 2'nci etabının ihaleye çıkarılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, konut, ticaret ve sosyal donatı alanlarıyla, yeşil alanların yer alacağı projenin 26 Nisan'da ihaleye çıkacağı ifade edildi.

Alanda yapımı devam eden belediye hizmet binasının kaba inşaatının tamamlanma aşamasında olduğunu aktaran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bir kentin yaşanabilir olması meydanlarının, parklarının, yeşil alanlarının sayısıyla ölçüldüğünü ifade etti.

Pazarkapı Kentsel Yenileme Projesi'nin, Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi ve Tünel Akvaryum Projesi ile entegre olacak şekilde nitelikte olacağını aktaran Başkan Genç, şunları kaydetti:

"Burada eski mahalle kültürünün yaşatılacağı konut alanları, ticari mekanlar, çeşitli yöresel sanat ürünlerinin ve el becerisi ürünlerin satıldığı alanlar ile şehit aileleri ve engelli derneklerimize yönelik hizmet binaları yapılacak. Bir de burada su parkı ve Zağnos Deresi'ni simgesel olarak ortaya çıkaracak havuz yapacağız. Diğer yandan sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar yaparak ilçemizde ihtiyaç duyulan dinleti alanlarına yeni bir tanesini daha kazandırmış olacağız. İlerleyen yıllarda projemizi Ticaret ve Sanayi Odasının arka tarafına kadar indirmeyi planlıyoruz. Böylece şehir merkezinden sahile kadar yeni bir yaşam alanını ilçemize kazandırmış olacağız. Dolayısıyla Ortahisar'ımız turistlerin kent merkezinde daha çok kalmasını ve daha fazla alışveriş yapmasını sağlayacak geniş kapsamlı bir turizm destinasyon alanı kazanmış olacak."