Ekonomi Pazarlama listesine kadın damgası

Pazarlama listesine kadın damgası

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en etkili 50 pazarlama yöneticisi belli oldu. DataExpert ve Fortune Türkiye işbirliğiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin pazarlama koltuğunda kadınlar oturuyor.

Pazarlama listesine  kadın damgası

Chief Marketing Officer (CMO) yani üst düzey pazarlama yöneticilerinin yüzde 51’i kadın. En Etkin 50 CMO listesindeki Arçelik, Anadolu Efes, DYO, Eti, Garanti Ödeme Sistemleri, Ikea, Koçtaş, LC Waikiki, Mavi, Media Markt, Metro Market, Nestle, Petrol Ofisi, Penti, Procter & Gamble, TAB Gıda, Tadım, Teknosa, Türk Tuborg gibi ulusal ve uluslararası pek çok şirketin pazarlama koltuğunda kadınlar oturuyor.

Pazarlama listesine  kadın damgası

Haberin Devamı

Değerleri artıyor

Türkiye’nin en büyük şirketlerindeki çalışmalarıyla araştırmaya katılan CMO’ların ortalama tecrübe süresi 16.2 yıl, bulundukları pozisyondaki çalışma süreleri ise 3.9 yıl olarak tespit edildi. Çalışmalarını ortalama 24 kişilik ekiplerle sürdüren CMO’ların yüzde 51’ini kadınlar oluşturuyor. Pazarlama şirketlerinde görev alan CMO’lar arasında 2 bin kişilik ekip yöneten CMO’lar da bulunuyor.

Pazarlama listesine  kadın damgası

Türkiye ekonomisine önemli katkıları bulunan şirketlerde görev alan CMO’lar, bu şirketlerdeki total bütçenin ortalama yüzde 10.3’ünü yönetiyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla gözlenen yüzde 1.2’lik artış oranı, CMO’ların şirketlerde artan değerinin göstergesi olarak kabul ediliyor. 50 CMO’nun 30’u Türkiye’de kurulmuş markada görev alıyor.

Haberin Devamı

Ödüller 20 Kasım’da

En Etkin 50 CMO ödül töreni, 20 Kasım Salı günü Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de düzenlenecek CMO Summit 2018’de gerçekleşecek. Türkiye’nin pazarlama alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak zirveye, Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve CMO’ları, pazarlama alanında çalışan orta ve üst düzey yöneticiler, pazarlama alanındaki ürün/hizmet sağlayıcılarının üst düzey yöneticileri, pazarlama ve yönetim uzmanları, sektör duayenleri katılacak. Zirveler düzenlenecek.