Gündem Pazarlık sanal Glock’lar gerçek

Pazarlık sanal Glock’lar gerçek

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hayalet silah olarak bilinen X-ray cihazına yakalanmayan Glock marka silahları internet üzerinden pazarlayan şebeke çökertildi.

Pazarlık sanal Glock’lar  gerçek

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları çalışmalarda, B.K. isimli bir silah kaçakçısının sosyal medya hesabı Facebook’ta açtığı hesapta, sergilediği silahları sattığını belirledi.

Haberin Devamı

Bu kişinin ve bağlantılarını takibe alan jandarma, şüphelinin silah teslimi yapmaya gideceğini belirleyince harekete geçti. Sipariş aldığı silahları teslim etmek üzere adresinden çıkan B.K’nın aracını D-100 Karayolu’nun Büyükçekmece mevkiinde jandarma durdurmak istedi.

Araçtan atladı

Ancak dur ikazına rağmen ilerlemeyi sürdüren araçtan B.G. isimli bir kişi hareket halindeyken atladı. Yaşanan kovalamacanın ardından aracı durdurmayı başaran jandarma ekipleri kaçmaya çalışan B.G. ile otomobili kullanan B.K.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

Araçta arama yapan jandarma, aracın arka bölümünde özel olarak yapılmış bölümde çanta içerisinde piyasa değeri 100 bin lira olan 5 adet Glock-17 marka silah ve bu silahlara ait 11 adet şarjör buldu. Silahlara el koyan jandarma, gözaltına aldığı 2 silah kaçakçısını sorguya aldı. Silahların yurt dışından kaçak yollarla yurda sokulduğu öğrenilirken, 2 kaçakçıdan B.G.nin kasten adam öldürme suçundan arandığı belirlendi. 2 şüpheli tutuklandı.

Haberin Devamı