The Others Pazartesi’ne kadar süre verildi: Rauf Denktaş’a büyük ayıp

Pazartesi’ne kadar süre verildi: Rauf Denktaş’a büyük ayıp

26.03.2016 - 01:00 | Son Güncellenme:

Rahmetli Denktaş'ın kabrinin bulunduğu bölgenin elektriği borcundan dolayı kesildi. Cumhurbaşkanı Akıncı devreye girdi. Çevre Bakanlığı pazartesine kadar süre istedi. Rauf Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği de ‘yetkilileri kınadıklarını’ açıkladı.

Pazartesi’ne kadar süre verildi: Rauf Denktaş’a büyük ayıp

Pazartesi’ne kadar süre verildi: Rauf Denktaş’a büyük ayıp

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrinin olduğu bölgenin elektriği borcu nedeniyle kesildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı araya girdi ve elektrik yeniden bağlandı. Milliyet'in edindiği bilgilere göre yaklaşık 50 bin TL olan elektrik borcu bir türlü ödenmedi. Bunun üzerine KIB-TEK elektrikleri kesti. KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, bölgenin elektriği konusunda yazışmalar yaptı. Elektriğin hangi kuruma veya bakanlığa ait olduğunu sordu. Ancak bir türlü cevap alamadı. Bunun üzerine KIB-TEK yetkilileri önceki gün elektriği kesti. Olay medyaya yansıdı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Akim'i aradı ve süreci sordu. Akim'e elektriğin bağlanması gerektiği yönünde mesaj veren Akıncı, konunun halledilmesi gerektiği üzerinde durdu. Akim'in de, elektrik borcunun ödenmemesi durumunda yapabilecekleri fazla bir şeyin olmadığını Akıncı'ya anlattığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Ödenmezse kesilecek

Akıncı'dan sonra Çevre Bakanı Kutlu Evren, Akim ile konuştu. Akim'e, 'Çevre Bakanlığı olarak elektriğin sayacını üzerimize alacağız. Bize pazartesine kadar süre tanıyın" dendi. Akim'in de, pazartesine kadar süre verdiği, elektrik borcunun ödenmemesi durumunda, bölgenin elektriğinin yeniden kesileceği öğrenildi. Çevre Bakanlığı'nın pazartesi 12'ye kadar borcu ödemesi bekleniyor.

Dernekten kınama

Rauf Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça ise olayı şiddetle kınadığını açıkladı. Akça, 'Dünyada bir ilke daha imza atan kendi Kurucu Cumhurbaskanının, Liderinin Anıt Mezarının elektriğini kesen devlet olduk. Utanç verici bu olayın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm yetkili ve yetkisizleri kınıyorum' dedi.