Teknoloji Pebble Yazılımları Geliştiricilerin Erişiminde

Pebble Yazılımları Geliştiricilerin Erişiminde

10.06.2016 - 14:17 | Son Güncellenme:

Pebble kickstarter kampanyası sayesinde geliştirdiği fitnes odaklı akıllı saatleri ile tekrar tanınmış olan bir firma. Geliştirmiş olduğu 3 adet akıllı saat firmanın üçüncü nesil akıllı saatleri.

Pebble Yazılımları Geliştiricilerin Erişiminde

Pebble yaptığı bir açıklamada artık akıllı saatlerinde kendi geliştirdikleri bir yazılımı kullanacaklarını açıkladı. Hem iOs hem de Android ile uyumlu olan bu yazılım kullanıcının fitnes ve uyku düzenini takip edebilen bir program. Görünüşe göre Pebble Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri ile rakip olmaya çalışıyor

Haberin Devamı

Ayrıca yapılan açıklamada fitnes odaklı akıllı saatler ile yapılan araştırmalarının sonuçları açıklandı. Yazılımın geliştiricisi Nathaniel Stockham Stanford Üniversitesinde Nörobilim üzerine doktorasını yapıyor. Kendisine göre yazılım içindeki algoritmalar kullanıcıların fiziksel durumu kolaylıkla anlaşılarak etkili bir sağlık araştırması yapmak mümkün oluyor. Pebble’a göre bu algoritmalar giyilebilir teknolojileri geliştiricilere kullanışlı hale getirmek için kilit nokta.

Firma aynı zamanda akıllı saatim kullanırken ruh halini takip etmek için Happiness isimli bir yazılımda geliştirmiş. Pebble Yöneticisi Susan Holcomb, yazılımı kullanırken günlük hayatta neleri yapmaktan daha çok hoşlandığını daha kolay fark ettiğini söylemiş. Bu yazılımı kullananlardan bazıları ise günde yeteri kadar su içmediğini Happiness yazılımı sayesinde fark ettiğini bildirmiş

Haberin Devamı

Yazılımın geliştiricilere açılmasının firma için en büyük artısı kuşkusuz çok daha etkili bir yazılımın geliştirilebilecek olması. Bu sayede çok büyük bir geliştirici takımına sahip olmadan ve tamamen kullanıcıların isteği çevresinde şekillenen bir yazılım elde etmek mümkün olmakta.