Ege Pedalınıza kuvvet!

Pedalınıza kuvvet!

24.05.2017 - 06:34 | Son Güncellenme:

Avrupa Bisiklet Yarışması’nda ikinci sırada bulunan İzmir, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının desteğiyle aradaki farkı azaltmayı başardı

Pedalınıza kuvvet

Avrupa Bisiklet Yarışması’nda geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 17’nci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl birincilik için pedal çeviriyor. Polonya’nın Gdansk kentiyle kıyasıya bir yarış içine giren İzmir, 22 Mayıs itibariyle rakibinden 36 bin kilometre geride bulunuyor. Kentteki bisiklet dernek, kulüp ve platformlarının seferberlik ilan ettiği 31 Mayıs’a kadar devam edecek yarışmada belediye başkanları da pedal çevirerek destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bürokratlar ve bisiklet tutkunlarıyla birlikte Konak İskelesi ile Alsancak İskele arasında pedal çevirdi.

Birincilik şansımız yüksek

Bisiklet kullanımını artırmak için etkinliği düzenlediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yarışmada ikinci durumdayız. Eğer son bir hafta içinde tüm hemşerilerimiz kayıt olup, yarışmaya katılırsa birinci olma şansımız çok yüksek. İzmirlileri telefonlarıyla bu uygulamaya dahil olmaya davet ediyoruz. Biz de farkındalık yaratmak üzere bisiklet kullanacağız” dedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, İzmir için pedal çevirdiklerini, birinci sıraya yerleşmeyi umduklarını belirtti.

Haberin Devamı

494 bin kilometre

Avrupa Bisiklet Yarışması’nda Büyükşehir Belediyesi geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 72 bin 73 kilometre ile 17’nci oldu, bu sene ise 22 Mayıs itibariyle 494 bin kilometre ile birinci sırada olan Polonya’nın Gdansk kentinin arkasında 458 bin kilometreyle ikinci durumda bulunuyor. Kentlerin birbirine ‘Meydan okuması’ olarak adlandırılan yarışma 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulamayla kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor.