Trabzon PEKŞEN, "ŞİKE DAVASIYLA İLGİLİ VERİLEN BERAAT KARARI YARGITAYDA BOZULUR"

PEKŞEN, "ŞİKE DAVASIYLA İLGİLİ VERİLEN BERAAT KARARI YARGITAYDA BOZULUR"

18.10.2015 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

PEKŞEN, ŞİKE DAVASIYLA İLGİLİ VERİLEN BERAAT KARARI YARGITAYDA BOZULUR

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ve diğer sanıkların mahkum olmadığı futbolda şike davası mahkemesinin Yargıtay’da bozulabileceğini belirterek dosyanın kapanmadığını söyledi. Pekşen, Aziz Yıldırım hakkında da ağır ifadeler kullanarak, Türk spor tarihine bir Aziz Yıldırım lekesi düştüğünü ifade etti.
Trabzonspor haklarını korumanın öyle tribünden slogan atmakla olmayacağını belirten Pekşen, "Trabzonspor’un hukukunu korumak öyle tribünden slogan atmakla olmuyor. Elini taşın altına koymakla, risk alabilmekle, mücadele edebilmekle oluyor. Şike sürecinin başlangıcında doğrudan bizzat ben varım. Ankara Cumhuriyet savcılığına 2011 yılı Nisan ayında, bu ligde şike yapılıyor. 4 ay sonrada 3 Temmuz 2011 yılında savcılık soruşturmasıyla bu ligde şike olduğu kamuoyuna yansıyor. Bu süreçte Trabzonspor’un hukuku nasıl korunabilir diye bir mücadele başlattık. Trabzonspor’un Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilmesi için resmi başvuruları yaptık" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor’un haklarını gasp etmek için her türlü entrikayı çevirdiğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, "Keşke o dönemde Trabzonspor bizim söylediklerimize eğilebilseydi, cesaret gösterebilseydi asıl davanın açılması gereken. Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) açabilseydi. Tüm kayıplarını tazmin etme yoluna gitmesi gerekirdi ama bunu yapmadılar eksiklik yaptılar. Şampiyonlar Ligine gitmesinde çok ciddi emeğimiz oldu desteğimiz oldu. Bu kadar mücadele ettik, Trabzonspor’un hukukunu koruduk. Seçimlere girdik ama Trabzonspor taraftarından ben beklediğim oyu alamadım. Onun için bir sitemim olsun" diye konuştu.
“TRABZONSPOR’UN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİZ”
CHP Milletvekili Pekşen, Trabzonspor’a katkısını karşılığını taraftar bazında bulamadığı sitemini yaparak şunları söyledi:
"Seçimler bitti, milletvekili olduk. Kartal’da 3 yıldır Trabzonspor’un çözemediği ruhsat sorunu vardı. Ben Trabzonspor taraftarıyım, Trabzonspor bizim gönlümüz. Trabzonspor için yapabileceğimiz bir şey varsa derhal yapacağız. Belediye Başkanı ile görüştük. Ruhsat sorununu çözülme noktasına taşıdık ve çözdük. Bununla ilgilide Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aradı, teşekkür etti. Ben de kendisine teşekkür ettim. Trabzonspor için her mecrada yapmamız gereken ne var ise yapmaya hazırım.”
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, futbolda şike davası olarak bilinen davada verilen son mahkeme kararının Trabzonspor’u nasıl kandırırıza dönüştüğünü ifade ederek "Bu yargılama aslında Trabzonspor’u nasıl kandırırız. Trabzonsporlular’ı nasıl kandırırız, yargılamasına dönüştü. Bu bir yargı değil. Böyle bir şey olamaz. Şike yargılaması yapıldığı zaman bunun sıkıntılı bir yargılama olacağını daha önceki konuşmalarımda ifade etmiştim. İlk tape (dinleme belgesi) 11 Aralık 2010 tarihinde ele geçiyor. O tarihte mevcut şikeyle ilgili bir yasa yok. Yasanın çıktığı 17 Nisan tarihine kadar birçok tape elde ediliyor. Bu tapaler elde edildiğinde devlet biliyor. Hükümet biliyor. Spor bakanı, TFF biliyor. Herkes biliyor ama kimse sesini çıkarmıyor. Trabzonspor’un kupası devletin gözünü önünde çalınıyor ama kimse engel olmuyor. Göz yumuyorlar. Tapeleri ise kolluk kuvvetleri yasasında önleyici dinleme denilen bir yöntemle topluyorlar ama hiç kimse bir şey önlemedi. Tam tersine görmezden gelmişler. 17 Nisan 2011 yılına kadar toplanan tapelerin tamamı hukuka uygun olarak toplanmamış. Kanun yok çünkü. Şimdi 17 Nisan’a kadar toplanan tapelerle 17 Nisan’dan sonra toplanan yani lig biteme kadar toplanan tapeler arasında bir hukuki farklılık var. 17 Nisan’dan öncekileri yargı geçerli delil olarak kabul etmiyor ama gerçek diyor bunlar hukuka uygun toplanmamış. 17 Nisan’dan sonra toplanan tapeler ise geçerli ve yasal zemini var artık. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali yapılmıştır. Çünkü 17 Nisan’a kadar toplanan delillerle ayrı değerlendirmelidir’ diyor. Doğru söylüyor. Hak ihlali gerekçesine yaslanıyor mahkeme ve hemen hepsini karıştırıyor ve hepsini atıyor. Bu mahkeme kararı Yargıtay’dan bozulur. Çünkü burada tartışılan deliller 17 Nisan’a kadar olan deliller. 17 Nisan’dan sonra olana deliller ise gerçek deliller. Ama mahkeme diyor ki deliller hukuka uygun elde edilmemiş."
"BU KARAR YARGITAYDA BOZULUR"
Pekşen, bu son mahkemeden karar beraat de çıksa bunun bir üst mahkeme kararı olacağını kaydederek "Hem Anayasa Mahkemesi hem Yargıtay hem de son mahkeme diyor ki, ’Aziz Yıldırım şike suçunu işlemiştir. Aziz Yıldırım bir şike suçlusudur. Öyle olduğunu Fenerbahçe taraftarı dâhil herkes kabul ediyor. Aziz Yıldırım zaten Fenerbahçe’nin başına yakışmaya bir adam. Türk Spor tarihine bir Aziz Yıldırım lekesi düşmüştür. Bu kesin. Bu dosya asla kapanmaz. Yargıtay’dan bozulur" ifadelerini kullandı.