Pembe hamurlu çilekli turta tarifi görünüşüyle gönüllerde taht kuracağı gibi tadıyla da herkesin aklını başından alacak. Lezzetli ve pratik pembe hamurlu çilekli turta tarifi için vermiş olduğumuz çilekli turta tarifine göz atın. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek olan pembe hamurlu çilekli turta tarifi.

Malzemeler 

Pembe hamur için malzemeler

- Yarım bardak soğutarak muhafaza edilmiş ve kurutulmuş çilek
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 buçuk bardak çok amaçlı un
-Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- 8 yemek kaşığı küp küp kesilmiş tuzsuz tereyağı

Pembe hamur tarifi

1.adım: Bir mutfak robotunda çilekleri ve toz şekeri çırpın. Unu ve deniz tuzunu ekleyin ve iyice karıştırın.
2.adım: Tereyağını ekleyin ve karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı orta büyüklükteki bir kaseye aktarın.
3.adım: Karışımın ortasında bir boşluk açın ve çeyrek bardak buzlu su ekleyin. Karışım homojen bir hale gelene kadar hamuru elleriniz ile yoğurun. Karışımın çok yapışkan olmasını engellemek için gerekirse daha fazla su ekleyin.
4.adım:  Turta hamurunu ikiye bölün ve bu iki parçayı top haline getirip streç film ile sıkıca sarın ve 30 dakika soğumaya bırakın.

Pastacı kreması için malzemeler

- 5 bardak ikiye bölünmüş taze çilek
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü
- Bir tutam deniz tuzu
- Yarım bardak artı 2 yemek kaşığı toz şeker
- 110 gr mısır unu
- 1 büyük yumurtanın akı
- Pudra şekeri

Pastacı kreması tarifi

1.adım: Büyük bir kasede çilekleri, limon suyunu, vanilyayı ve tuzu bir araya getirin.
2.adım: Küçük bir kasede toz şeker ve mısır nişastasını karıştırın. Karışımı çileklerin olduğu büyük kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.
3.adım: Başka küçük bir kase alın ve yumurta akı ile 1 yemek kaşığı suyu çırpın.

Pembe hamurlu çilekli tart nasıl yapılır?

1.adım: Top haline getirdiğiniz turta hamurunu hafifçe unlanmış bir yüzeyde merdane ile açın. Bir pasta tabağına aktarın ve kenarlarındaki fazlalıkları makasla kesin.
2.adım: Pastacı kremasını açtığınız turta hamurunun üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın.
3.adım: Top haline getirdiğiniz diğer turta hamurunu çıkarın ve merdane ile açın. 5 cm’lik geniş şeritler halinde kesin. Bu şeritleri turanın üstündeki örgüyü yapmak için kullanın. 
4.adım: Turtayı 20 dakika soğumaya bırakın ve fırınınızı 220 derecede ısıtmaya başlayın.
5.adım: Turtanızın yüzeyini su ile çırpılmış yumurta ile kaplayın ve pudra şekerini serpin. 40-45 dakika boyunca turta hamuru hafifçe kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin.
6.adım: Servis yapmadan önce soğumasını bekleyin ve afiyetle yiyin.

Kaynak: Purewow